Ήττα του ΠΑΟΚ με 2-1 στο Ζάγκρεμπ

Το γκολ του Μακ στις καθυστερήσεις του αγώνα γλίτωσε τον ΠΑΟΚ από ήττα με σκορ δύσκολα ανατρέψιμο απέναντι στη Λοκομοτίβα Ζάγκρεμ

863B3C7CB6C4584183ED644D8FABC79B

Το γκολ του Μακ στις καθυστερήσεις του αγώνα γλίτωσε τον ΠΑΟΚ από ήττα με σκορ δύσκολα ανατρέψιμο απέναντι στη Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ, καθώς οι Κροάτες νίκησαν τη μακεδονική ομάδα με 2-1 στο Ζάγκρεμπ, με γκολ των Κόλαρ (30΄) και Αντριγιάσεβιτς (45΄).

Η μείωση του σκορ όμως από τον Σλοβάκο έδωσε αρκετές ελπίδες εν όψει της ρεβάνς της άλλης Πέμπτης (23/7), στην Τούμπα.

Όπως τέλειωσε την περυσινή τραυματική σεζόν έτσι ξεκίνησε την καινούργια ο ΠΑΟΚ, που άνοιξε τον χορό των φετινών του υποχρεώσεων στην Ευρώπη με τον χειρότερο δυνατό τρόπο και μια ανέλπιστη ήττα από την Λοκομοτίβα του Ζάγκρεμπ με 2-1 και με μια εμφάνιση αρνητική. Η ελληνική ομάδα χωρίς δυνάμεις, χωρίς προσανατολισμό, έδειξε ανέτοιμη από κάθε πλευρά και αν η περιορισμένη φετινή προετοιμασία είναι ένα ελαφρυντικό, οι χτυπητές αδυναμίες και οι απουσίες βασικών παικτών (Αθανασιάδης, Νομπόα, Λούκας, Περέϊρα, Γκολάσα) δημιούργησαν μια εικόνα πέρα για πέρα αρνητική.

Οι γηπεδούχοι χωρίς να είναι μια ομάδα περιωπής έδειξαν σοβαρότητα και αφού είδαν τις εξόφθαλμες αδυναμίες του ΠΑΟΚ πέρασαν στην επίθεση και δυο φορές έπληξαν την εστία του Ολσεν. Η αποκαρδιωτική αυτή εμφάνιση είχε σαν επακόλουθο μετά το 70΄ οι οπαδοί-εκδρομείς του ΠΑΟΚ να αποδοκιμάσουν τους παίκτες αλλά και την διοίκηση της ομάδας, εμφανώς δυσαρεστημένοι από την τραγική αυτή εμφάνιση. Στο 6΄ ο Μακ έκανε γυριστή σέντρα που δεν αξιοποιήθηκε από τους συμπαίκτες του για να καταλήξει η προσπάθεια σε οφ-σάϊντ του Κίτσιου.

Στο 15΄ ο Σαλπιγγίδης δεν μπόρεσε να βρει την μπροστινή μπαλιά του Πέλκα, δυο λεπτά αργότερα ο Ρόμπερτ Μακ έδειξε ατολμία και έχασε το κοντρόλ της μπάλας ενώ στο 21΄ πάλι ο Σλοβάκος δεν μπόρεσε να παραβιάσει την εστία του Ζελένικα. Ο,τι δεν έκανε όμως ο ΠΑΟΚ το έκανε η Λοκομοτίβα στο 30΄ με τον Μάρκο Κόλαρ, που βρήκε άδεια την άμυνα του ΠΑΟΚ, μπήκε στην περιοχή και παραβίασε την εστία του Ολσεν, που δέχτηκε το πρώτο επίσημο γκολ της ομάδας του στην νέα περίοδο. Ο ΠΑΟΚ εξακολούθησε να είναι αγωνιστικά αδύναμος και η Λοκομοτίβα στο 40΄ πλησίασε στο δεύτερο γκολ, όταν από τον Κόλαρ ξεκίνησε μια προσπάθεια που αποκάλυψε τεράστια κενά στην αμυντική γραμμή των φιλοξενούμενων.

Λίγα δευτερόλεπτα πριν την ολοκλήρωση του ημιχρόνου ο Αντριάσεβιτς με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα διπλασιάζοντας για τη Λοκομοτίβα και κάνοντας τον ΠΑΟΚ να αναρωτιέται αν η μικρή προετοιμασία είναι το αίτιο της θλιβερής αυτής εμφάνισης ή το περιορισμένο ταλέντο των παικτών του. Στην επανάληψη η μακεδονική ομάδα ανέβασε την επιθετικότητά της και στο 54΄ έχασε διπλή ευκαιρία, αρχικά με τον Σαλπιγγίδη που το σουτ του απομάκρυνε ο Ζελένικα, ενώ στη συνέχεια ο Τζιόλης βρέθηκε σε θέση βολής αλλά δεν ήξερε τι να κάνει στην άδεια εστία και φυσικά έχασε το γκολ.

Ο ΠΑΟΚ στο 70΄ έχασε μοναδική ευκαιρία, καθώς από τρύπα-πάσα του Πέλκα ο Μακ δεν κατάφερε να βρει την μπάλα για να την σπρώξει στα δίχτυα, στο 74΄ ο Κάτσε σούταρε άουτ, στο 76΄ η Λοκομοτίβα έχασε την ευκαιρία για το τρίτο γκολ,, καθώς ο Ολσεν απομάκρυνε στην κενή εστία το πλασσαριστό σουτ του Μπεγκόνια από πάσα του Σόβσιτς και τελικά οι ελπίδες του ΠΑΟΚ αναπτερώθηκαν στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν ο Μακ σκόραρε το πρώτο γκολ της σεζόν για την ομάδα του, σε μια φάση όπου πήρε μπροστινή πάσα από τον Μυστακίδη, και με το εκτός έδρας αυτό γκολ άφησε ανοιχτή τη ρεβάνς της Τούμπας την επόμενη Πέμπτη.

