Τραυματισμός αστυνομικού σε συμπλοκές Ούγγρων με Ρουμάνους

Η ουγγρική αστυνομία ανακοίνωσε ότι ένας αστυνομικός τραυματίστηκε στις συγκρούσεις αντίπαλων οπαδών που έλαβαν χώρα το βράδυ της Πέμπτης

 

Η ουγγρική αστυνομία ανακοίνωσε ότι ένας αστυνομικός τραυματίστηκε στις συγκρούσεις αντίπαλων οπαδών που έλαβαν χώρα το βράδυ της Πέμπτης στη Βουδαπέστη ενόψει της σημερινής αναμέτρησης της Ουγγαρίας με τη Ρουμανία για τον 6ο προκριματικό όμιλο του EURO 2016, στον οποίο μετέχει και η Ελλάδα.

Στέλεχος της ουγγρικής αστυνομίας γνωστοποίησε σε συνέντευξη Τύπου ότι αρκετά αστυνομικά οχήματα υπέστησαν ζημιές και πως συνελήφθησαν 18 άτομα, ενώ πρόσθεσε: «Οι 16 από αυτούς αντιμετωπίζουν κατηγορίες για βανδαλισμό και δύο για επίθεση σε αστυνομικό».

Οι αναμετρήσεις ανάμεσα στην Ουγγαρία και τη Ρουμανία, οι οποίες αποκαλούνται ντέρμπι του Δούναβη, έχουν μακρά ιστορία επεισοδίων και οι συλλήψεις είναι… διαδεδομένες τα τελευταία χρόνια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ρουμανική αστυνομία ανακοίνωσε πως ένας φίλαθλος τέθηκε υπό κράτηση, λίγο πριν φύγει από το Βουκουρέστι για τη Ρουμανία, επειδή στο αυτοκίνητό του βρέθηκαν 126 φωτοβολίδες.