Αποκαλυπτικός ο Γεωργέας για το Ολυμπιακός-Βέροια

Για δύο περίπου ώρες κατέθετε ο Νίκος Γεωργέας στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ, όντας ιδιαίτερα αποκαλυπτικός.5791B41CE093A346FBFB8B394EE427F7

«Η γνώμη μου είναι ότι δεν ήταν πέναλτι το δεύτερο γκολ. Δεν ήθελε να διώξει την μπάλα στο πρώτο γκολ. Είπα να το πρώτο, όλοι το λέγαμε, πιο πολύ γελάγαμε. Όλοι το ήξεραν και οι δύο ομάδες το κανόνισαν. Πιστεύω ότι οι πρόεδροι το έστησαν. Ποιος θα το κανονίσει να έρθει 3-0; Οι παίκτες; Πώς; Όταν μπήκε ο Καλογέρης, εγώ είχα βγει. Δεν άκουσα τι του είπαν. Δεν έχω δεχθεί απειλές» είπε αρχικά ο πρώην παίκτης της Βέροιας και νυν της ΑΕΚ.

Και συνέχισε: «Δεν το κατήγγειλα, με φώναξε ο ανακριτής και μου είπε έγινε αυτό και αυτό, του είπα ότι έγινε, δεν κατήγγειλα. Με πήρε τηλέφωνο πήγα και είπα αυτό που έγινε. Μπορεί να μην το έλεγα και ποτέ για να μην κάνω κακό στο όνομα μου. Ο Μελισσανίδης δεν μου είχε πει τίποτα. Δεν τον βλέπω. Καθόλου. Μας βλέπει στο γήπεδο. Στην προπόνηση μία φορά ήρθε. Με ρώτησε ο δικηγόρος της ομάδας έτσι είναι; Και του είπα: έτσι ακριβώς. Δεν είχα μιλήσει με Καλαϊτζίδη μόλις κατέθεσε, ούτε ήξερα ότι είχε καταθέσει ο Μελισσανίδης. Μου λέει ο Ανδρεάδης: να σου πω τι κατέθεσε ο Καλαϊτζιδης. Του λέω: δεν χρειάζεται, θα σου πω εγώ τι έγινε απευθείας».

Παράλληλα ο Γεωργέας είπε: «Στα αποδυτήρια ήταν μόνο ο προπονητής και μας έδινε οδηγίες, μας λέει πάμε να βγουμε εξω μπαίνει οι Λαναρής και μας λέει θέλω να σας πω κάτι. Μας έβαλε μέσα ξανά. Να σας πω ότι το ματς πρέπει να έρθει 3-0, μας είπε ο πρόεδρος, το ακούσαν και οι 11 παίκτες σίγουρα. Όποιος δεν θέλει μπορεί να βγει αλλαγή. Ο προπονητής δεν ήταν μέσα. Ήταν εξω, και πήγα και είπα “εγώ σε αυτό το ματς δεν παιζω”. Έχουμε ματς άλλη αγωνιστική, θα σε βγάλω».

Για την αλλαγή του Καφέ στο εν λόγω ματς, ο Γεωργέας είπε: «Είπε και αυτός να γίνει αλλαγή. Εκεί ήταν και το μασάζ ήταν ακριβώς δίπλα, δεν είναι σε άλλο δωματιάκι. Έγινε αλλαγή για τους ίδιους λόγους. Δεν είμαι σίγουρος αλλα πιστεύω γι’ αυτό. Επειδή στο άλλο ματς έπαιξε».

Στο συγκεκριμένο χρονικό σημείο παρενέβη ο πρώην πρόεδρος της Βέροιας, Γιώργος Αρβανιτίδης, λέγοντας: «Ο,τι θέλεις θυμάσαι, όλα είναι κατευθυνόμενα. Δεν ντρέπεσαι λιγάκι».

