Βρίσκεστε εδώ: Sportrikala.gr » ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ » Καμία διαπραγμάτευση για τους τακτικούς δικαστές από Κοντονή

Καμία διαπραγμάτευση για τους τακτικούς δικαστές από Κοντονή

Ανένδοτος εμφανίστηκε ο Υφυπουργός  Σταύρος Κοντονής στη συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους των ποδοσφαιρικών ομάδων

0996E3E392B5F3800458F0C73AC0B27C

Ανένδοτος εμφανίστηκε ο Υφυπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων Σταύρος Κοντονής στη συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους των ποδοσφαιρικών ομάδων που αγωνίζονται στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, σε ό,τι αφορά το ζήτημα της στελέχωσης του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ από τακτικούς δικαστές.

Αυτό ήταν το κύριο θέμα της συνάντησης, στην οποία παραβρέθηκαν ο Γιάννης Βρέντζος εκ μέρους του Ολυμπιακού, ο Γιάννης Αλαφούζος εκ μέρους του Παναθηναϊκού, ο Δημόκριτος Παπαδόπουλος εκ μέρους του ΠΑΟΚ, ο Γιώργος Σπανός εκ μέρους του Ατρόμητου και ο πρόεδρος της Super League Γιώργος Μποροβήλος.

Ο κ. Κοντονής ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση είναι ανυποχώρητη σε αυτό το ζήτημα, το οποίο δεν μπορεί να μπει σε καμία απολύτως διαπραγμάτευση. Σε κάθε περίπτωση, έγινε απολύτως κατανοητό από όλους ότι εφόσον δεν υπάρξει εναρμόνιση με το νόμο και συγκρότηση του συγκεκριμένου δικαιοδοτικού οργάνου από τακτικούς δικαστές, θα υπάρξει άμεσα επιβολή αυστηρότατων κυρώσεων με σοβαρότατες συνέπειες για το ελληνικό ποδόσφαιρο και, φυσικά, για τους πρεσβευτές του στην Ευρώπη. «Η Πολιτεία καταβάλει κάθε προσπάθεια για στήριξη του ελληνικού ποδοσφαίρου, δεν πρόκειται όμως επουδενί να δεχτεί τη μη εφαρμογή των νόμων», τόνισε με σαφή τρόπο ο υφυπουργός.

Από εκεί και πέρα, στη συνάντηση διαπιστώθηκε η ουσιαστική πρόοδος που έχει επέλθει στις προετοιμασίες λειτουργίας -για πρώτη φορά- του ηλεκτρονικού εισιτηρίου και των συστημάτων εποπτείας των γηπέδων.

Εκ μέρους της Super League, ο Γιώργος Μποροβήλος έθεσε εκ νέου το αίτημα που έχει υποβληθεί για μια μικρή παράταση (περίπου 15 ημερών), για την επίσημη έναρξη εφαρμογής του νέου αυτού πλαισίου, προκειμένου να έχουν ολοκληρωθεί πλήρως και σε όλα τα γήπεδα της Super league οι διαδικασίες σύνδεσης με το κεντρικό σύστημα, όπως επίσης και οι απαιτούμενοι έλεγχοι.

Το αίτημα αντιμετωπίστηκε θετικά από τον υφυπουργό, πολύ περισσότερο από τη στιγμή που υπήρξε η διαβεβαίωση ότι δεν πρόκειται να τεθεί ξανά ζήτημα νέας παράτασης. Με την ευκαιρία διευκρινίστηκε ότι εντός δύο περίπου μηνών, δεν θα υπάρχει καμία εκκρεμότητα και σε σχέση με τη λειτουργία των μεταλλικών κατασκευών μεμονωμένης εισόδου φιλάθλων στα γήπεδα (τουρνικέ).

Αναφερόμενος στο θέμα, ο κ Μποροβήλος, δήλωσε: «Εκτός από το γήπεδο της Καλλονής, όπου αντιμετωπίζουμε κάποια θέματα με τη διοίκηση του σταδίου, είμαστε σχεδόν έτοιμοι. Η εφαρμογή ενός νόμου από τη θεωρία στην πράξη έχει κάποιες παιδικές ασθένειες. Υποβάλαμε ένα αίτημα στον υπουργό για να κερδίσουμε λίγο χρόνο, ώστε να είμαστε έτοιμοι μετά τη διακοπή λόγω εθνικών ομάδων. Δεν θέλουμε να υπεκφύγουμε από τις υποχρεώσεις μας. Ο υπουργός βλέποντας την πρόθεσή μας να υλοποιήσουμε όσα συμφωνήθηκαν στο ακέραιο, είπε πως θα το σκεφτεί. Θεωρώ πως είναι ένα δίκαιο αίτημα, εξαιτίας της κατάστασης που υπάρχει στη χώρα λόγω capital controls και των θεμάτων που ήθελαν συνεργασία. Εκτιμούμε πως θα υπάρξει θετική ανταπόκριση από τον Υπουργό και θέλουμε να είμαστε πανέτοιμοι μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος. Υπάρχει ένα θέμα με το διαιτητικό δικαστήριο και τη σύνθεσή του, που κατά τον υπουργό πρέπει να γίνει με τακτικούς δικαστές. Θα γίνουν επαφές για να μην υπάρξει θέμα. Η θέση μας είναι να υπάρχουν τακτικοί δικαστές, από την πλευρά μας δεν υπάρχει καμία αντίρρηση. Έτσι ορίζει ο νόμος και η Super League δεν έχει διάθεση να παρανομήσει».

Από την πλευρά του, ο κ.Αλαφούζος, τόνισε λακωνικά: «Το μόνο που ζητάμε είναι να εφαρμοστεί ο νόμος».

Συντάκτης

Άρθρα : 18583
Scroll to top