Οι Άγγλοι σχολιαστές αποθέωσαν τον Φορτούνη

Ο Κώστας Φορτούνης ήταν ο κορυφαίος παίκτης στο σπουδαίο διπλό του Ολυμπιακού επί της Άρσεναλ,

erw

Aν υπάρχει ένας Έλληνας ποδοσφαιριστής που έχει ξεκινήσει εντυπωσιακά τη φετινή σεζόν αυτός είναι σίγουρα ο Κώστας Φορτούνης. Ο 23άχρονος μεσοεπιθετικός μετρά 7 ματς με 5 γκολ και 4 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ την Τρίτη βοήθησε τα μέγιστα τους “ερυθρόλευκους” να πάρουν ένα ιστορικό διπλό στην έδρα της Άρσεναλ.

Μάλιστα μετά το τέλος του αγώνα ψηφίστηκε MVP, δείχνοντας πως έχει όλα τα φόντα να αποτελέσει τον μελλοντικό ηγέτη του Ολυμπιακού.

 

ADVERTISEMENT

Κι αν νομίζετε πως λέμε υπερβολές αρκεί να τονίσουμε πως φροντιστές και φυσικοθεραπευτές του Ολυμπιακού παρακολούθησαν τον αγώνα στα αποδυτήρια, από την τηλεόραση. Ο Άγγλος σπίκερ που μετέδιδε το αγώνα δεν σταμάτησε να εκθειάζει την ποιότητα, το ταλέντο και συνολικά το παιχνίδι του Κώστα Φορτούνη, κάνοντας διαρκώς επιφωνήματα θαυμασμού για τον νεαρό άσο.

Sport24 Radio 103,3: Η περιγραφή του θριάμβου του Ολυμπιακού!

Χαρακτηριστικά σχολίασε: “Η Άρσεναλ δεν μπορεί να συναγωνιστεί το παιχνίδι του Φορτούνη…”. Ας δούμε λοιπόν πως μεταφράζεται η απόδοση του παίκτη σε αριθμούς.

Ένας παίκτης, μισή επίθεση

Όπως ήταν λογικό η Άρσεναλ είχε περισσότερη ώρα τη μπάλα στα πόδια της και αυτό γιατί στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα κυνηγούσε το σκορ. Έτσι και οι τελικές προσπάθειες ήταν περισσότερες για τους γηπεδούχους (19 έναντι 8).

Από αυτές τις 8 του Ολυμπιακού, ωστόσο, ο Φορτούνης είχε τις μισές (4), ενώ από τα πόδια του προήλθαν τα δυο από τα τρία τέρματα της ομάδας του Πειραιά. Καταλαβαίνουμε όλοι, λοιπόν, πόσο κομβικός ήταν ο 23άχρονος άσος.

Αναλυτικά τα στατιστικά του Φορτούνη

Τελικές προσπάθειες: 4

Τελικές στο στόχο: 1

Τελικές εκτός στόχου: 1

Πάσες: 32

Ολοκληρωμένες πάσες: 27

Ακρίβεια στις πάσες: 84%

Ασίστ: 2

Κερδισμένα φάουλ: 3

Άλλο ένα εντυπωσιακό στοιχείο από το παιχνίδι του Φορτούνη είναι η ψυχραιμία που είχε στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα και αυτό μεταφράζεται από το πως μοίραζε τη μπάλα. Οι 27 από τις 32 πάσες που πραγματοποίησε βρήκαν στόχο, με αποτέλεσμα να έχει 84% ποσοστό επιτυχίας. Εξαιρετική απόδοση αν σκεφτούμε πως οι ερυθρόλευκοι προς το τέλος δέχθηκαν μεγάλη πίεση και στο μεγαλύτερο διάστημα περίμεναν πίσω (63-37% η κατοχή της μπάλας υπέρ της Άρσεναλ).

 

Η παρουσία του Φορτούνη και τα 90 λεπτά όπως τα αναλύει το squawka

Αναλυτικά οι πάσες του

Μακρινές: 8/10

Μέσης απόστασης: 12/14

Κοντινές: 7/8

ΣΥΝΟΛΟ: 27/34 (84%)

Κι αν κάποιοι νομίζετε πως το 84% είναι χαμηλό ποσοστό, να τονίσουμε πως ακριβώς το ίδιο ποσοστό είχε και ο Μεσούτ Εζίλ που έκανε εν μέρει το παιχνίδι των “κανονιέρηδων”.

Κλείνοντας να τονίσουμε πως ο Φορτούνης ήταν ο τρίτος παίκτης του γηπέδου στα χιλιόμετρα (πίσω από Κασάμι και Καμπιάσο), ενώ κέρδισε 3 από τα 9 φάουλ που δέχθηκε ο Ολυμπιακός.

Αναλυτικά τα στατιστικά του αγώνα