Ο Σούστερ είπε «όχι» λόγω Τσάνα!

Μόνο για λίγες ώρες κράτησε η συμφωνία της ΕΠΟ με τον Μπερντ Σούστερ,Αιτία ήταν η πρόσληψη του βοηθού του.

C955CE3E3E5C4EABD211C8A1987AF586

Μόνο για λίγες ώρες κράτησε η συμφωνία της ΕΠΟ με τον Μπερντ Σούστερ, ο οποίος το βράδυ της Τρίτης έδωσε τα χέρια με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας, Γιώργο Γκιρτζίκη. Ενώ λοιπόν από την ΕΠΟ διέρρεε ότι ο Γερμανός αποτελεί τον επόμενο Ομοσπονδιακό τεχνικό με συμφωνία διετίας, οι κάκιστοι χειρισμοί στην υπόθεση, οδήγησαν σε… ναυάγιο το πρωί της Τετάρτης. Αιτία ήταν η πρόσληψη του βοηθού του.

Συγκεκριμένα, το Δ.Σ. της ΕΠΟ είχε προεγκρίνει τη συνεργασία με τον Γερμανό τεχνικό, αλλά το σκηνικό ανατράπηκε, όταν ο Σούστερ αρνήθηκε να δεχτεί ως βοηθό του τον Κώστα Τσάνα.

Μάλιστα, όπως κυκλοφόρησε από την ΕΠΟ, ο Σούστερ, ήταν πρόθυμος να συνεργαστεί μόνο με τον Γιώτη Σταματόπουλο στον πάγκο της Εθνικής, αλλά με κανέναν άλλον Έλληνα κόουτς. Το σενάριο για διαφορά στο οικονομικό, δεν ισχύει, καθώς ο Σούστερ είχε συμφωνήσει στις 600 χιλιάδες ευρώ ετήσιες αποδοχές, καθώς και υψηλό πριμ πρόκρισης της Εθνικής στο Μουντιάλ του 2018.

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ για τον Σούστερ:

«Από την ΕΠΟ ανακοινώνεται ότι επανεκκινείται η διαδικασία αναζήτησης προπονητή της Εθνικής Ανδρών, μετά την μεταβολή της στάσης του κ. Σούστερ στην προφορική συμφωνία με την Ομοσπονδία.

Ο κ. Σούστερ κλήθηκε πριν από λίγη ώρα να υπογράψει προσύμφωνο υπό τους όρους που είχαν αποσαφηνιστεί λεπτομερώς και προκαθοριστεί πλήρως. Ωστόσο, με δική του πρωτοβουλία και χωρίς καμία προηγούμενη προειδοποίηση αξίωσε να τους διαφοροποιήσει.

Οι νέες απαιτήσεις που αιφνιδίως ήγειρε ο κ. Σούστερ δεν έγιναν δεκτές από την ΕΠΟ. Ο κ. Γκιρτζίκης εξουσιοδοτήθηκε από τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις με υποψήφιους προπονητές της Εθνικής Ανδρών».

Πλέον η ΕΠΟ βρίσκεται σε αναζήτηση άλλου τεχνικού, ενώ αντίθετα εγκρίθηκε η πρόσληψη του Αντώνη Νικοπολίδη στην Εθνική Ελπίδων.

Αναλυτικά οι αποφάσεις στο Δ.Σ. της ΕΠΟ:

«Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ αποφάσισε την πρόσληψη του Αντώνη Νικοπολίδη ως προπονητή της Εθνικής Ελπίδων, με άμεσο συνεργάτη τον Μιχάλη Ιορδανίδη, ο οποίος είχε θητεία και στο πλευρό του Νίκου Νιόπλια στις Εθνικές ομάδες.

Παράλληλα, στην Εθνική Νέων παραμένει ομοσπονδιακός προπονητής ο Γιάννης Γκούμας, καθώς ανανεώθηκε το συμβόλαιό του, ενώ αποφασίστηκε να πλαισιωθεί από τον Σπύρο Λιβαθηνό ως συνεργάτη.

Τη θέση του Γιάννη Τσαχειλίδη, ο οποίος είχε παραιτηθεί από τη θέση του αναπληρωτή προέδρου της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας, θα πάρει ο εκ Πιερίας ορμώμενος Δημήτρης Νταμπώσης.

Ακόμη, η Εκτελεστική Επιτροπή συμπεριέλαβε στον κανονισμό ως προαπαιτούμενο για την αδειοδότηση των συλλόγων που μετέχουν στις εθνικές επαγγελματικές κατηγορίες, την υποχρεωτική συμμετοχή κάθε ΠΑΕ στα ειδικά σεμινάρια που θα διοργανώνει η εταιρεία Sportradar για την αντιμετώπιση των χειραγωγημένων αγώνων και τη στοιχηματική απάτη».