Μετά την παρέμβαση από τον πρώην πρόεδρο της ΠΑΕ Βέροιας, ο Νίκος Γεωργέας συνέχισε την κατάθεσή του, λέγοντας:

«Δεν ήρθε κανείς να μας πει ότι καθυστερούμε να βγούμε. Δεν ήταν πολλή καθυστέρηση. 2-3-4 λεπτα. Ο Ολυμπιακός είχε βγει. Με το που βγήκα πήγα στον πάγκο και το είπα. Οι αλλαγές που έγιναν και τα παιδιά που μπήκαν πιστεύω ότι ήξεραν. Δεν παίρνω όρκο. Η βασική 11άδα το άκουσε. Ο προπονητής μου είπε, μπες μέσα θα σε βγάλω σε λίγο αλλιώς θα με ρώταγε γιατί. Το θέμα είναι τι έγινε, όχι πότε μπήκαν τα γκολ, η ομάδα είχε πάει μισή, είχε βασικές απουσίες, πιστεύω από την αρχή ήταν προσυνεννοημένο, δεν είχα ακούσει τίποτα στην Βέροια, στο ημίχρονο, στο α’ μέρος ήμασταν κανονικά, στο δε΄θτερο 3-0. Χαλαρώσαμε. Στα αποδυτήρια υπήρχαν και ξένοι και ρώτησαν. Έφυγα πρώτος από τα αποδυτήρια για να πω να με βγάλει άρα πιστεύω ότι εξήγησαν στους ξένους. Βούλγαρης και Τυφλίδης ήταν μέσα. Είπα στο διαιτητή, έχω κάρτα άμα κάνω κάτι. Δεν ξέρω τι έκανα. Πήγα στον προπονητή».

Ο πρόεδρος της επιτροπής ρώτησε τον Νίκο Γεωργέα εάν πήγε στον διαιτητή, με τον ποδοσφαιριστή να συνεχίζει την κατάθεσή του λέγοντας: «Βγήκαμε όλοι και μας έβαλε ξανά μέσα. Δεν είπα ότι μπήκε ο Καλαϊτζίδης μέσα. Όπως πάμε να βγούμε μας είπε ο Λαναρής “μπείτε μέσα”. Δεν μπήκε μαζί μας ο Καλαϊτζίδης. Πήγε στον αγωνιστικό χώρο.Δεν ξέρω γιατί άργησε να τον αλλάξει, δεν ξέρω γιατί έγινε στο 67′. Ψέματα λένε, δεν πόναγα στο γόνατο και ούτε παραπονέθηκα όταν πήγα στον πάγκο. Δεν είπα κάτι στον Καλογέρη, δεν το συζητήσαμε στον πάγκο με κανέναν. Πρώτη φορά μου έτυχε. Δεν υπάρχει λογική σε αυτό, υπάρχει;

Πρέπει να πω ποιοί παίκτες του Ολυμπιακού ήταν που έκαναν ότι κατάλαβαν; Δεν θυμάμαι ποιοι παίκτες του Ολυμπιακού ήταν. Να ανοίξουν το τηλέφωνό μου γίνεται; Υπήρχαν συνομιλίες με δικούς μου μετά το ματς και τους είπα και μάλιστα ένας φίλος μου μου έκανε και πλάκα “Γιατί δεν με πήρες τηλέφωνο να το παίξω”. Η γνώμη μου είναι ότι δεν ήταν πέναλτι το δεύτερο γκολ. Δεν ήθελε να διώξει τη μπάλα στο πρώτο γκολ. Είπα “να το πρώτο”, όλοι το λέγαμε, πιο πολύ γελάγαμε. Όλοι το ήξεραν και οι δύο ομάδες το κανόνισαν. Πιστεύω ο πρόεδροι. Ποιός θα το κανονίσει να έρθει 3-0; Οι παίκτες; Πως; Όταν μπήκε ο Καλογέρης εγώ είχα βγει. Δεν άκουσα τι του είπαν. Δεν έχω δεχτεί απειλές».

«Πόσοι παίκτες το ήξεραν;», ήταν η ερώτηση από την έδρα, με τον Γεωργέα να απαντάει: «Όλοι οι παίκτες το ήξεραν».

«Ο Αρβανιτίδης ήταν στην φυσούνα, δεν κατέβηκε μέσα στα αποδυτήρια», πρόσθεσε ο Γεωργέας, με τον Αρβανιτίδη να παρεμβαίνει ρωτώντας τον: «Εμένα με είδες εκεί;».

Για να καταλήξει στην κατάθεσή του ο πρώην ποδοσφαιριστής της Βέροιας λέγοντας: «Ο Λαναρής μας μιλούσε για 3-4 λεπτά μέσα».