Η Σερβία έκανε …κηδεία στην Αλβανία

Με… κηδεία στο 90′ και το 93′ πήρε την νίκη μέσα στο Ελμπασάν και… πάγωσε τους Αλβανούς,

Η ατμόσφαιρα στην Αρένα του Ελμπασάν καυτή, οι Αλβανοί έπαιζαν για την πιο χρυσή σελίδα στην ιστορία τους και οι Πορτογάλοι φρόντισαν να τους στείλουν… δώρο! Η ισοπαλία με τους Σέρβους μέχρι το 90′ τους έδινε την ευκαιρία για μια ισοπαλία στο τελευταίο ματς με τους Αρμένιους, αλλά λογάριαζαν χωρίς την ψυχή των παικτών του Τσούρσιτς. Δυο γκολ στις καθυστερήσεις από τους Κολάροφ, Λιάγιτς σε μια ιστορική… κηδεία για τους γηπεδούχους! Η νίκη – πρόκριση δεν ήρθε, στο -1 από τη 2η θέση και την Δανία, όμως και πάλι η Αλβανία έχει τη μπάλα στα πόδια της! Με νίκη στο Ερεβάν την Κυριακή πάει στα γήπεδα της Γαλλίας, σε διαφορετική περίπτωση θα μείνει στην 3η θέση και θα δώσει μπαράζ. Οι αδιάφοροι Σέρβοι το πανηγύρισαν λες και πήραν αυτοί την πρόκριση, αλλά η νίκη αυτή ήταν μια ευκαιρία να αποδείξουν πως θα μπορούσαν να πετύχουν περισσότερα στον όμιλο, αν δεν υπήρχε το… καταστροφικό ματς του Βελιγραδίου. Παρά τα όσα έγιναν τους τελευταίους μήνες, δεν συνέβη το παραμικρό στον αγωνιστικό χώρο και σε αυτό το κομμάτι κερδισμένο ήταν το Ποδόσφαιρο.

ADVERTISEMENT

Παιχνίδι με πολλά νεύρα, πάθος, δύναμη, σκληρά μαρκαρίσματα και… καθόλου ρυθμό. Οι Αλβανοί είχαν τον έλεγχο, αλλά οι Σέρβοι τα πήγαιναν καλά στο ανασταλτικό κομμάτι. Μάλιστα, ο Μιλιβόγιεβιτς ήταν εξαιρετικός, παρά το ότι δέχθηκε κίτρινη μόλις στο 3′. Η πρώτη καλή ευκαιρία ήταν για τη Σερβία στο 22′ όταν από κόρνερ, ο Τάντιτς άφησε ιδανικά στον Ιβάνοβιτς, αλλά το σουτ πέρασε μόλις άουτ. Ο Λίλα ήταν κινητικός, είχε μια δυο ενέργειες οι οποίες όμως δεν βρήκαν στόχο. Οι φιλοξενούμενοι στο 36′ είδαν τη μπάλα στα δίχτυα από το σουτ του Λιάγιτς, αλλά το γκολ σωστά ακυρώθηκε, μιας και ο Τόζιτς έριξε κάτω τον γκολκίπερ, Μπερίσα. Ελάχιστο ποδόσφαιρο από τις δύο ομάδες στα πρώτα 45 λεπτά. Η Αλβανία ήταν… πνιγμένη από το άγχος και σε καμία περίπτωση δεν μπόρεσε να δημιουργήσει, την ώρα που η Σερβία με πολύ καλή τακτική κατάφερε να φέρει το ματς στα μέτρα της.

Στην επανάληψη, οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά, ορεξάτοι, με καθαρό μυαλό, πίεσαν τους Σέρβους, χωρίς όμως να βρουν τον δρόμο προς τα δίχτυα. Ο Κάτσε που πέρασε στη θέση του τραυματία Λίλα έδωσε ώθηση στην ομάδα του, που όμως δεν είχε την ουσία για το κάτι παραπάνω. Το γήπεδο πήρε… φωτιά στο άκουσμα της είδησης του γκολ των Πορτογάλων, όμως το γεγονός αυτό πίεσε ακόμα περισσότερο τους γηπεδούχους. Στο 74′ είχαν και τη μεγαλύτερή τους φάση, όταν στη σουτάρα του Τσικαλέσι ο Στοΐκοβιτς έδιωξε εντυπωσιακά. Η Σερβία απάντησε με φάουλ του Κολάροφ, αλλά στο τέλος ήταν που πάγωσε τους γηπεδούχους! Οι παίκτες του Τσούρσιτς είχαν τα ψυχικά αποθέματα, στο 91′ έβγαλαν μια εξαιρετική αντεπίθεση και ο Κολάροφ με ιδανικό πλασέ πέτυχε το 1-0! Η Αλβανία βγήκε όλη μπροστά και στο 94′ ήρθε το δεύτερο σοκ! Ο Λιάγιτς πήρε τη μπάλα κάτω από τη σέντρα και με μια απίθανη κούρσα και σούπερ τελείωμα διαμόρφωσε το 2-0!

Βαθμολογία

1. Πορτογαλία 18 9-4
2. Δανία 12 8-5
3. Αλβανία 11 7-5
4. Σερβία 4 7-11
5. Αρμενία 2 5-11Τελευταία αγωνιστική 11/10
Αρμενία – Αλβανία
Σερβία – Πορτογαλία