Ανέβηκαν οι τόνοι μεταξύ Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ

Άναψαν τα αίματα» στο ΔΣ της Σούπερ Λίγκας ανάμεσα στους εκπροσώπους του Ολυμπιακού και στου ΠΑΟΚ,

FB08014826A401B450806C6333BD4B2B

Άναψαν τα αίματα» στο ΔΣ της Σούπερ Λίγκας ανάμεσα στους εκπροσώπους του Ολυμπιακού και στου ΠΑΟΚ, με αφορμή τα τηλεοπτικά δικαιώματα εξωτερικού, με τον «δικέφαλο» του Βορρά να μην ψηφίζει τελικά την παραχώρησή τους καταγγέλλοντας αδιαφάνεια και παρατυπίες στη διαδικασία. Το γεγονός αυτό έφερε την αντίδραση των εκπροσώπων του Ολυμπιακού.

Οι εκπρόσωποι του ΠΑΟΚ, Δημοκράτης Παπαδόπουλος και Γιώτης Παναγιωτάς, πρότειναν να κινηθεί νομικά η λίγκα, με τους εκπροσώπους του Ολυμπιακού, Γιάννη Βρέντζο και Θόδωρο Γιαννίκο να αντιδρούν έντονα.

Βρέντζος και Γιαννίκος επιτέθηκαν στους ανθρώπους του ΠΑΟΚ: «Τι είναι αυτά που κάνετε; Τι είναι αυτά που λέτε συνέχεια; Τι πηγαίνετε στην UEFA και μιλάτε παντού για διαφθορά; Ξεφτιλίζετε το ελληνικό ποδόσφαιρο με αυτά που κάνετε»!

Από την πλευρά τους, Παπαδόπουλος και Παναγιωτάς απάντησαν: «Να μην μιλάμε για διαφθορά; Δηλαδή να κρατάμε το στόμα μας κλειστό; Τι είναι καλύτερο; Να μιλάς για διαφθορά ή να είσαι μέσα στη διαφθορά; Να μη μιλάμε εμείς και να μιλάνε αυτοί που τα κάνουνε; Αυτά που ξέρατε να τα ξεχάσατε»!

Από εκεί και πέρα συζητήθηκε η πρόταση του Ολυμπιακού για να περάσει στη διοργανώτρια αρχή η αδειοδότηση των ομάδων που μετέχουν στο πρωτάθλημα και να παραμείνει στην ΕΠΟ το μέρος που αφορά στους συλλόγους οι οποίοι αγωνίζονται στην Ευρώπη.

Ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας, Γιώργος Μποροβήλος, επανέφερε το θέμα του υποβιβασμού για τις ομάδες που δεν εξασφαλίζουν άδεια, με τον Γιάννη Βρέντζο, που εκπροσώπησε τους “ερυθρόλευκους”, να υποστηρίζει πως οι ποινές θα πρέπει να προσαρμοστούν στις συνθήκες που επικρατούν στη χώρα μας.

Ανεξάρτητοι οικονομικοί σύμβουλοι θα αποστείλουν σε όλες τις ΠΑΕ τη μελέτη και τις προτάσεις τους περί διαδικασίας αδειοδότησης των ΠΑΕ, προκειμένου να αποφασιστεί στο επόμενο Δ.Σ. η εισήγηση της Λίγκας προς την ΕΠΟ, ενώ δεν ελήφθη απόφαση για ζητήματα όπως η επικύρωση της βαθμολογίας της περσινής σεζόν και η εγγραφή νέων μελών (ΑΕΚ και Ηρακλή), εξ ου και η αποχώρηση του προέδρου της Ένωσης Βαγγέλη Ασλανίδη και του νομικού εκπροσώπου της, Χάρη Γρηγορίου.

Το Δ.Σ. της Σούπερ Λίγκας δέχθηκε ως βάση συζήτησης την πρόταση του ΟΠΑΠ, αν και με κάποιες επιφυλάξεις και παρατηρήσεις, με τον Ολυμπιακό να μη συμφωνεί και να διευκρινίζει ότι δεν θα βάλει διαφήμιση της συγκεκριμένης εταιρείας στη φανέλα του, ενώ για θέμα του ηλεκτρονικού εισιτηρίου υπήρξε εγγύηση ότι τα πάντα θα είναι έτοιμα ως την έναρξη του πρωταθλήματος, ενώ σε διαφορετική περίπτωση θα ζητηθεί παράταση δύο εβδομάδων.

Στο επόμενο Δ.Σ., που αναμένεται στα τέλη της επόμενης εβδομάδας, θα συζητηθεί η πρόταση του Παναθηναϊκού για το θέμα των δανεικών ποδοσφαιριστών.
Η ανακοίνωση της Σούπερ Λίγκας:

«Κατά τη σημερινή του συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο της Super League αποφάσισε, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:

1/ Με τη σύμφωνη γνώμη όλων των ΠΑΕ-Μελών, πλην της ΠΑΕ Παναιτωλικός η οποία ψήφισε «λευκό», δεν επικυρώθηκε η βαθμολογία της αγωνιστικής περιόδου 2014-15 και συναφώς δεν προκρίθηκε η εγγραφή των νέων Μελών, ΠΑΕ ΑΕΚ και ΠΑΕ Ηρακλής (συνυπολογίστηκε επίσης ότι σε αντίθεση με την ΠΑΕ ΑΕΚ, η ΠΑΕ Ηρακλής δεν έχει καταθέσει ακόμα τα εκ του Νόμου απαραίτητα έγγραφα για την ένταξή της στη Super League, για τα οποία η εν λόγω ΠΑΕ δεσμεύθηκε ότι θα καταθέσει άμεσα).

2/ Το Δ.Σ. αποφάσισε να δεχθεί κατ’ αρχήν ως βάση συζήτησης την πρόταση της ΟΠΑΠ Α.Ε., με κάποιες επιφυλάξεις και παρατηρήσεις.

3/ Το Δ.Σ. αποφάσισε όπως επιλεγεί η εταιρεία Tickethour για το σχεδιασμό και την υλοποίηση κεντρικού συστήματος ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

4/ Οι ανεξάρτητοι οικονομικοί σύμβουλοι της Super League (PWC) θα αποστείλουν προς όλες τις ΠΑΕ τη μελέτη και τις προτάσεις τους, περί διαδικασίας αδειοδότησης των ΠΑΕ, προκειμένου να αποφασιστεί στο επόμενο Δ.Σ. η εισήγηση της Super League προς την ΕΠΟ.

5/Κατόπιν αποδοχής εγγράφου αιτήματος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός αποφασίστηκε όπως τα θέματα τροποποίησης Κ.Ι.Μ. και έγκρισης προκηρύξεων Πρωταθλήματος 2015-16 συζητηθούν στα επόμενα Δ.Σ. και Γ.Σ.

6/ Για τα τηλεοπτικά δικαιώματα εξωτερικού προκρίθηκε ως πλέον συμφέρουσα η πρόταση της FORTHNET και αποφασίστηκε όπως η Super League εισέλθει σε διαπραγμάτευση με την εν λόγω εταιρεία, προκειμένου να οριστικοποιηθεί και να υπογραφεί η σχετική σύμβαση. (Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ διαφώνησε με την εν λόγω απόφαση)».