Mε Βέλγιο στους 16 και στο βάθος Ισπανία για την Εθνική

Βγήκε ο πρωτος αντίπαλος της Εθνικής στους χιαστίς αγώνες και… φωτογραφίζεται ο δεύτερος

a59154b2-1523-4ff6-bc03-725818a9e0f6flexible

 

Το Βέλγιο του Ματ Λοτζέσκι θα είναι το πρώτο εμπόδιο της Ελλάδας στη φάση των νοκ άουτ παιχνιδιών στο Eurobasket 2015.

Η μέχρι τώρα παρουσία τους στο τουρνουά έχει κορωνίδα τη νίκη τους επί της Λιθουανίας. Αυτομάτως λοιπόν αναφερόμαστε σε μία ομάδα η οποία έχει ποιότητα, αλλά όχι εμπειρία και προσωπικότητα. Όχι τουλάχιστον στο βαθμό της Ελλάδας.

Σε ό,τι αφορά τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά τους, πρωταγωνιστεί η διάθεση για γρήγορο ρυθμό και το καλό passing game. Οι περισσότεροι Βέλγοι γκαρντ (Βαν Ρόσομ, Ταμπού, Λοτζέσκι κυρίως) διαθέτουν ικανότητα να παίζουν 1on1 δημιουργώντας ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα και πασάροντας καλά μέχρι να βρουν την καλύτερη επιλογή. Γενικά το passing game τους είναι αρκετά ικανοποιητικό και ψάχνουν την καλή επιλογή.

Στην άμυνα είναι αρκετά ευέλικτοι οπότε οι αλλαγές στα σκριν είναι συχνό φαινόμενο όταν δεν εμπλέκεται το σέντερ. Μεγάλο τους μειονέκτημα είναι τα ριμπάουντ αφού δυσκολεύονται πολύ σε αυτόν τον τομέα (17η ομάδα σε αυτη τη στατιστική σε σύνολο 24).

Ο Ματ Λοτζέσκι του Ολυμπιακού είναι ο καλύτερος παίκτης της ομάδας και ο πρώτος σκόρερ της μέχρι τώρα στο τουρνουά μαζί με τον Σαμ Βαν Ρόσομ της Βαλένθια.

Το Βέλγιο πάντως έχει ένα τεράστιο πλεονέκτημα σε σχέση με την Ελλάδα και αυτό δεν είναι άλλο από τον κόσμο της. Η πόλη Λιλ βρίσκεται δίπλα στα βελγικά σύνορα και σίγουρα αρκετοί συμπατριώτες τους θα βρεθούν στο γήπεδο.