Βρίσκεστε εδώ: Sportrikala.gr » ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ » Υποψήφιος για τη FIFA ο Τσουνγκ Μονγκ-Γιουν

Υποψήφιος για τη FIFA ο Τσουνγκ Μονγκ-Γιουν

Ο Νοτιοκορεάτης Τσουνγκ Μονγκ-Γιουν, δήλωσε στο «Reuters» ότι μπαίνει στην κούρσα διαδοχής του  Μπλάτερ για την προεδρία της FIFA. 14ACB8320E8282BA27C9B4570E0BDABD

Ο πρώην αντιπρόεδρος της παγκόσμιας ομοσπονδίας, τόνισε σε συνέντευξή του, ότι πρόκειται να κάνει την επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του στην Ευρώπη, «το κέντρο του παγκοσμίου ποδοσφαίρου», όπως τόνισε χαρακτηριστικά και υποστήριξε ότι θα ήθελε να είναι μέρος της λύσης που θα επιφέρει την κάθαρση στον παγκόσμιο ποδοσφαιρικό οργανισμό.

Μία υποψηφιότητα που έφτασε μετά την δήλωση του προέδρου της ασιατικής συνομοσπονδίας, Σαίχ Σαλμάν μπιν Ιμπραχίμ Αλ Χαλίφα, πως οι Ασιάτες θα πρέπει όλοι μαζί να συνταχθούν πίσω από έναν υποψήφιο.

Ο πρόεδρος της UEFA, Μισέλ Πλατίνι, που ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του, φέρεται να έχει δεχθεί τη στήριξη της ασιατικής συνομοσπονδίας, όπως επίσης της Ευρώπης, Νότιας Αμερικής και Βόρειας & Κεντρικής Αμερικής.

Η Ασία στήριζε έως και το Μάιο τον Μπλάτερ και οι ψήφοι της θα παίξουν αποφασιστικό ρόλο στην εκλογή του νέου προέδρου στις 26 Φεβρουαρίου.

«Εχουμε σημειώσει την απόφασή μας να στηρίξουμε τον Μισέλ Πλατινί, γιατί αυτός είναι ο μοναδικός υποψήφιος που θα μπορούσε να φέρει σταθερότητα και να μας οδηγήσει στην ομαλότητα, μέσα από αυτή την δύσκολη κατάσταση», είπε ο πρόεδρος της ασιατικής συνομοσπονδίας.

«Εμείς θα πρέπει να θυμόμαστε ότι ο πρόεδρος της FIFA είναι μονάχα ένα μέρος της ομοσπονδίας και είναι σημαντικό να βοηθήσουμε όλοι να γίνουν οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις. Ο καθένας αποδέχεται την ανάγκη για αλλαγή στην ομοσπονδία, εκτός από την αλλαγή του προέδρου. Χρειάζεται να εκσυγχρονιστεί ο τρόπος λειτουργίας του», συμπλήρωσε ο Σαίχ Σαλμάν μπιν Ιμπραχίμ Αλ Χαλίφα.

Ο Πρίγκιπας Αλί μπιν Αλ Χουσεΐν της Ιορδανίας, που έχασε από τον Μπλάτερ στην εκλογική διαδικασία του Μαίου, δήλωσε την Τετάρτη ότι η υποψηφιότητα του Μισέλ πλατινί δεν θα ήταν καλή για την FIFA. Φαίνεται καθαρά πλέον ότι οι Ασιάτες δεν πρόκειται να πάνε οργανωμένα για να στηρίξουν ένα υποψήφιο στις εκλογές.

«Η FIFA είναι σε μια πολύ δύσκολη θέση αυτή τη στιγμή. Χρειάζεται μία νέα ηγεσία, με εμπειρία και νέες ιδέες προκειμένου να σταθεροποιηθεί, αλλά πάνω απ ‘όλα χρειάζεται το ποδόσφαιρο να βρεθεί στο επίκεντρο. Ας ελπίσουμε ότι ο νέος πρόεδρος μπορεί να παρουσιάσει πολλά από αυτά τα πράγματα, και γι’ αυτό είναι τόσο σημαντικό για την Ασία να παραμείνει όσο το δυνατόν ενωμένη πίσω από το ενιαίο καλύτερο υποψήφιο για το ποδόσφαιρο, ανεξάρτητα από το που θα προέρχεται εκείνος», πρόσθεσε ο Σαίχ Σαλμάν, όμως δύσκολα θα δει να πραγματοποιείται η επιθυμία του για ενιαία στήριξη

Συντάκτης

Άρθρα : 18541
Scroll to top