Kαλός ο Ολυμπιακός στη φιλική νίκη

Την πρώτη νίκη για τη νέα περίοδο, σημείωσε το Σάββατο ο Ολυμπιακός, που επιβλήθηκε 1-0 της τουρκικής Ρίζεσπορ

 

Την πρώτη νίκη για τη νέα περίοδο, σημείωσε το Σάββατο ο Ολυμπιακός, που επιβλήθηκε 1-0 της τουρκικής Ρίζεσπορ στην αναμέτρηση που διεξήχθη στην κωμόπολη Χάιμινγκ της Αυστρίας.

Ο πρωταθλητής Ελλάδας είχε γενικά καλή απόδοση και αρκετές ευκαιρίες αλλά όμως δεν κατόρθωσε να σκοράρει περισσότερες φορές εξαιτίας της αδυναμίας των παικτών του να τελειώσουν τις φάσεις, αλλά και της ατυχίας, αφού οι παίκτες του Μάρκο Σίλβα είχαν τρία δοκάρια!

Οι «ερυθρόλευκοι» έπαιξαν πάλι με σχηματισμό 4-2-3-1 και παρά τις αρκετές απουσίες αρκετών βασικών στελεχών από την αρχική ενδεκάδα ήταν πολύ καλύτερος των Τούρκων στο πρώτο ημίχρονο, πίεσε πολύ και από ψηλά την αντίπαλη ομάδα αλλά δεν κατόρθωσε να σημειώσει κάποιο γκολ σε αυτό το διάστημα, λόγω της αστοχίας των επιθετικών του και ιδιαίτερα του Χάρα.

Ο Αργεντινός επιθετικός έχασε τρεις καλές ευκαιρίες στα πρώτα 45 λεπτά, αρχικά στο 2΄ όταν αστόχησε σε κεφαλιά μόνος απέναντι στον Ιτάνζ, στο 37΄ με τον Καμερουνέζο τερματοφύλακα να αποκρούει με το… γόνατο και στο 39΄, όταν ο Χάρα πλάσαρε άουτ με το αριστερό.

Ενδιάμεσα, τις ευκαιρίες τους είχαν επίσης και οι Φορτούνης στο 9΄, όταν σούταρε μόλις άουτ και Ντοσεβί, το σουτ του οποίου στο 21΄ έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.

Το πρώτο γκολ της πειραϊκής ομάδας για την εφετινή περίοδο, έστω σε ανεπίσημο επίπεδο, δεν ήρθε ούτε από τα 11 μέτρα, αφού ο Φουστέρ έστειλε στο οριζόντιο δοκάρι το πέναλτι που εκτέλεσε στο 64΄ και το οποίο είχε κερδίσει ένα λεπτό νωρίτερα ο νεοεισελθών στην αναμέτρηση Κολοβός.

Ο Ισπανός άσος και εκ των αρχηγών του Ολυμπιακού, όμως, πήρε την «εκδίκησή» του στο 84΄, όταν από λάθος του Ομποαμπονά πλάσαρε από κοντά για το (τελικό) 1-0, ενώ στο 90΄ ο Ολαϊτάν «σημάδεψε» από κοντά το αριστερό δοκάρι, σε γύρισμα του Γιαταμπαρέ.

Η σύνθεση του Ολυμπιακού:
Ρομπέρτο (46΄ Καπίνο), Σαλίνο (46΄ Ελαμπντελαουί), Μαζουακού (74΄ Σαλίνο), Αυλωνίτης, Βούρος, Μπουχαλάκης (74΄ Γιαταμπαρέ), Ζντιέλαρ (46΄ Κασάμι), Ντοσεβί (46΄ Ντουρμάζ), Φορτούνης (62΄ Κολοβός), Ντομίνγκες (62΄ Φουστέρ), Χάρα (71΄ Ολαϊτάν).