Με Τζόρτζεβιτς, Διαμαντίδη και Καλάθη η «πρώτη»!

Το πρώτο ραντεβού για τη νέα σεζόν, στον Παναθηναϊκό, δόθηκε και όλοι ήταν εκεί. Και ο νέος τεχνικός της ομάδας Σάσα Τζόρτζεβιτς,

ÐÑÙÔÇ ÐÑÏÐÏÍÇÓÇ ÔÏÕ ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÕ

Το πρώτο ραντεβού για τη νέα σεζόν, στον Παναθηναϊκό, δόθηκε και όλοι ήταν εκεί. Και ο νέος τεχνικός της ομάδας Σάσα Τζόρτζεβιτς, και ο Δημήτρης Διαμαντίδης παρότι τυπικά δεν έχει ανανεώσει το συμβόλαιό του αλλά και ο Νικ Καλάθης που άφησε για λίγο τις υποχρεώσεις με την Εθνική.

Μοναδικοί απόντες ήταν οι δύο Σέρβοι διεθνείς, Μίροσλαβ Ραντούλιτσα και Ογκνιέν Κούζμιτς, αλλά και το τελευταίο χρονικά απόκτημα της ομάδας ο Τζέιμς Φελντέιν.

Από εκεί και πέρα παρόντες ήταν οι Φώτσης, Γκιστ, Πάβλοβιτς, Χαραλαμπόπουλος, Παπαγιάννης, Λούντζης, Γιάνκοβιτς, Παππάς, Μποχωρίδης και Κόνιαρης. Επίσης στις προπονήσεις θα συμμετάσχουν βοηθητικά και οι Κυρίτσης και Γουντς.

Τζόρτζεβιτς: «Τέλος οι μεταγραφές»

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Σάσα Τζόρτζεβιτς, που βρέθηκε στην Ελλάδα αποκλειστικά για την πρώτη της ομάδας σχολίασε: «Βρίσκομαι σε μία από τις κορυφαίες ομάδες όλων των εποχών στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, ευχαριστώ τη διοίκηση που μου έδωσε τη δυνατότητα να γίνω προπονητής στον Παναθηναϊκό. Έχει τεράστια ιστορία σαν κλαμπ αυτός ο σύλλογος. Ξέρω που ήρθα, έχω αποδεχτεί την πρόκληση. Δεν έχει να κάνει με εμένα, σημασία έχει η ομάδα. Είμαι 100% σίγουρος πως η δουλειά φέρνει αποτελέσματα. Θέλουμε να φέρουμε καλά αποτελέσματα.

Ο κ. Γιαννακόπουλος, ο Μάνος και εγώ, αποφασίσαμε το ρόστερ. Το ρόστερ ολοκληρώθηκε. Δεν πρόκειται να πάρουμε κάποιον άλλον παίκτη. Δεν θα κάνουμε άλλη κίνηση. Έχουμε και καλούς νεαρούς παίκτες, οι οποίοι είναι το μέλλον του Παναθηναϊκού, και θέλουμε να τους βελτιώσουμε, να τους εξελίξουμε και να τους κάνουμε καλύτερους, ώστε να πρωταγωνιστήσουν στο άμεσο μέλλον.

 

Για τον Παναθηναϊκό οι στόχοι είναι πάντα υψηλοί. Θέλουμε να φτάσουμε ψηλά στην Ευρώπη. Για εμένα το παρκέ είναι ο απόλυτος καθρέφτης και εκεί θα πρέπει να δείξουμε την αξία μας. Παίζω για να κερδίσω. Θέλω να κερδίζω όλους τους τίτλους. Έχουμε δυναμική και με τη βοήθεια των φιλάθλων μας μπορούμε να τα καταφέρουμε»

Διαμαντίδης: «Θα πάμε καλύτερα από πέρυσι»

Από την πλευρά του ο αρχηγός του Παναθηναϊκού, Δημήτρης Διαμαντίδης, ανέφερε: «Ξεκινάει μια καινούρια χρονιά. Σίγουρα, έχουν έρθει πολλοί παίκτες και νέος προπονητής. Θα είναι δύσκολη αρχή, όπως κάθε φορά όταν αλλάζει η ομάδα κι έρχεται ένας καινούριος προπονητής. Θα προσπαθήσουμε να προσαρμοστούμε στο στιλ παιχνιδιού που θέλει.

Περιμένουμε και τον προπονητή και τα άλλα παιδιά που έχουν υποχρεώσεις με τις εθνικές ομάδες. Θα είναι δύσκολη αρχή, αλλά όπως πάντα θα δουλέψουμε μέσα στο γήπεδο για να παρουσιαστούμε όσο το δυνατό πιο ανταγωνιστικοί στο πρωτάθλημα, το Κύπελλο και την Ευρωλίγκα.

 

Σίγουρα, θα χρειαστεί χρόνος. Είναι λογικό. Η ομάδα θέλει στο πρώτο επίσημο παιχνίδι να είναι όσο το δυνατό πιο έτοιμη. Αυτός νομίζω πως είναι ο στόχος.

 

Πρέπει να βοηθήσουμε και να προστατέψουμε αυτά τα νέα παιδιά της Εφήβων. Πολύ μεγάλο ρόλο παίζετε κι εσείς, οι δημοσιογράφοι. Εύχομαι αυτός ο ρόλος να προστατέψει αυτά τα παιδιά, με προσοχή και σύνεση. Εμείς πρέπει να προστατέψουμε αυτά τα παιδιά και οι προπονητές, αλλά κι εσείς, παίζετε πολύ σημαντικό ρόλο σε αυτό και πρέπει να το κάνετε.

Σίγουρα, περιμένουμε από τα παιδιά να παίξουν και να βοηθήσουν την ομάδα και νομίζω πως κι αυτό θα γίνει. Βλέπω παίκτες που είναι εγνωσμένης αξίας και θα μας βοηθήσουν κι έναν προπονητή που έχει δείξει τη δουλειά του με την εθνική ομάδα. Σίγουρα, για όλους θα είναι κάτι διαφορετικό, αλλά πιστεύω πως θα πάμε καλύτερα από πέρυσι».

Καλάθης: «Είναι τιμή μου»

Τέλος ο Νικ Καλάθης σχολίασε πως: «Είναι τιμή μου που βρίσκομαι εδώ, σε μία από τις καλύτερες και ιστορικότερες ομάδες της Ευρώπης όλων των εποχών.. Έχουμε μία πολύ καλή ομάδα, πιστεύω πως θα καταφέρουμε κάτι καλό φέτος. Είναι όμορφη η Αθήνα, χαίρομαι που επέστρεψα στην Ελλάδα. Μου αρέσει που βρίσκομαι, είμαι χαρούμενος και ευτυχισμένος που είμαι και πάλι στην Ελλάδα, αλλά και στον Παναθηναϊκό.

Είμαι διαφορετικός παίκτης σε σχέση με το παρελθόν. Έχω πίστη στις δυνατότητες μου. Έρχεται νέα σεζόν, έχουμε καλούς παίκτες και θα δημιουργήσουμε μία αρκετά καλή ομάδα. Νομίζω πως ο κόουτς ξέρει τον σωστό τρόπο. Ο Διαμαντίδης είναι ένας από τους καλύτερους μπασκετμπολίστες που έπαιξαν στο παιχνίδι στην Ευρώπη. Είναι σπουδαίος παίκτης. Κορυφαίος! Δε νομίζω πως θα σταματήσει στο τέλος της σεζόν, έχει χρόνια μπροστά του