Βρίσκεστε εδώ: Sportrikala.gr » ΟΛΑ ΤΑ ΣΠΟΡ » ΣΤΙΒΟΣ » Πρωτιά και… διαμάντι η Νικόλ Κυριακοπούλου

Πρωτιά και… διαμάντι η Νικόλ Κυριακοπούλου

Εξαιρετική εμφάνιση, την οποία συνδύασε με νίκη και την κατάκτηση του διαμαντιού  του Diamond League, πραγματοποίησε η Νικόλ Κυριακοπούλου

154A3BCC2E0634FF3427845454130439

Εξαιρετική εμφάνιση, την οποία συνδύασε με νίκη και την κατάκτηση του διαμαντιού στη σειρά αγώνων του Diamond League, πραγματοποίησε η Νικόλ Κυριακοπούλου στον τελικό της διοργάνωσης που έγινε στη Ζυρίχη. Η Κυριακοπούλου, σε έναν δραματικό αγώνα στο επί κοντώ, που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι το τέλος, αναδείχθηκε νικήτρια με 4.77μ.

Και αυτό αφού επικράτησε των βασικών αντιπάλων της, της Κουβανής Γιαρισλέι Σίλβα και της Βραζιλιάνας Φαμπιάνα Μούρερ, οι οποίες έμειναν στα 4,72μ, και κατέκτησε για πρώτη φορά στην καριέρα της το διαμάντι της IAAF στη διοργάνωση. Η Κατερίνα Στεφανίδη κατετάγη στην 5η θέση με 4.57μ, ολοκληρώνοντας με ικανοποιητικό τρόπο μια δύσκολη χρονιά με αρκετούς τραυματισμούς.

Η Κυριακοπούλου υπερέβη αρχικά τα 4.47μ, ύψος από το οποίο άρχισαν και οι άλλες δύο βασικές αντίπαλές της, η Σίλβα και η Μούρερ, που κατέκτησαν την πρώτη και δεύτερη θέση αντίστοιχα στο πρόσφατο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Πεκίνου και από τις οποίες πήρε μία δυναμική ρεβάνς. Στη συνέχεια χρειάστηκε τρεις προσπάθειες για να ξεπεράσει τα 4.57μ και δύο για τα 4.67μ.

Η Σίλβα πέρασε με την 3η προσπάθεια τα 4.67μ, όπου η Μούρερ είχε δύο αποτυχημένες και άφησε την 3η για τα 4.72μ. Εκεί αρχίζει και το παιχνίδι τακτικής για τις τρεις κορυφαίες επικοντίστριες της χρονιάς. Η Ελληνίδα άλτρια απέτυχε στα 4.72μ, ύψος που ξεπέρασαν Μούρερ και Σίλβα, με αποτέλεσμα να αφήσει το ύψος η Κυριακοπούλου για τα 4.77μ και να αποδείξει ότι ξέρει να μάχεται, αφού το υπερέβη αφήνοντας το άγχος για τις αντιπάλους της.

Μετά από μία αποτυχημένη προσπάθεια στα 4.77μ, Μούρερ και Σίλβα άφησαν το ύψος για να επιχειρήσουν στα 4.82μ, τα οποία απέτυχαν να ξεπεράσουν και η Κυριακοπούλου πήρε τη νίκη και μαζί με το έπαθλο των 40.000 δολαρίων που αντιστοιχεί στο διαμάντι του Diamond League για το επί κοντώ γυναικών.

Η Στεφανίδη ξεκίνησε τις προσπάθειές της από τα 4.32μ που πέρασε με την πρώτη και συνέχισε το ίδιο επιτυχημένα στα 4.47μ, ενώ με την τρίτη υπερέβη τα 4.57μ και απέτυχε στα 4.67μ, με αποτέλεσμα να μείνει στην 5η θέση, πάνω από τη Γερμανίδα Σίλκε Σπίγκελμπουργκ επίσης με 4.57μ αλλά και την Ρωσίδα Αντζέλικα Σιντόροβα με 4.47μ.

Η Κυριακοπούλου με τη νίκη της κατετάγη 1η στην εφετινή σειρά αγώνων της διοργάνωσης με 24 βαθμούς, με 2η τη Μούρερ με 14β και 3η τη Σίλβα με 11β. Τέταρτη ήταν η Σιντόροβα με 5β και στην 5η θέση η Στεφανίδη με 3β.

Συντάκτης

Άρθρα : 18590
Scroll to top