Βρίσκεστε εδώ: Sportrikala.gr » ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ » Football League » Η «εμπλοκή» Κουτσούρη και ο υποβιβασμός της Κέρκυρας

Η «εμπλοκή» Κουτσούρη και ο υποβιβασμός της Κέρκυρας

Το ιδιοκτησιακό της Κέρκυρας στο οποίο ενεπλάκη ως πρωταγωνιστής και ο Χ. Κουτσούρης , αποτέλεσε αιτία υποβιβασμού της ομάδας

DSCF4302

Το ιδιοκτησιακό της Κέρκυρας στο οποίο ενεπλάκη ως πρωταγωνιστής και ο Χ. Κουτσούρης , αποτέλεσε αιτία υποβιβασμού της ομάδας Πριν από λίγες ημέρες η κλήρωση της Σούπερ Λιγκ περιελάμβανε ομάδες Α και Β και όχι τυχαία, καθώς τότε κανείς δεν γνώρισε το μέλλον της Βέροιας και της Κέρκυρας. Τελικά, αφού η Βέροια παρέμεινε πανηγυρικά στα «μεγάλα σαλόνια» (παρά το καταδικαστικό πόρισμα της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού), την Παρασκευή ήρθε η απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ για να υποβιβάσει τους Φαίακες και στη θέση τους να επαναφέρει τον Λεβαδειακό που είχε χάσει τη θέση του στο τέλος του περασμένου πρωταθλήματος με αγωνιστικά κριτήρια.

Η Επιτροπή Εφέσεων έλαβε την τελεσίδικη (δηλαδή η Κέρκυρα δεν έχει δικαίωμα προσφυγής στο διαιτητικό δικαστήριο της Ομοσπονδίας) αυτή απόφαση με ψήφους 3-0.

Θυμίζουμε πως η αρχική εισήγηση της EEA έκανε λόγο για υποβιβασμό ή αποβολή των Φαιάκων από τα επαγγελματικά πρωταθλήματα, καθώς είχε κρίνει ομόφωνα πως η μεταβίβαση των μετοχών της ΠΑΕ ήταν εικονική.

Στη συνέχεια, ωστόσο, η Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λιγκ αποφάσισε με ψήφους 2-1 πως δεν συντρέχει λόγος τιμωρίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ συνεκδικάζοντας τις εφέσεις της ΠΑΕ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ, του Υπεύθυνου Ασκησης Δίωξης Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων κ. ΠΑΝ.ΚΑΡΡΑ και της ΠΑΕ ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ κατά της υπ΄αριθμ. 244/28-7-2015 απόφασης της ΠΕ/S.L. και της ΠΑΕ ΑΟ ΚΑΣΣΙΟΠΗ, με την υπ΄αριθμ. 67/7-8-2015 απόφασή της δέχεται τυπικά και κατ΄ ουσίαν αυτές.

Εξαφανίζει την προσβαλλόμενη δι΄ αυτών 244/2015 απόφαση της ΠΕ/SUPER LEAGUE. Διακρατεί και δικάζει στην ουσία την υπόθεση. Επιβάλλει στην ΠΑΕ ΑΟ ΚΑΣΣΙΟΠΗ την πειθαρχική ποινή της αποβολής από το Πρωτάθλημα της SUPER LEAGUE της αγωνιστικής περιόδου 2014-2015. Διατάσσει την απόδοση των παραβόλων στη ΠΑΕ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ και στην ΠΑΕ ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ.

Επίσης, με την υπ΄αριθμ. 66/7-8-2015 απόφασή της δέχεται τυπικά και απορρίπτει κατ’ ουσίαν την έφεση της ΠΑΕ ΑΕ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ κατά της από 21-7-2015 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της FOOTBALL LEAGUE και της ΠΑΕ ΓΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑ».

Γιατί Λεβαδειακός και όχι Απόλλων
Γιατί από τη στιγμή που δεν είχε επικυρωθεί η βαθμολογία της Σούπερ Λίγκας για τις θέσεις από την 6η και κάτω, ο Λεβαδειακός είναι αυτός που θα πάρει την 14η θέση, αν και αγωνιστικά ήταν 15ος. Αυτό σημαίνει ότι η Κέρκυρα θα γίνει η 4η ομάδα που θα ακολουθήσει τη Νίκη Βόλου, τον ΟΦΗ και τον Εργοτέλη στην Football League.
Όσον αφορά το αίτημα του Απόλλωνα Σμύρνης να πάρει τη θέση της Κέρκυρας, αυτό δεν είχε τύχη καθώς, λόγω της εκκρεμοδικίας, δεν είχε επικυρωθεί η βαθμολογία της Σούπερ Λίγκας. Αυτό θα γινόταν μόνο αν είχε επικυρωθεί η βαθμολογία και από την 6η θέση και κάτω.

 

Συντάκτης

Άρθρα : 18541
Scroll to top