Βρίσκεστε εδώ: Sportrikala.gr » ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ » Football League » Εκτός Football league οι δευτεραθλητές

Εκτός Football league οι δευτεραθλητές

08A3B92BB4DE87EA66F39C8E213CD09A

Άρης, Καραϊσκάκης, Κηφισιά και Παναργειακός μένουν Γ’ Εθνική

Η επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ, απέρριψε το αίτημα των δευτεραθλητών της Γ’ Εθνικής προκειμένου μέσω μπαράζ να καλυφθούν οι κενές θέσεις στο νέο πρωτάθλημα της Football League. Κάτι που επί της ουσίας σημαίνει πως ο Αρης, η Κηφισιά, ο Παναργειακός και η ΑΕ Καραϊσκάκης, θα συμμετάσχουν στην Γ’ Εθνική κατηγορία.

Παράλληλα, η επιτροπή απέρριψε και το αίτημα του Απόλλωνα Σμύρνης, να πάρει την θέση της υποβιβασθείσης Κέρκυρας στη Σούπερ Λιγκ και κατά συνέπεια η «ελαφρά ταξιαρχία» θα παίξει στην Football League (σ.σ. που εκτός απροόπτου θα διεξαχθεί με 18 ομάδες) και ο Λεβαδειακός στα «σαλόνια» του ελληνικού πρωταθλήματος, παρά το γεγονός ότι αγωνιστικά υποβιβάσθηκε.

Η σχετική απόφαση, έχει ως εξής:

«1. Συνεκδικάζει τις εφέσεις με αριθμό πρωτ. 23238 και 23290/18.08.2015. Δέχεται τυπικά και απορρίπτει κατ’ ουσία τις εν λόγω εφέσεις των σωματείων ΑΣ ΑΡΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, Α.Ε ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ, Α.Ε ΚΗΦΙΣΙΑΣ και Α.Π.Ο ΠΑΝΑΡΓΕΙΑΚΟΣ κατά της ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ Β΄ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ-FOOTBALL LEAGUE περί ακύρωσης της από 17.08.2015 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης, με την οποία αποφασίσθηκε, όπως το πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής κατηγορίας (FOOTBALL LEAGUE), περιόδου 2015-2016, διεξαχθεί με δέκα οκτώ (18) ομάδες.

2. Δέχεται τυπικά και απορρίπτει κατ’ ουσία την έφεση της ΠΑΕ ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ ΓΣ κατά 1) της Super League ΕΛΛΑΔΑΣ 2) της από 12.08.2015 απόφασης του Δ.Σ της Super League με την οποία μη νόμιμα επικυρώθηκε η βαθμολογία του πρωταθλήματος της Super League 2104-215 και 3) της από 12.08.2015 απόφασης του Δ.Σ του Συνεταιρισμού για έγκριση του προγράμματος του πρωταθλήματος Super League για την 1η και 2η αγωνιστική ημέρα».

Στο διαιτητικό δικαστήριο της ΕΠΟ ο Αρης

Στο μεταξύ, έπειτα από τη συγκεκριμένη απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων, η ύστατη λύση για την ΠΑΕ Αρης είναι το διαιτητικό δικαστήριο. Μετά την απόρριψη της έφεσης, οι «κίτρινοι» ελπίζουν σε μία τελευταία ευκαιρία για να ανατραπεί η απόφαση της Ομοσπονδίας και να ανέβει η ομάδα από τη Γ’ στη Β’ μέσω του διαιτητικού δικαστηρίου.

Συντάκτης

Άρθρα : 18544
Scroll to top