Εμφατική νίκη του ΠΑΟΚ στη Βέροια

Με άκρως πειστική εμφάνιση ο ΠΑΟΚ νίκησε 3-0 τη Βέροια εκτός έδρας, στο δεύτερο χρονικά ματς της 3ης αγωνιστικής της Super League

BD5740CD877CABEC9F10AEE8BC8995A2

κι έδειξε ότι είναι πανέτοιμος για την πρεμιέρα των ομίλων του Europa League με την Καμπάλα (17/09). Αθανασιάδης στο 17΄, Μακ στο 25΄ και Τζιόλης στο 55΄ ήταν οι σκόρερ της πρώτης νίκης του «δικεφάλου» του Βορρά στο πρωτάθλημα.

Το «τρίποντο» της ομάδας του Ιγκόρ Τούντορ πανηγυρίστηκε… διπλά, καθώς εκτός των τριών βαθμών που πήρε, έπαιξε και καλό ποδόσφαιρο. Εάν δεν ήταν ο Καντιμοίρης σε καλή μέρα, το σκορ θα είχε πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις από το πρώτο μέρος, καθώς οι Θεσσαλονικείς μετά το πρώτο… αναγνωριστικό 10λεπτο και την επέμβαση του Όλσεν στο φάουλ του Αμπντούν, κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο. Οι οπαδοί τους στις εξέδρες παραληρούσαν βλέποντας την ομάδα τους να παίζει επιθετικά και να δημιουργεί τη μία ευκαιρία μετά την άλλη.

Στο 17΄ ο Αθανασιάδης συνδύασε την επιστροφή του στην ενδεκάδα με γκολ. Πήρε τη μπάλα στη μεγάλη περιοχή και χωρίς… δεύτερη σκέψη «εκτέλεσε» τον Καντιμοίρη (1-0). Εννέα λεπτά μετά ο Μακ, μετά από ωραία ενέργεια του Πέλκα, έγινε αποδέκτης της μπάλας στην περιοχή και με πλασέ «έγραψε» το 2-0.

Η πρώτη ήττα της Βέροιας ήρθε απόλυτα… φυσιολογικά με βάση την εικόνα της ομάδας του Γιώργου Γεωργιάδη, ιδιαίτερα στο πρώτο 45λεπτο. Εάν εξαιρέσει κανείς την φάση με το φάολυ του Αμπντούν στο 12΄ η «βασίλισσα» του Βορρά ήταν υποτονική στη συνέχεια, οι περισσότεροι παίκτες της βρέθηκαν σε κακή μέρα και μοιραία γνώρισε την πρώτη εφετινή της ήττα και, μάλιστα, εντός έδρας.

Κι αν η ομάδα της Ημαθίας μπήκε πολύ δυνατά στο δεύτερο μέρος και μέσα σε δύο λεπτά είχε δοκάρι με τον Εντζεγκέλε και δύο κεφαλιές που έβγαλε σωτήρια ο Όλσεν, τα πάντα τελείωσαν στο 55΄. Ο Τζιόλης βρέθηκε εντελώς αμαρκάριστος στην «καρδιά» της περιοχής στο 55΄ και με βολέ έδωσε τέλος στις όποιες ελπίδες των γηπεδούχων για να «επιστρέψουν» (0-3).

Η εξέλιξη του ματς ήταν τέτοια που έδωσε την ευκαιρία στον Τούντορ να ρίξει στο ματς και τον Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ, με τον κόσμο να αποθεώνει τον Βούλγαρο στράικερ στο ντεμπούτο του με την ασπρόμαυρη φανέλα.

Διαιτητής: Μ. Βοσκάκης (Ρεθύμνου)

Κίτρινες: Μαραγκός, Νάστος – Κίτσιου

ΒΕΡΟΙΑ (Γ.Γεωργιάδης): Καντιμοίρης, Μαλόν, Εντζεγκουέλε, Μαραγκός, Νάστος, Βεργώνης, Σιόντης (46΄ Κόλα), Γιουσούφ, Αμπντούν, Μαγέφσκι (46΄ Ιμπραΐμ), Ναζλίδης (69΄ Καϊκούτ)

ΠΑΟΚ (Ι.Τούντορ): Όλσεν, Βίτορ, Κόστα, Τζαβέλλας, Κίτσιου, Λέοβατς (46΄ Κωνσταντινίδης), Κάτσε (73΄ Σάμπο), Τζιόλης, Πέλκας, Μακ, Αθανασιάδης (58΄ Μπερμπάτοφ)