Βρίσκεστε εδώ: Sportrikala.gr » ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΤΟΠΙΚΑ - ΑΓΟΡΑ » Συμπλοκές μεταξύ μεταναστών στη Μυτιλήνη

Συμπλοκές μεταξύ μεταναστών στη Μυτιλήνη

Πιάστηκαν στα χέρια μεταξύ τους πμετανάστες , όταν μια ομάδα εξ’ αυτών επιχείρησε να προσπεράσει τη σειρά

ImageHandler.ashx

 

Άγριες συμπλοκές μεταξύ μεταναστών προκλήθηκαν στο λιμάνι της Μυτιλήνης, μπροστά στο γραφείο του Λιμενικού Σώματος, όπου γίνονται οι καταγραφές των παράνομα εισερχομένων αλλοδαπών στη χώρα μας.

Όλα ξεκίνησαν όταν κάποιοι μετανάστες, προσπάθησαν να παρακάμψουν τη σειρά προτεραιότητας και να περάσουν μπροστά από άλλους που περίμεναν υπομονετικά, για να κερδίσουν χρόνο. Οι «αδικημένοι» αντέδρασαν έντονα, τα πνεύματα οξύνθηκαν και σημειώθηκαν εκτεταμένες συμπλοκές, οι οποίες  κατέληξαν σε μικροτραυματισμούς.

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια των συμπλοκών, κάποιοι μετανάστες που θεώρησαν ως υπαίτιους της καθυστέρησης της καταγραφής τους, τους άνδρες του Λιμενικού Σώματος, αντέδρασαν κατά αυτών, με άσεμνες χειρονομίες

Πρώτη είδηση στα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά δίκτυα του εξωτερικού αποτελούν τις τελευταίες ημέρες οι εικόνες που καταγράφονται στις ακτές και τις θάλασσες των νησιών του ανατολικού Αιγαίου καθώς καθημερινά εκατοντάδες λαθρομετανάστες αποβιβάζονται από τα παράλια της Τουρκίας.

Η συνύπαρξη χιλιάδων τουριστών στα νησία που αποτελούν «ναυαρχίδα» της βαριάς βιομηχανίας της χώρας με τους παράνομους μετανάστες που επιχειρούν να προσεγγίσουν τα νησιά με φουσκωτές βάρκες δημιουργεί εικόνες που σοκάρουν.

Τελευταία η εικόνα που δημοσίευσε το αμερικανικό δίκτυο NBC και στην οποία ο φωτογράφος έχει απαναθατίσει τη στιγμή μιας «συνάντησης» ενδεικτικής της εικόνας που βιώνουν οι κάτοικοι, οι επιχειρηματίες και οι τουρίστες στα κοντινά με τα τουρκικά παράλια νησιά.

Ένα πολυτελές γιοτ προσεγγίζει το λιμάνι την ώρα που μπροστά του περνούν ανενόχλητοι πέντε-έξι μετανάστες, οι οποίοι με κουπιά στα χέρια προσπαθούν να ολοκληρώσουν το ταξίδι της ελπίδας με τελικό προορισμό ένα ελληνικό νησί.

Την ίδια ώρα στην Κω αν και συνεχίζεται με γρήγορους ρυθμούς η επιβίβαση μεταναστών στο πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος», με τους τελευταίους υπολογισμούς να μιλούν για περίπου 1.200 άτομα, η… απόβαση συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς.

Σύμφωνα με το aegeanews.gr περίπου 1.500 μετανάστες παραμένουν στους δρόμους και την παραλιακή ζώνη της πόλης και οι υπόλοιποι στο Κάπτεν Ηλίας, στα γύρω χωράφια και περιφερειακά.

Δεκάδες, μάλιστα, συγκεντρώθηκαν εκ νέου έξω από το κτήριο του αστυνομικού τμήματος ζητώντας να τους χορηγηθούν έγγραφα.

 

Συντάκτης

Άρθρα : 18583
Scroll to top