Βρίσκεστε εδώ: Sportrikala.gr » ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΤΟΠΙΚΑ - ΑΓΟΡΑ » Ο Φινλανδός πρωθυπουργός προσφέρει το σπίτι του στους πρόσφυγες!

Ο Φινλανδός πρωθυπουργός προσφέρει το σπίτι του στους πρόσφυγες!

Ο πρωθυπουργός της Φινλανδίας, δήλωσε σήμερα ότι θα προσφέρει το σπίτι του στους πρόσφυγες που ζητούν άσυλο. Το σπίτι αυτό στο Κέμπελε,

 

Μπορεί η ακροδεξιά να προελαύνει στην Φινλανδία και να πυκνώνουν το τελευταίο διάστημα οι διαδηλώσεις εξτρεμιστικών κινημάτων, ωστόσο, ο Νο.1 πολίτης της χώρας, ο Γιούχα Σίπιλα δίνει… γροθιά στο στομάχι των μεινοτήτων που δεν σέβονται την ανθρώπινη ζωή κι ανοίγει το σπίτι του στους πρόσφυγες.

Ο πρωθυπουργός της Φινλανδίας, δήλωσε σήμερα ότι θα προσφέρει το σπίτι του στους πρόσφυγες που ζητούν άσυλο. Το σπίτι αυτό στο Κέμπελε, στην βόρεια Φινλανδία, θα μπορεί να στεγάσει πρόσφυγες από την αρχή του έτους, δήλωσε ο Σίπιλα στο δημόσιο δίκτυο YLE, και κάλεσε όλους τους Φινλανδούς να δείξουν αλληλεγγύη στους πρόσφυγες που ταξιδεύουν στην Ευρώπη για να γλιτώσουν από τον πόλεμο και τη φτώχεια.

Ο Σίπιλα έχει ως έδρα ως επί το πλείστον το Ελσίνκι. Το σχέδιο της ΕΕ για την ανακατανομή 120.000 προσφύγων, που έφτασαν στην Ελλάδα, την Ιταλία και την Ουγγαρία, θα πρέπει να εφαρμοστεί οικειοθελώς, πρόσθεσε και εξέφρασε την ελπίδα η Φινλανδία να δώσει το παράδειγμα σε αυτό το ζήτημα.

Συντάκτης

Άρθρα : 18499
Scroll to top