Βρίσκεστε εδώ: Sportrikala.gr » ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ » Το CAS απέρριψε την προσφυγή του Παναθηναϊκού

Το CAS απέρριψε την προσφυγή του Παναθηναϊκού

Το Ανώτατο Διαιτητικό Δικαστήριο απέρριψε την προσφυγή του Παναθηναϊκού για τη συμμετοχή του Ολυμπιακού στο Champions League!

30461ECA0CC93F07B3394D0F8C751ACC

Το CAS χαρακτήρισε την προσφυγή «αβάσιμη» και απέρριψε το αίτημα του Παναθηναϊκού, εξηγώντας μάλιστα ότι το «τριφύλλι» δεν είχε κάτι να κερδίσει από την προσφυγή, τονίζοντας πως δεν θα έπαιρνε ελληνική ομάδα τη θέση του Ολυμπιακού στους ομίλους του Champions League.

Ο τρόπος που έχει χειριστεί η UEFA τα όσα συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο δε βρίσκει σύμφωνο τον Γιάννη Αλαφούζο. Ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού μίλησε στη βρετανική εφημερίδα «Sun» στην οποία μεταξύ άλλων εκφράζει την έκπληξή του για τις κινήσεις της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας στην υπόθεση, καθώς και για το γεγονός ότι δεν είχε διεξάγει κάποια έρευνα μετά τις αποφάσεις της ελληνικής δικαιοσύνης κατά παραγόντων του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ο Γιάννης Αλαφούζος, μάλιστα, «κάρφωσε» την UEFA λέγοντας ότι «εφόσον επιτρέπει στον Ολυμπιακό να αγωνίζεται στο Champions League δεν εκπληρώνει το καθήκον της απέναντι στους απανταχού φιλάθλους του αθλήματος».
Είπε χαρακτηριστικά ο διοικητικός ηγέτης των «πρασίνων»: «Πραγματικά με εκπλήσσει το γεγονός ότι η UEFA δεν έχει διεξάγει τη δική της έρευνα για να επιβεβαιώσει αυτά που υποτίθεται ότι συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Με τον τρόπο αυτό δεν έχει εκπληρώσει το καθήκον της απέναντι στους απανταχού φιλάθλους, επιτρέποντας τη συμμετοχή του Ολυμπιακού στο Champions League».

Ανάλογη θέση και ο Αγγελίδης

Πάνω στο ίδιο θέμα τοποθετήθηκε και ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ, Ιάκωβος Αγγελίδης: «Ως προστάτης του κλάδου, όπως είναι η UEFA, πρέπει να ενεργεί προληπτικά κι όχι να περιμένει τους πληροφοριοδότες και τις καταγγελίες για να δράσει, αλλά να εξασφαλίζει ότι οι συμμετέχοντας στις διοργανώσεις της, ανταποκρίνονται με τα ηθικά και τα δεοντολογικά στάνταρντ. Μέχρι στιγμής αυτά δεν τα έχουμε δει από την UEFA».

Η «Sun» παραθέτει αφιέρωμα με τίτλο «Το παζλ του Πλατινί» και μέσα σε αυτό υπάρχουν οι θέσεις των εκπροσώπων των ομάδων της Super League για τα «στημένα παιχνίδια».

Ο αρθρογράφος του κειμένου τονίζει ότι ο Μισέλ Πλατινί και γενικότερα η UEFA αντιμετωπίζουν κατηγορίες για το ότι δεν έχουν κάνει το παραμικρό για το θέμα των στημένων αγώνων στην Ελλάδα που αν αποδειχθεί θα πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα στησίματος αγώνων σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

 

Συντάκτης

Άρθρα : 18525
Scroll to top