Ο Ολυμπιακός έπιασε το… τζόκερ στο ΟΑΚΑ

Ο Ολυμπιακός έχοντας την τύχη με το μέρος του επικράτησε 2-0 του Λεβαδειακού στο ΟΑΚΑ σε αναμέτρηση για την 2η αγωνιστική της Super League.

31F75EAAFE65668BD0C96F6F99437ECC

Τα γκολ των «ερυθρόλευκων» πέτυχαν οι Μιλιβόγεβιτς (89΄) και Φορτούνης (90+1΄).

Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν κυρίαρχοι στον αγωνιστικό χώρο απέναντι σε μια ομάδα που ήταν σαφώς ανέτοιμη αλλά χρειάστηκαν 89΄ λεπτά αγώνα και αρκετή τύχη για να καταφέρουν να κάμψουν την αντίσταση του μαχητικού Λεβαδειακού.

Ο Ολυμπιακός πήρε από την αρχή τα ηνία του αγώνα με τον Λεβαδειακό να δείχνει καμία διάθεση να επιτεθεί και να αρκείται στην διατήρηση του μηδέν στην άμυνα του. Οι Πειραιώτες έχασαν την πρώτη τους ευκαιρία στο 8΄ με τον Φορτούνη να δίνει εξαιρετική ασίστ στον Πάρντο που νικήθηκε στο τετ α τετ από τον Τσιντώτα.

Στο 28΄ ο Τσιντώτας κράτησε και πάλι ανέπαφη την εστία του αυτή την φορά απέναντι στον Χάρα. Στο 33΄ η κεφαλιά του Πάρντο μετά από την σέντρα του Ελαμπντελαουί πέρασε για λίγο άουτ. Ενώ σχεδόν με την λήξη του ημιχρόνου (44΄) ο Σαλίνο έκανε ωραία ατομική προσπάθεια αποφεύγοντας τρεις παίκτες αλλά η επέμβαση του Τσιντώντα ήταν για ακόμη μια φορά καθοριστική.

Στον ίδιο ρυθμό συνεχίστηκε και το δεύτερο ημίχρονο με τον Ολυμπιακό να πιέζει για να ανοίξει το σκορ και τον τυπικά γηπεδούχο Λεβαδειακό να περιορίζεται σε παθητικό ρόλο. Η μεγαλύτερη ευκαιρία για τους Πειραιώτες ήρθε στο 81΄ με το σουτ του Ντοσεβί να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι.

Στο 85΄ ο Ολυμπιακός είχε ακόμη ένα δοκάρι αυτή τη φορά σε σέντρα του Ντομίνγκες. Δύο λεπτά αργότερα το φάουλ από καλή θέση του «Τσόρι» πέρασε μόλις άουτ.

Και ενώ η αναμέτρηση φαινόταν πως θα λήξει χωρίς τέρματα η τύχη χαμογέλασε στους φιλοξενούμενους. Αρχικά στο 89΄ ο Ρομέου προσπάθησε να διώξει λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή της ομάδας του αλλά η μπάλα κόντραρε στα πόδια του Μιλιβόγεβιτς και καρφώθηκε στα δίχτυα του Τσιντώντα για το 1-0.

Στο 90+1 ο Φορτούνης διαμόρφωσε το τελικό 2-0 όταν σούταρε έξω από την περιοχή του Λεβαδειακού η μπάλα βρήκε πάνω στο Ουόν άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα των Βοιωτών.

Διαιτητής: Λαμπρόπουλος (Ηλείας)

Κίτρινες: Στάθης, Μάντζιος, Μιλιάζες, Ρομέου – Ντα Κόστα

Λεβαδειακός (Άκης Μάντζιος): Τσιντώτας, Μιλιάζες, Ουόν, Στάθης, Τριποτσέρης, Ρομέου, Νικολάου, Μίνγκας (67΄ Μάρκοβιτς), Μαχαίρας, Μάντζιος, Γιακουμάκης (88΄ Ναβάρο)

Ολυμπιακός (Μάρκο Σίλβα): Ρομπέρτο, Ντα Κόστα, Σιόβας, Καμπιάσο (57΄ Σεμπά), Ντουρμάζ (71΄ Ντοσεβί), Μιλιβόγεβιτς, Ομάρ, Φορτούνης, Σαλίνο, Πάρντο (57΄ Ντομίνγκες), Χάρα

Ένταση στο ΟΑΚΑ πριν την έναρξη του αγώνα

Ένταση υπήρξε στο ΟΑΚΑ πριν την έναρξη της αναμέτρησης των δύο ομάδων. Συγκεκριμένα οπαδοί του Ολυμπιακού κατα την είσοδό τους στο γήπεδο ήρθαν σε σύγκρουση με δυνάμεις των ΜΑΤ.

Οι αστυνομικές δυνάμεις στην προσπάθειά τους να απωθήσουν τους «ερυθρόλευκους» οπαδούς έκαναν χρήση δακρυγόνων με αποτέλεσμα να γίνει αποπνικτική η ατμόσφαιρα γύρω από το Ολυμπιακό Στάδιο.