Διαιτητής: Γιούρι Μοζαρόφσκι (Ουκρανία)

Κίτρινες κάρτες είδαν οι Αντριάσεβιτς, Σόβσιτς, Τζαβέλλας.

ΛΟΚΟΜΟΤΙΒΑ: Ζελένικα, Μπάρτολετς, Μρτσέλα, Σόβσιτς (92΄ Καπάν), Μπεγκόνια, Μάριτς (73΄ Μίσιτς), Μπρούτσιτς, Πρένγκα, Κόλαρ (65΄ Ντόλεζαλ), Αντριάσεβιτς, Λέκο.

ΠΑΟΚ: Ολσεν, Σκόνδρας (79΄ Ρατς), Τζαβέλλας, Κόστα, Βίτορ, Κάτσε, Τζιόλης (60΄ Μαντούρο), Μακ, Κίτσιου, Πέλκας, Σαλπιγγίδης (68΄ Μυστακίδης).

Τον αγώνα παρακολούθησαν ελάχιστοι φίλαθλοι, μεταξύ των οποίων περίπου 250 Έλληνες φίλοι του ΠΑΟΚ από Γερμανία και Ελλάδα, όπως επίσης και ο μεγαλομέτοχος της ελληνικής ομάδας Ιβάν Σαββίδης.

Αποτελέσματα

Στους πρώτους αγώνες του β΄ προκριματικού γύρου στο Γιουρόπα Λιγκ σημειώθηκαν τα αποτελέσματα:

Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ (Κροατία) – ΠΑΟΚ (ΕΛΛΑΔΑ) 2-1

Κουκέσι (Αλβανία) – Μλάντοστ Ποντγκόριτσα (Μαυροβούνιο) 0-1

Μπερόε Στάρα Ζαγόρα (Βουλγαρία) – Μπρόντμπι (Δανία) 0-1

Σάμροκ Ρόβερς (Ιρλανδία) – Οντς (Νορβηγία) 0-2

Ρέϊκιαβικ (Ισλανδία) – Ρόζενμποργκ (Νορβηγία) 0-1

Χάποελ Μπέερ Σεβά (Ισραήλ) – Τουν (Ελβετία) 1-1

Σλόβαν Μπρατισλάβας (Σλοβακία) – Γιουνιβέρσιτι Κόλετζ Ντάμπλιν (Ιρλανδία) 1-0

ΑΙΚ Στοκχόλμης (Σουηδία) – Σιράκ (Αρμενία) 2-0

Καϊράτ Αλμάτι (Καζακστάν) – Αλασκέρτ (Αρμενία) 3-0

Φερεντσβάρος (Ουγγαρία) – Ζελέζνιτσαρ (Βοσνία) 0-1

Λέγκια Βαρσοβίας (Πολωνία) – Μποτοσάνι (Ρουμανία) 1-0

Βοϊβοντίνα (Σερβία) – Σπαρτακς Γιούρμαλα (Λετονία) 3-0

Βαντούζ (Λιχτενστάιν) – Νόμε Καλιου (Εσθονία) 3-1

Ντάτσια Κισινάου (Μολδαβία) – Ζίλινα (Σλοβακία) 1-2

Γιαγκελόνια Μπιάλιστοκ (Πολωνία) – ΟΜΟΝΟΙΑ (Κύπρος) 0-0

Γέλγκαβα (Λετονία) – Ραμποτνίτσκι (ΠΓΔΜ) 1-0

Μλάντα Μπόλεσλαβ (Τσεχία) – Στρομσγκόντσετ (Νορβηγία) 1-2

Χαφναρφιορντούρ (Ισλανδία) – Ιντερ Μπακού (Αζερμπαϊτζάν) 1-2

Τσουκαρίτσκι (Σερβία) – Καμπάλα (Αζερμπαϊτζάν) 1-0

Τσέρνο Μόρε Βάρνα (Βουλγαρία) – Ντιναμό Μινσκ (Λευκορωσία) 1-1

Ινβερνές (Σκοτία) – Άστρα (Ρουμανία) 0-1

Σαχτιόρ Σολιγκόρσκ (Λευκορωσία) – Βόλφσμπεργκερ (Αυστρία) 0-1

Ριέκα (Κροατία) – Αμπερντίν (Σκοτία) 0-3

Σπαρτάκ Τρνάβα (Σλοβακία) – Λίνφιλντ (Β. Ιρλανδία) 2-1

Τραμπζονσπόρ (Τουρκία) – Ντιφερντάνζ (Λουξεμβούργο) 1-0

Γουέστ Χαμ (Αγγλία) – Μπιρκίρκαρα (Μάλτα) 1-0

Κοπεγχάγη (Δανία) – Νιούταουν (Ουαλία) 2-0

Σαρλερουά (Βέλγιο) – Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ (Ισραήλ) 5-1

Απόλλων Λεμεσού (Κύπρος) – Τρακάϊ (Λιθουανία) 4-0

Σλασκ Βρότσλαβ (Πολωνία) – Γκέτεμποργκ (Σουηδία) 0-0

Ράντερς (Δανία) – Ελφσμποργκ (Σουηδία) 0-0

Κόπερ (Σλοβενία) – Χάϊντουκ Σπλιτ (Κροατία) 3-2

Σκόντο (Λετονία) – Ντεμπρετσένι (Ουγγαρία) 2-2

**Οι ρεβάνς θα διεξαχθούν στις 23 Ιουλίου.