Ο Αγγέλου στο Triple Crown Basketball Camp.

Με μεγάλο ενθουσιασμό υποδέχτηκαν τα παιδιά και το προπονητικό team της Triple Crown τον Βαγγέλη Αγγέλου

images

Η επίσκεψη του στο 7ο Triple Crown Basketball Camp πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης (30-06-2015). Ο βοηθός προπονητή του Ντούσαν Ιβκοβιτς, αφού ευχαρίστησε για την πρόσκληση, απάντησε σε ερωτήσεις των μικρών αθλητών και φωτογραφήθηκε με χαρά μαζί τους.

 

“Κατ’ αρχήν είναι πολύ ωραίο που βρίσκομαι σε αυτήν την καλοκαιρινή παρέα. Το μπάσκετ δίνει μεγάλες ευκαιρίες και είναι ξεχωριστό άθλημα γιατί χρειάζεσαι τον διπλανό σου. Δεν υπάρχει παίκτης χωρίς συμπαίκτη”.

 

Στη συνέχεια της ομιλίας του τόνισε τη σημασία της ομαδικότητας.

 

“Πολλές φορές εμείς οι προπονητές, κάνουμε ένα λάθος γιατί ενθαρρύνουμε αυτόν που ξεχωρίζει. Σκοπός, ωστόσο, είναι να φτιάχνουμε συμπαίκτες. Κατ’ αυτόν τον τρόπο γίνεται καλύτερος και αυτός που ξεχωρίζει”.

 

Αφού έδειξε στους παίκτες διάφορες ασκήσεις (ενστίκτου, συνεργασίας ψηλών, κλπ.) συνόψισε την ουσία του μπάσκετ σε τρία χαρακτηριστικά, τη δεξιότητα, τον συγχρονισμό και τη συγκέντρωση. Στη συνέχεια υπογράμμισε “Το ένστικτο είναι αυτό που διαμορφώνει το αποτέλεσμα. Η προπόνηση στηρίζει τον παίκτη αλλά αυτό που τον κάνει ξεχωριστό είναι το ένστικτο”.

 

Σε ερώτηση που δέχτηκε σχετικά με το τι διαφορετικό προσέφερε ο Βασίλης Σπανούλης στον Ολυμπιακό απάντησε: “Η έλευση του Σπανούλη στον Ολυμπιακό ήταν καθοριστική γιατί εκτός των αγωνιστικών του χαρακτηριστικών, έμαθε στους υπόλοιπους παίκτες ότι για να γίνεις μεγάλος παίκτης είναι πολύ σημαντικές οι συνήθειές σου πριν και μετά την προπόνηση”.

 

 

 

 

 

 

Σε ερώτηση που ακολούθησε σχετικά με τη διαχείριση της ήττας στο μπάσκετ απάντησε: “Ένα από τα πράγματα που μαθαίνεις στο μπάσκετ είναι να προετοιμάζεσαι συναισθηματικά. Στο μπάσκετ δεν υπάρχει ισοπαλία. Υπάρχει μόνο το συναίσθημα της ήττας και της νίκης. Υπάρχουν φυσικά τακτικές για να προετοιμάζεις τους παίκτες να διαχειρίζονται και τα δύο”.

 

Έκλεισε την ομιλία του δίνοντας μια ευχή στους αθλητές, “Η χημεία μεταξύ συμπαικτών κάνει καλύτερη τη δεξιότητα του παίκτη. Σας εύχομαι να γίνετε πρώτα καλοί συμπαίκτες και μακάρι και αστέρια του μπάσκετ”.