Τυχερός ο Ολυμπιακός, βατός όμιλος για Παναθηναϊκό

Πραγματοποιήθηκε ο ορισμός-κλήρωση των Ομίλων της Ευρωλίγκα περιόδου 2015-16

 

Εφές, Λαμποράλ, Αρμάνι, Τσεντεβίτα και Λιμόζ είναι οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού και Μπαρτσελόνα, Λοκομοτίβ Κούμπαν του Μπαρτζώκα, Ζαλγκίρις, Καρσίγιακα και Ζιελόνα Γκόρα οι αντίπαλοι του Παναθηναϊκού στην πρώτη φάση της Ευρωλίγκα όπως ορίστηκαν ύστερα από την κλήρωση που έγινε σήμερα, Πέμπτη στη Βαρκελώνη.

Αναλυτικά:

1ο γκρουπ: Ρεάλ Μαδρίτης, Φενέρμπαχτσε, Χίμκι, Ερυθρός Αστέρας, Μπάγερν Μονάχου, Στρασμπούρ.

2ο γκρουπ: Ολυμπιακός, Αναντολού Εφές (Toυρκία), Λαμποράλ Κούτσα (Ισπανία), Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία), Τσεντεβίτα (Κροατία), Λιμόζ (Γαλλία).

3ο γκρουπ: Μπαρτσελόνα (Ισπανία), Παναθηναϊκός, Λοκομοτίβ Κουμπάν (Ρωσία), Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιοθουανία), Καρσίγιακα (Τουρκία), Ζιελόνα Γκόρα (Πολωνία).

4ο γκρουπ: ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Μακάμπι Τελ Αβίβ, Μαλάγα, Μπάμπεργκ, Νταρουσάφακα, Σάσαρι.

Οι 4 πρώτοι των τεσσάρων γκρουπ προκρίνονται στο Top-16. Οι 16 ομάδες θα χωριστούν σε δύο νέα γκρουπ, από τα οποία θα προκριθούν και πάλι οι 4 καλύτερες ομάδες σχηματίζοντας τους προημιτελικούς.

Αυτή η φάση (των “8”) κρίνεται στις τρεις νίκες. Από εκεί θα προκύψουν οι τέσσερις ομάδες του φάιναλ-φορ που θα γίνει στο Βερολίνο.

Βραβείο μάρκετινγκ στον Ολυμπιακό

Ο Ολυμπιακός ήταν η ομάδα που βραβέτηκε πριν από την κλήρωση της Ευρωλίγκα ως η καλύτερη στο μάρκετινγκ. Ο υπεύθυνος μάρκετινγκ, Νίκος Λεπενιώτης παρέλαβε το βραβείο εκ μέρους των «ερυθρολέυκων».

Το βραβείο “Λουιτζιάνι Πορέλι” για τον παράγοντα της χρονιάς κέρδισε ο Μάρκο Μπάλντι της Άλμπα Βερολίνου, ενώ προπονητής της χρονιάς αναδείχθηκε ο Πάμλπο Λάσο της πρωταθήτριας Ρεάλ, που όμως δεν παρέστει στην εκδήλωση.

Μπερτομέου: Πουθενά τέτοια πρόοδο

Ο Τζόρντι Μπερομέου προσπάθησε να δείξει τη σημασία της διοργάνωσης ύστερα από όσα έχουν προκύψει μετά την κόντρα με τη FIBA. Ανοίγοντας λοιπόν την κλήρωση είπε:

«Βρισκόμαστε στην κλήρωση της Ευρωλίγκας. Για την πρώτη φορά κάνουμε μαζί την κλήρωση της Euroleague και του Eurocup. Οι καλύτεροι των καλύτερων βρίσκονται όλοι μαζί. Η ενότητα των ευρωπαϊκών ομάδων, δείχνει την ανάπτυξη του μπάσκετ. Η ενότητα αποδεικνύει γιατί κάνουμε αυτό που κάνουμε. Τις προσπάθειες να αναπτύξουμε τη διοργάνωση. Έχουμε δει πως έχει μεγαλώσει η διοργάνωση σε σε παγκόσμιο επίπεδο. Με παρουσία σε 200 χώρες και κοινό που ξεπερνά τα 2 δισεκατομμύρια άτομα.

»Εκτός από το ΝΒΑ καμία άλλη μπασκετική διοργάνωση, συμπεριλαμβανομένων και των διοργανώσεων των εθνικών ομάδων, δεν είχε τέτοια πρόοδο. Η πρόοδος ήρθε μέσω των μετόχων. Με προτεραιότητες, στόχους και ξεκάθαρες συζητήσεις. Η βασική μας προτεραιότητα είναι πως θα αναπτύξουμε τη διοργάνωση και θα την κάνουμε ακόμη απολαυστική για τους φιλάθλους».

»Την επόμενη σεζόν θα συνεχίσουμε τις αλλαγές και το σύστημα που έχουμε ήδη. Περιμένουμε μια ακόμη συναρπαστική σεζόν και πριν την κλήρωση θέλω να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μας, τους χορηγούς, τα κανάλια. Η χρονιά ξεκινάει με τον αγώνα της Ρεάλ στη Βραζιλία. Αλλά και τα παιχνίδια των ομάδων μας με το ΝΒΑ»

Και κατέληξε: «Η σεζόν θα τελειώσει στο Βερολίνο, σε μια υπέροχη αρένα. Ως τότε θα δούμε εξαιρετικά παιχνίδια σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς».