Μπατζάβαλης -Σκαρβέλης έκτοι στο Ευρωπαικό Νέων

 

Την ίδια θέση κατάταξης σε διαφορετικά αθλήματα πέτυχαν οι δύο αθλητές των Τρικαλινών Συλλόγων

pegasus_LARGE_t_1041_106624452

Ο  Νίκος Σκαρβέλης που ανήκει πλέον στον Γυμναστικό Τρικάλων κατέλαβε την έκτη θέση στο Ευρωπαικό του Ταλίν Συμμετείχε στον τελικό της  Σφαιροβολία κι έριξε  18,96 μέτρα. Ο πρωταθλητής τοΥ γστ το γεγονός ότι ξεκίνησε με δύο άκυρες προσπάθειες τον αγώνα του, στην τρίτη του βολή σημείωσε 18,56 μ. και σκαρφάλωσε στη πέμπτη θέση.

Ο αθλητής άλλαξε αρκετές φορές θέση, μάλιστα στην 4η προσπάθεια έπεσε στην όγδοη και λίγο αργότερα ανέβηκε στην τέταρτη, χάρη στη βολή του στα 18,83 μέτρα. Ο αθλητής στην τελευταία προσπάθεια έχασε μία θέση, όταν ο Φιλίπ Μιχάλγεβιτς έστειλε τη σφαίρα στα 19,35 μ. και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο.

Ο Σέρβος ήταν ο μοναδικός από τους 12 του τελικού που είχε ρεκόρ πάνω από 20 μέτρα. Ο Σκαρβέλης ολοκλήρωσε την παρουσία του στη διοργάνωση επιτυχημένα και έδειξε πως και στο μέλλον θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει καλύτερες εμφανίσεις με τα χρώματα της ελληνικής ομάδας. Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε ο Μπομπ Μπέρτεμς (19,29 μ.), ο οποίος απέσπασε το πρώτο μετάλλιο του Λουξεμβούργου στην ιστορία της διοργάνωσης και τρίτος ο Αντρεγ Ρεγκίν (Λετονία) με 19,08 μέτρα. Ο Μεσούντ Περέζ μέχρι την πέμπτη βολή ήταν στα μετάλλια, ωστόσο τελικά τα 18,98 μ. δεν αποδείχθηκαν αρκετά για να τον ανεβάσουν στο βάθρο.

Ξεπέρασε τον εαυτό του ο Παρασκευάς Μπατζάβαλης στον τελικό του ακοντισμού στο φινάλε του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Ο πρωταθλητής του ακοντισμού ολοκλήρωσε τον αγώνα του κατακτώντας την 6η θέση έχοντας καλύτερη βολή στα 78,43 μ. από την έκτη και τελευταία του βολή.

Ο αθλητής του Θωμά Κυριαζή ξεκίνησε δυνατά τον αγώνα του με 77,08 μ., βολή που τον απάλλαξε από το άγχος της παρουσίας στην πρώτη οχτάδα και τη δυνατότητα των έξι βολών.

Ο 21χρονος στη συνέχεια ρίσκαρε με αποτέλεσμα να είναι άκυρος στην δεύτερη και τρίτη βολή του και συνέχισε με 75,26 μ. και 74,73 μέτρα. Στην έκτη του …ευκαιρία βελτίωσε την επίδοση του, όχι όμως και τη θέση του στην τελική κατάταξη.

Κατάφερε επίσης να βελτιώσει το ρεκόρ του στον προκριματικό και να το πλησιάσει στον τελικό, κάτι που σημαίνει πως ολοκλήρωσε απόλυτα επιτυχημένα την παρουσία του στη διοργάνωση.

Το επίπεδο του αγωνίσματος στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ήταν αρκετά υψηλό, με τα μετάλλια να κλείνουν πάνω από τα 80 μέτρα. Ο Κάσπερ Ολεζτσκουκ (Πολωνία) κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο με 82,29 μ., επίδοση που είναι νέο ατομικό του ρεκόρ, ο Μάξιουμ Μπόχνταν (Ουκρανία) ήταν δεύτερος με 81,08 μ. και ο Μπέρντχαρντ Σέιφερτ (Γερμανία) τρίτος με 80,57 μέτρα.