Ατύχημα στην Αυστρία, νικητής ο Ρόσμπεργκ

 

 

Στο ιατρικό κέντρο της πίστας στο Σπίλμπεργκ της Αυστρίας μεταφέρθηκαν οι Φερνάντο Αλόνσο και Κίμι Ραϊκόνεν μετά το ατύχημα που είχαν.

F1

 

Ο Ισπανός «πιλότος» στην τρίτη στροφή του Grand Prix πέρασε με το μονοθέσιό του πάνω από τον οδηγό της Ferrari, όταν ο τελευταίος έχασε τον έλεγχο του αμαξιού του και αμφότεροι βρέθηκαν στις μπαριέρες. Αμέσως μετά το περιστατικό, οι δύο οδηγοί μεταφέρθηκαν στο ιατρικό κέντρο της αυστριακής πίστας, κυρίως για προληπτικούς λόγους.

Το ευχάριστο ήταν πως τόσο ο Φερνάντο Αλόνσο, όσο και ο Κίμι Ραϊκόνεν δεν αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα τραυματισμού. Μάλιστα, ο Ισπανός, έσπευσε να εκφράσει την χαρά του για την απουσία κάποιου τραυματισμού. «Ξεκίνησα πολύ καλά σήμερα και ανέκτησα πολλές θέσεις στην πρώτη και στη δεύτερη στροφή. Ήμουν 14ος και μετά ο Κίμι γλίστρησε και είχε έξοδο στη δεύτερη στροφή. Όλοι τον προσπερνούσαμε από αριστερά και δεξιά, όμως σε κάποιο σημείο έχασε τον έλεγχο, το μονοθέσιο πήγε αριστερά κι εκεί ήμουν εγώ», ανέφερε αρχικά.

Και συνέχισε: «Και οι δύο καταλήξαμε στον τοίχο και ήμουν τυχερός που δεν τον χτύπησα στο κεφάλι επειδή φρέναρα μεν, αλλά οι τροχοί μου ήταν στον αέρα. Ευτυχώς είμαστε και οι δύο καλά, αλλά ήταν περίεργο το συμβάν. Είμαι εντάξει. Πήγα στο ιατρικό κέντρο για εξετάσεις. Τόσο εγώ όσο και ο Κίμι είμαστε καλά και αυτό είναι το σημαντικό».

Ακόμα, ο Ισπανός, μέσω μηνύματός του στο twitter ανέφερε: «Αδύνατο να αποφύγω το μονοθέσιο του Κίμι, όταν έχασε τον έλεγχο. Είμαι χαρούμενος που είμαστε όλοι καλά!!». Παράλληλα, για το ατύχημα έγραψε και ο Κίμι Ραϊκόνεν: «Γλίστρησα λίγο και το μονοθέσιο πήγε αριστερά. Ήταν ένα φτωχό τριήμερο, αλλά συμβαίνουν αυτά».

Ο Νίκο Ρόσμπεργκ έκανε από την… αρχή την ανατροπή στο Grand Prix της Αυστρίας, πέρασε τον Λιούις Χάμιλτον στην εκκίνηση και πανηγύρισε… χαλαρά την τρίτη του νίκη στην σεζόν – Δεύτερος ο Βρετανός, 1-2 για Mercedes – Σοκαριστικό ατύχημα για Ραϊκόνεν και Αλόνσο.

Αρκετά επεισοδιακή ήταν η εκκίνηση στο Grand Prix της Αυστρίας, καθώς ο Νίκο Ρόσμπεργκ ξεκίνησε ιδανικά και πέρασε στην πρώτη στροφή τον poleman, Λιούις Χάμιλτον. Ωστόσο, δευτερόλεπτα αργότερα, στην τρίτη στροφή, ο Φερνάντο Αλόνσο χτύπησε από πίσω τον Κίμι Ραϊκόνεν και αμφότεροι σταμάτησαν στις μπαριέρες. Ο «πιλότος» της Ferrari ήταν εκτός πορείας και ο Ισπανός πέρασε από πάνω του. Ευτυχώς, το ατύχημα δεν προκάλεσε τον τραυματισμό των δύο οδηγών, αλλά… έφερε το αυτοκίνητο ασφαλείας για έξι γύρους.

Μόλις αποχώρησε, ο Νίκο Ρόσμπεργκ εμφανίστηκε αποφασισμένος να μην αφήσει την πρώτη θέση και με σχετική ευκολία αντίκρισε πρώτος την καρό σημαία του τερματισμού, αφήνοντας πίσω του τον ομόσταυλό του, Λιούις Χάμιλτον, σημειώνοντας ένα ακόμα «1-2» για την Mercedes, ενώ ο Γερμανός πανηγύρισε την 3η του νίκη στο φετινό πρωτάθλημα. Από εκεί και πέρα, οι Williams έδειξαν και πάλι ανταγωνιστικές, με αποτέλεσμα, ο Φελίπε Μάσα να… ακολουθεί τους δύο πρώτους στο πόντιουμ των νικητών, έπειτα από καταστροφικό πιτ στο του Σεμπάστιαν Φέτελ. Ο «πιλότος» της «Ferrari» αντιμετώπισε πρόβλημα με τον πίσω δεξί τροχό και έμεινε στην τέταρτη θέση.

Ακολούθησαν οι Βαλτέρι Μπότας, Νίκο Χούλκενμπεργκ, Παστόρ Μαλντονάντο, Μαξ Φερστάπεν και την πρώτη δεκάδα «έκλεισαν» οι Σέρχιο Πέρεζ, Ντάνιελ Ρικιάρντο.