Τα γκρουπ δυναμικότητας και οι πιθανοί αντίπαλοι του Ολυμπιακού

Συμπληρώθηκε ο χάρτης του Champions League πριν από την κλήρωση που θα διεξαχθεί το απόγευμα της Πέμπτης

8a93fbc39c6763aedaae648e4ad2950e_L

Συμπληρώθηκε ο χάρτης του Champions League πριν από την κλήρωση που θα διεξαχθεί το απόγευμα της Πέμπτης (18:45) στο Μονακό. Ετσι ο Ολυμπιακός γνωρίζει πλέον όλους τους υποψήφιους αντιπάλους του.

Πιθανοί αντίπαλοι των πρωταθλητών Ελλάδας που έχουν τοποθετηθεί στο τρίτο γκρουπ δυναμικότητας, είναι τόσο η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όσο και η Λεβερκούζεν που πήραν την Τετάρτη το εισιτήριο, ενώ δεν θα κληρωθούν με τη Σαχτάρ Ντόνετσκ, τη Σεβίλλη, τη Λιόν, την Ντιναμό Κιέβου, την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, τη Γαλατάσαραϊ και τη Ρόμα.

Σημειώνεται ότι για πρώτη φορά ισχύει το νέο σύστημα ταξινόμησης των ομάδων, όπου τις οκτώ θέσεις του Α΄ γκρουπ δυναμικότητας καταλαμβάνουν η κάτοχος του τίτλου και οι πρωταθλήτριες των πρώτων επτά χωρών στο ranking της UEFA.

Ομως, επειδή η Μπαρτσελόνα είναι κάτοχος αλλά και πρωταθλήτρια Ισπανίας, ανέβηκε στο Α΄ γκρουπ η πρωταθλήτρια Ολλανδίας! Αν δεν είχε συμβεί αυτή η «καραμπόλα», τότε η Αϊντχόφεν θα ήταν στο 3ο γκρουπ δυναμικότητας, κάτω και από τον Ολυμπιακό.

Επίσης για πρώτη φορά μετέχουν στους ομίλους πέντε ομάδες από την ίδια χώρα (Ισπανία) που θα «μοιραστούν» σε πέντε διαφορετικούς ομίλους αφού ισχύει ο περιορισμός των ομάδων που προέρχονται από την ίδια εθνική ομοσπονδία.

Τα γκρουπ δυναμικότητας

1ο γκρουπ

Μπαρτσελόνα

Τσέλσι

Μπάγερν Μονάχου

Γιουβέντους

Μπενφίκα

Παρί Σεν Ζερμέν

Ζενίτ Αγ.Πετρούπολης

Αϊντχόφεν

2ο γκρουπ

Ρεάλ Μαδρίτης

Ατλέτικο Μαδρίτης

Πόρτο

Άρσεναλ

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Βαλένθια

Λεβερκούζεν

Μάντσεστερ Σίτι

3ο γκρουπ

Σαχτάρ Ντόνετσκ

Σεβίλλη

Λιόν

Ντιναμό Κιέβου

Ολυμπιακός

ΤΣΣΚΑ Μόσχας

Γαλατάσαραϊ

Ρόμα

4ο γκρουπ

ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ

Γκλάντμπαχ

Βόλφσμπουργκ

Ντιναμό Ζάγκρεμπ

Μακάμπι Τελ Αβίβ

Γάνδη

Μάλμε

Αστάνα