Βρίσκεστε εδώ: Sportrikala.gr » ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ » ΔΙΕΘΝΗ - ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ » Ελληνικό… σκάνδαλο καταγγέλλουν οι Τούρκοι

Ελληνικό… σκάνδαλο καταγγέλλουν οι Τούρκοι

Σκάνδαλο στις τάξεις της UEFA, με εμπλοκή ελληνικής ομάδας, σε βάρος του τουρκικού ποδοσφαίρου καταγγέλλει  η εφημερίδα «Milliyet».

pegasus_LARGE_t_1041_106607625

Με τίτλο «Σκάνδαλο. Δύο μέτρα και δύο σταθμά από την UEFA», η εφημερίδα εξαπολύει δριμεία επίθεση στην UEFA, στηλιτεύοντας το γεγονός πως ενώ στην περίπτωση της Φενέρμπαχτσε η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία ήταν αμείλικτη επιβάλλοντας αποκλεισμό από τις ευρωπασϊκές διοργανώσεις, τώρα άναψε το `πράσινο φως» στον Αστέρα Τρίπολης προκειμένου να συμμετάσχει κανονικά στο Europa League παρά την παραπομπή σε δίκη του Γιώργου Μποροβήλου και του Δημήτρη Μπάκου για το «Coriopolis».

Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων το δημοσίευμα, «με τη Φενέρμπαχτσε υπήρξε μηδενική ανοχή, καθώς την απέβαλαν από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ενώ σε πιο σοβαρές περιπτώσεις όπως του Αστέρα, δεν υπήρξε κανείς ενδοιασμός να τον αφήσουν να παίξει στους ομίλους του Europa League».

Ιδιαίτερη μνεία γίνεται στον Πορτογάλο επιθεωρητή της επιτροπής ελέγχου και ηθικής της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, Μιγκέλ Λιτλαρντ Φερνάντεθ Παλάσιος, ο οποίος έδωσε το ΟΚ στους Αρκάδες να μετέχουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, λαμβάνοντας υπόψιν τα στοιχεία που παρέλαβε από τον integrity officer της ΕΠΟ, Δημήτρη Δαβάκη.

Μάλιστα η τουρκική εφημερίδα προχωρά κι ένα βήμα πιο πέρα, κάνοντας σαφή αναφορά στο θέμα της «εγκληματικής οργάνωσης» στο ελληνικό ποδόσφαιρο, με τους περιοριστικούς όρους που επιβλήθηκαν στον Βαγγέλη Μαρινάκη και σε άλλους 22 εμπλεκόμενους στην υπόθεση.

Οι Τούρκοι στέκονται ιδιαίτερα στο γεγονός πως άμεσος συνεργάτης του προέδρου της UEFA, Μισέλ Πλατινί, είναι ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, Θόδωρος Θεοδωρίδης…

Συντάκτης

Άρθρα : 18554
Scroll to top