Η ΕΕΑ ανακάλεσε τη μεταβίβαση μετοχών της ΚΑΕ Παναθηναϊκός

Αλλαγή δεδομένων προκαλεί η απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού να δεχτεί το αίτημα του Ολυμπιακού

1701B19EB14BC12DBCC03C8D2C4C8CB5

Αλλαγή δεδομένων προκαλεί η απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού να δεχτεί το αίτημα του Ολυμπιακού και να προχωρήσει σε ανάκληση της μεταβίβασης των μετοχών της ΚΑΕ Παναθηναϊκός από τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο στον Μάνο Παπαδόπουλο.

Η καταγγελία, την οποία η ΕΕΑ έκανε δεκτή με ψήφους 4-2 αφορά στην μεταβίβαση που είχε εγκριθεί στις 5 Δεκεμβρίου.

Μπαλτάκος: «Αρχικά Εφετείο, καμία ανησυχία»

Από την πλευρά της ΚΑΕ, ο νομικός σύμβουλος, Τάκης Μπαλτάκος, μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6 τόνισε πως δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας στην ομάδα, ακόμα και στην περίπτωση που θα επέστρεφε ο Δ. Γιαννακόπουλος:

«Είδαμε σε μια ανακοίνωση που θεωρεί την μεταβίβαση άκυρη. Δεν έχει κάτι άλλο μέχρι στιγμής. Αυτή η απόφαση δεν αποτελεί για εμάς πρόβλημα. Δεν μας προβληματίζει το να επιστρέψει ο Δ. Γιαννακόπουλος στην ΚΑΕ» είπε αρχικά και συμπλήρωσε για το πώς θα κινήσει η ομάδα προσεχώς:

«Θα πάμε στο Εφετείο. Δεν πάει καμία απόφαση στον ΕΣΑΚΕ, βάσει των όσων έχουν ανακοινωθεί απ’ την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού μέχρι τώρα».

«Η ανακοίνωση λέει πως ανακαλείται η άδεια μεταβίβασης, την οποία η ίδια είχε δώσει τότε. Δεν έχει κάτι που μας απασχολεί αυτό. Και γιατί να μας απασχολήσει;. Οι ποινές για απαγόρευση εισόδων στον κ. Γιαννακόπουλο δεν προκαλούν κανένα θέμα.

Δεν γνωρίζω αν υπάρχει κάτι άλλο, ούτε το σκεπτικό… Μιλάμε με βάση τη σημερινή λιτή ανακοίνωση. Όταν γίνει γνωστό το σκεπτικό, τότε ίσως να ‘χουμε κι άλλη εκτίμηση. Με βάση αυτά που έχουμε ως τώρα, δεν μας απασχολεί η απόφαση. Δεν χωρούν περαιτέρω κυρώσεις…».

Πιθανό… βαρύ πρόστιμο

Μάλιστα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του www.ebasket.gr, σύμφωνα με τον νόμο 2725 και τις «Διατάξεις περί της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού», όπως περιγράφονται στο άρθρο 77α, με την παράγραφο 5 και με την παράγραφο 6 οριοθετείται η ποινή που μπορεί να είναι από 1.000 έως 300.000 ευρώ.

Εφόσον ισχύσουν τα παραπάνω, ο Παναθηναϊκός δεν κινδυνεύει με υποβιβασμό, καθώς η ΕΕΑ (με την προηγούμενη σύνθεσή της) ενέκρινε τη μεταβίβαση.

Ούτε, όμως, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος κινδυνεύει με νέα τιμωρία, καθώς είχε -προσωρινά έστω, ακόμα και παράτυπα- απαλλαγεί από την κατοχή μετοχών.

Η ανακοίνωση της ΕΕΑ:

«Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, κατά τη σημερινή της συνεδρίαση, έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις:

1. Αίτηση της ΚΑΕ Ολυμπιακός περί ανάκλησης της από 05.12.2014 χορηγηθείσας άδειας μεταβίβασης μετοχών της ΚΑΕ Παναθηναϊκός.

Ανακαλείται η άδεια μεταβίβασης μετοχών της ΚΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ.

2. Α) Εξώδικη δήλωση – Διαμαρτυρία και Πρόσκληση της ΠΑΕ Ολυμπιακός περί παραβίασης του Κανονισμού Οργάνωσης Λειτουργίας και Διεξαγωγής των παιχνιδιών προκαθορισμένης απόδοσης της ΟΠΑΠ Α.Ε. (ΚΥΑ 37336/2008, ΦΕΚ Β΄1590) από την ΠΑΕ ΑΕΚ.

Β) Αίτηση της ΠΑΕ ΑΕΚ περί έγκρισης συμμετοχής της στα έντυπα προγράμματος των παιχνιδιών προκαθορισμένης απόδοσης της ΟΠΑΠ Α.Ε.

Αναβολή για την Τρίτη 28.07.15 ώρα 12:00, προκειμένου να κληθεί ο κ. Δ. Μελισσανίδης ενώπιον της Επιτροπής προς παροχή διευκρινήσεων»