Παγκόσμιο σοκ: Live δολοφονία δημοσιογράφου και καμεραμάν στις ΗΠΑ

Ο δράστης άνοιξε πυρ, ενώ οι εργαζόμενοι του σταθμού WDBJ-TV έκαναν ρεπορτάζ σε περιοχή της Βιρτζίνια

Μία δημοσιογράφος και ένας εικονολήπτης του τηλεοπτικού δικτύου WDBJ-TV στην Βιρτζίνια των ΗΠΑ, έπεσαν νεκροί σε ζωντανή μετάδοση όταν άγνωστος άνοιξε πυρ τη στιγμή που πραγματοποιείτο ρεπορτάζ στην πλατεία Μπριτζγουότερ.

Τα θύματα του δράστη είναι η Αλισον Πάρκερ και ο κάμεραμαν Ανταμ Γουάρντ, οι οποίοι τη στιγμή του εγκλήματος είχαν συνδεθεί ζωντανά με την εκπομπή για την οποία εργάζονταν για να καλύψουν ένα θέμα τουριστικού περιοεχομένου.

<span itemprop=”name” content=”Live

Η 24χρονη Πάρκερ συνομιλεί με μία γυναίκα, ωστόσο τις στιγμές ηρεμίας «διαλύουν» επτά πυροβολισμοί. Αμέσως μετά η δημοσιογράφος και η καλεσμένη της προσπαθούν να καλυφθούν, ενώ ακούγονται οι κραυγές αγωνίας της Πάρκερ. Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα τα πλάνα που μεταδίδονται γίνονται ασταθή, καθώς και ο 27χρονος εικονολήπτης έχει «χτυπηθεί» από τις σφαίρες του δράστη.

Η παρουσιάστρια της εκπομπής στο στούντιο τρομαγμένη και με ανοιχτό το στόμα προσπαθεί να συνειδητοποιήσει τι ακριβώς έχει συμβεί, αλλά το μόνο που καταφέρνει να ψελλίσει είναι: «δεν είμαι σίγουρη τι ακριβώς έχει συμβεί».

Στο μεταξύ, οι αστυνομικές αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του δράστη, ενώ τον θάνατο της Πάρκερ επιβεβαίωσε η μητέρα της μιλώντας στο δίκτυο CBS News.

Στο τελευταίο πλάνο του βίντεο του φόνου, όμως, καταγράφεται και ο δολοφόνος, ο οποίος διακρίνεται με σκούρα ρούχα να κρατάει ένα όπλο και να αποχωρεί ψύχραιμα πριν διακοπεί η ζωντανή μετάδοση.