Ο Μαραντόνα αντάλλαξε δώρα με τον διαιτητή που δεν είδε το «χέρι του θεού»

Σήμερα και 29 χρόνια μετά τον ιστορικό αγώνα, ο «Ντιεγκίτο» αποκάλυψε πως συναντήθηκε με τον Μπενακέρ

8315047AC11371E5D794849C3CE74FA1

Το «χέρι του Θεού» θα μείνει για πάντα χαραγμένο στην μνήμη των απανταχού ποδοσφαιρόφιλων, ως μία από τις πλέον χαρακτηριστικές στιγμές στην Ιστορία του λαοφιλέστερου παιχνιδιού. Ηταν 22 Ιουνίου 1986, στο κατάμεστο από 118.000 φιλάθλους, στάδιο «Αζτέκα» και κανείς δεν έχει ξεχάσει την περίφημη φάση κατά την εξέλιξη της οποίας ο Μαραντόνα «τσιμπάει» με το αριστερό χέρι την μπάλα προ του εξερχόμενου Πίτερ Σίλτον και ανοίγει το σκορ στον προημιτελικό του Μουντιάλ 1986, με αντίπαλο την Αγγλία.

Το γκολ αυτό, σημειώθηκε στο 51ο λεπτό της αναμέτρησης και ο Τυνήσιος διαιτητής, Αλί Μπενακέρ έδειξε σέντρα χωρίς δισταγμό. Τρία λεπτά αργότερα, ο Μαραντόνα πέτυχε το «γκολ του αιώνα» παίρνοντας την μπάλα πίσω από την σέντρα και αφού εξουδετέρωσε όποιον Αγγλο βρέθηκε στον δρόμο του, διαμόρφωσε το 2-0 χαρίζοντας ουσιαστικά την πρόκριση στην Αργεντινή (σ.σ. ο αγώνας έληξε 2-1 με το γκολ του Γκάρι Λίνεκερ στο 80ο λεπτό).

Ερωτηθείς μετά το τέλος του αγώνα για το γκολ, ο Μαραντόνα είχε δηλώσει πως η μπάλα πήγε στα δίχτυα «λίγο με το κεφάλι του Μαραντόνα και λίγο με το χέρι του Θεού» για να μείνει στην Ιστορία η συγκεκριμένη φράση.

Σήμερα και 29 χρόνια μετά τον ιστορικό αγώνα, ο «Ντιεγκίτο» αποκάλυψε πως συναντήθηκε με τον Μπενακέρ και αντάλλαξαν δώρα! Οπως ανέφερε ο Αργεντινός στην προσωπική του ιστοσελίδα στο Facebook, επισκέφθηκε τον πρώην διαιτητή στην πατρίδα του με την ευκαιρία γυρισμάτων για ένα διαφημιστικό. «Του πρόσφερα μία φανέλα της Αργεντινής με την αφιέρωση «Στον Αλί, τον αιώνιο φίλο μου» και μου έδωσε μία φωτογραφία απ΄αυτόν τον αγώνα», είπε χαρακτηριστικά ο Μαραντόνα.