Πρόκριση με εξάρα ο ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ είπε «όχι» στο πρόωρο Grexit με… εξι στη Λοκομοτίβα

 

Η προβληματική εμφάνιση του πρώτου αγώνα είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο πρόωρου αποκλεισμού του ΠΑΟΚ από τις εφετινές ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ωστόσο, η αναμέτρηση της Τούμπας επανέφερε τον «Δικέφαλο» σε τροχιά 3ου προκριματικού του Europa League, καθώς επιβλήθηκε με το «εκκωφαντικό» 6-0 απέναντι στη Λοκομοτίβα.

Οι Κροάτες είχαν νικήσει 2-1, αλλά οι Θεσσαλονικείς ήταν καταιγιστικοί από τα πρώτα λεπτά της ρεβάνς και κατάφεραν να προηγηθούν 3-0 στο 14′. Δύο γκολ σημείωσε ο Μακ (7′, 84′) και από ένα οι Λούκας Πέρεθ (3′), Πέλκας (14′), Κίτσιου (34′), ενώ αυτογκόλ πέτυχε ο Αντριγιάσεβιτς στο 60′. Πλέον, ο ΠΑΟΚ στις 30 Ιουλίου και 6 Αυγούστου θα αντιμετωπίσει την Σπαρτάκ Τρνάβα, η οποία απέκλεισε τη Λίνφιλντ.

Ήδη στα πρώτα επτά λεπτά ο ΠΑΟΚ είχε σημειώσει δυο γκολ, με τα οποία εξασφάλιζε την πρόκριση. Στο 3΄ μετά από προσπάθεια του Μακ και κόντρες, η μπάλα στρώθηκε στον Λούκας που άνοιξε το σκορ, κι έδωσε το έναυσμα της πρόκρισης στην ομάδα του. Το 2-0 έγινε επίσης γρήγορα. Στο 7΄ ο Λούκας έβγαλε μόνο του τον Μακ, εκείνος πλάσαρε τον Ζελένιτσα κι έδωσε “αέρα” δυο γκολ στον ΠΑΟΚ. Πολύ σύντομα, στο 14΄, ο Κουλούρης έβγαλε τη συρτή σέντρα για τον Πέλκα, που με πλασέ στην κίνηση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της Λοκομοτίβα, από ελεγχόμενη όμως θέση οφ-σάϊντ.

Η διάθεση των γηπεδούχων για επιθετικό παιχνίδι και γκολ δεν κόπασε. Στο 34΄ ο Κίτσιου πήρε την μπάλα κι έκανε το σουτ έξω από την περιοχή, για να καταλήξει στην αριστερή γωνία του Ζελένιτσα και να γίνει έτσι το 4-0 που ήταν το σκορ του πρώτου ημιχρόνου. Στην επανάληψη ο “Δικέφαλος” έφτασε στο 5-0 στο 60΄ με αυτογκόλ, όταν ο Μακ έκανε τη σέντρα από αριστερά, με τον Μρτσέλα να απομακρύνει πάνω στον Αντριάσεβιτς για να καταλήξει η μπάλα στα δίχτυα από το σώμα του τελευταίου.

Στο 84΄ ο Μακ από πάσα του Κίτσιου μέσα στην περιοχή με δυνατό σουτ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο θριαμβευτικό 6-0, δίνοντας έναυσμα για πανηγυρισμούς στους περίπου 10 χιλιάδες φίλους του που ήρθαν στην Τούμπα για να δουν την πρώτη εντός έδρας παρουσία του ΠΑΟΚ.

Ο νικητής με την πολύ συγκεντρωμένη παρουσία του δεν άφηνε περιθώρια αντίδρασης στους αντιπάλους του. Έχοντας για πρώτη φορά τον Λούκας Πέρεθ στο σχήμα και με πολύ καλή παρουσία από τους υπόλοιπους παίκτες, ο γηπεδούχος έκανε εύκολη υπόθεση τη νίκη και την πρόκριση με ένα σκορ-ρεκόρ. Η αποτελεσματικότητα, η διαρκής κίνηση και η ευτοχία ήταν τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της ελληνικής ομάδας, οι οπαδοί της οποίας ζήτησαν στο τέλος και μεταγραφική ενίσχυση.

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Κίτσιου, Τζιόλης, Λούκας – Λέκο, Μπεγκόνια

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ζίστρα (Πορτογαλία)

ΠΑΟΚ: Όλσεν, Βίτορ, Κόστα, Τζαβέλλας, Κίτσιου, Κάτσε, Πέλκας, Τζιόλης (46΄ Μαντούρο), Μακ, Λούκας (81΄ Μυστακίδης), Κουλούρης (60΄ Κουλούρης).

ΛΟΚΟΜΟΤΙΒΑ ΖΑΓΚΡΕΜΠ: Ζελένιτσα, Μπάρτολετς, Μρτσέλα, Πρένκα (25΄ Μίσιτς), Σόβτσιτς, Μπεγκόνια, Μπρούσιτς, Αντριγιάσεβιτς, Λέκο (46΄ Ντολεζάλ), Μάριτς (56΄ Τσάπαν), Κόλαρ.