: Θρίαμβος Vettel στο GP Σιγκαπούρης

Την 42η νίκη της καριέρας του κατέκτησε ο S. Vettel στην πίστα της Σιγκαπούρης, όπου η Ferrari θύμισε τον παλιό καλό εαυτό της

6E5C743284A4504DB2C5730AA52B7037

Την 42η νίκη της καριέρας του κατέκτησε ο S. Vettel στην πίστα της Σιγκαπούρης, όπου η Ferrari θύμισε τον παλιό καλό εαυτό της βλέποντας για πρώτη φορά φέτος και τους δύο πιλότους της να ανεβαίνουν στο βάθρο.

Ο S. Vettel βρέθηκε εξαρχής στην κορυφή, εκκινώντας από την πρώτη θέση και παρά την διπλή είσοδο του αυτοκινήτου ασφαλείας στην πίστα, δεν έχασε σε κανένα σημείο τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα.

Τον ρυθμό του Γερμανού πιλότου της Ferrari επιχείρησε να ακολουθήσει ο D. Ricciardo, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να βρεθεί σε τέτοια απόσταση που ενδεχομένως θα του επέτρεπε να επιχειρήσει κάποιο προσπέρασμα.

Στο τρίτο σκαλί του βάθρου κατάφερε να ανέβει ο K. Raikkonen, πραγματοποιώντας έναν μοναδικό αγώνα, στον οποίο δεν απειλήθηκε αλλά δεν κατάφερε και να απειλήσει.

Ικανοποιημένος από την παρουσία του στην τέταρτη θέση μπορεί να δηλώνει ο N. Rosberg. Παρά το γεγονός ότι ο Γερμανός δεν είχε την ταχύτητα ώστε να βρεθεί μπροστά από τον D. Kvyat και τον L. Hamilton, η ατυχία του πρώτου και η εγκατάλειψη του δεύτερου του επέτρεψαν να κατακτήσει τους βαθμούς της τέταρτης θέσης και μειώσει την απόσταση που τον χωρίζει από την κορυφή του πρωταθλήματος.

Από την πέμπτη θέση είδε την καρό σημαία ο V. Bottas, ενώ στην έκτη θέση κατέληξε ο D. Kvyat, έχοντας πραγματοποιήσει το πρώτο pitstop λίγο πριν το αυτοκίνητο ασφαλείας μπει στην πίστα.

Η μάχη για την έβδομη θέση που δόθηκε στους τελευταίους γύρους ανάμεσα στον S. Perez και τον M. Verstappen βρήκε νικητή τον Μεξικανό. Μάλιστα ο Μ. Vestappen χρειάστηκε να μην υπακούσει στις οδηγίες τις ομάδας του που τον καλούσαν να παραχωρήσει τη θέση του στον C. Sainz Jr ώστε να διατηρήσει την όγδοη θέση.

Τελικά ο Ισπανός πιλότος της Toro Rosso τερμάτισε ένατος, με τον F. Nasr να επιστρέφει στη βαθμολογούμενη δεκάδα για πρώτη φορά με τον GP του Μονακό.

Δείτε τα αναλυτικά αποτελέσματα του GP Σιγκαπούρης, τις βαθμολογίες στα πρωταθλήματα Οδηγών και Κατασκευαστών της Formula 1 και ό,τι άλλο αξίζει να γνωρίζετε για αυτή στο αφιέρωμα του auto.in.gr.