Ήττα (1-0) για τα Τρίκαλα στο Μενίδι-Η πρόκριση στη ρεβάνς

 

 

Με ένα γκολ από το α’ ημίχρονο και πολύ λίγες φάσεις τα Τρίκαλα ηττήθηκαν 1-0 στο πρώτο ματς του κυπέλλου

men3

Όπως και στο πρόσφατο φιλικό με τη Λαμία, έτσι και στο σημερινό επίσημο ματς του Κυπέλλου Ελλάδας, η νέα ομάδα των Τρικάλων έδειξε πως δεν είναι ακόμα έτοιμη και κυρίως δεν είναι δεμένη για να βγάλει την ποιότητα της μέσα στο γήπεδο

Οι κυανέρυθροι πήγαν για αποτέλεσμα πρόκρισης στο Μενίδι, όμως δεν τα κατάφεραν στην κόντρα τους με τον Αχαρναικό, ηττήθηκαν με 1-0 από γκολ που πέτυχε ο Ομπράνοβιτς στο 35 του α’ ημιχρόνου και έκτοτε για κάτι παραπάνω από 60 λεπτά έφτιαξαν μόλις δύο φάσεις και είχαν ένα δοκάρι.

Λίγα πράγματα δηλαδή για ομάδα που έχει βάλει πολύ ψηλά τον πήχη στ νέα αγωνιστική σεζόν και για ομάδα που όπως δήλωσε ο επενδυτής της θα πάει φουλ για πρωτάθλημα.

Πάντως οι κυανέρυθροι θα έχουν μία ακόμα ευκαιρία να διορθώσουν τα πράγματα και να κυνηγήσουν την πρόκρισή στο Κύπελλο Ελλάδας, αφού την ερχόμενη Τετάρτη  θα παίξουν και θα υποδεχθούν μέσα στο στάδιο τον Αχαρναικό..

Η Ροή του αγώνα

O Γιώργος Βαζάκας παρέταξε ένα σχήμα που δοκίμασε και στο φιλικό με τη Λαμία, όμως αυτή τη φορά επέλεξε τον Ριζογιάννη αντί του Στεφάνοβιτς για την ενδεκάδα

Στο γήπεδο του Μενίδιου λοιπόν την πρώτη φάση έφτιαξαν οι «κυανέρυθροι» στο 3’ με το σουτ του Κουσκουνά που  δεν βρήκε στόχο

Στο 7’  ο Αχαρναικός απείλησε με σέντρα σουτ του που έδιωξε ο  Γκμπαλέ.

Ενώ και στο 9΄ο  Παβίσεβιτς πλαγιοκόπησε, όμως δεν ολοκλήρωσε τη φάση του.

Στο 12 ο Κουσκουνάς (μετά από μπαλιά του Γκονζάλες) πήγε για το σουτ αλλά δεν μπόρεσε να νικήσει τον γκολκίπερ του Αχαρναικού.

Η πιο σημαντική ευκαιρία των Τρικάλων βγήκε 22΄ με το σουτ του Γκμπαλέ που έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και στη συνέχεια με παρέμβαση αμυνόμενου σε κόρνερ.

Ο Κουσκουνάς έχασε μια ακόμα ευκαιρία στο 24 ΄ ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Γκονζάλες δοκίμασε το πόδι του σε μακρινό αλλά μπλόκαρε εύκολα .ο Παγούδης .

Ο μονόλογος των Τρικάλων έσπασε στην εκπνοή του ημιώρου και στο 30’ οι γηπεδούχοι άγγιξαν το γκολ όταν μετά από   φάουλ του Φιγκέϊρα,   ο Παβίσεβιτς είχε μοναδική ευκαιρία αλλά δεν κατάφερε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα του Χιώτη.

Το 1-0 του Αχαρναϊκού

Πέντε  λεπτά αργότερα (35)  ο Αχαρναικός επανήλθε στα καρέ του ΑΟΤ και ο Παβίσεβιτς αυτή τη φορά γέμισε και σέρβιρε στον Ομπράντοβιτς κι αυτός με κεφαλιά πέτυχε το 1-0 κι έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του.

Στο 42’ μετά από κόρνερ του Γκονζάλες , ο Μουμιν πήρε κεφαλιά αλλά δεν βρήκε εστία.

Τέλος Α’ Ημιχρόνου και τα Τρίκαλα είναι πίσω στο σκορ.

 

Εναρξη β’ Ημιχρόνου

Το Α’ Ημίχρονο έκλεισε με αρνητικό πρόσημο και  στην επανάληψη ο Βαζάκας “έριξε” στο τερέν τον Αρσενίεβιτς αντί του Δουκάκη. Παράλληλα  ζήτησε από τους παίκτες τους μεγαλύτερη πίεση στους αντιπάλους και πάνω στην μπάλα.

Τίποτα το ουσιαστικό στα πρώτα λεπτά της επανάληψης

Στο 60 αλλαγή για τα Τρίκαλα αντί του Κουσκουνά, στο γήπεδο ο Βασκεζ

Για μεγάλο διάστημα του β μέρους δεν έγινε παιχνίδι και μια φάση έβγαλαν οι γηπεδούχοι στο 76’ με κεφαλιά του Ταμπάκη που δεν ανησύχησε τον κίπερ του ΑΟΤ

Στο 76′ τρίτη αλλαγή για τα Τρίκαλα, αντί του Μουμίν στο τερέν ο Στεφάνοβιτς.

 

Ο Βαζάκας έριξε στο τερέν και τους Στεφάνοβιτς Βάσκεζ κάνοντας πιο επιθετικό το σχήμα της ομάδας, όμως τα Τρίκαλα δεν έβγαλαν φάση στα καρέ των γηπεδούχων.

Τέλος του αγώνα, απογοητευτική η εξέλιξη του β μέρους για την ομάδα των Τρικάλων, όμως η πρόκριση θα κριθεί στο ματς της ερχόμενης επόμενης Πέμπτης.

 

 

Διαιτητής του αγώνα ο κΔιαμαντόπουλος (Αρκαδίας)- Σινιοράκης (Πειραιά)- Βεργέτης (Αρκαδίας).Κίτρινες κάρτες: Ζώνας (ΑΟΤ), Ομπράντοβιτς ( Αχαρναϊκός), Χριστοφιλέας ( Αχαρναϊκός), Γκμπαλέ ( ΑΟΤ), Εμέκα ( Αχαρναϊκός)

 

Αχαρναϊκός ( Γκόγκιτς):Παγούδης, Εμέκα, Ταμπάκης (79΄Καλογερόπουλος), Φιγκέϊρα (52΄Ματσούκας), Ομπράντοβιτς (68΄Χριστόπουλος), Ιωαννίδης, Μάρης, Παβίσεβιτς, Μουστάκης, Χριστοφιλέας, Κωστόπουλος.

Τρίκαλα ( Βαζάκας):Χιώτης, Ριζογιάννης, Νιάρος, Ζώνας, Μουμίν(75΄Στεφάνοβιτς),, Δουκάκης (46΄Αρσενίεβιτς),  , Κουσκουνάς(60΄Βάσκεζ), , Γκονζάλες, Λαμπάκης, Ρεπετσάς, Γκμπαλέ.

 

men1

men2

menidi