Βρίσκεστε εδώ: Sportrikala.gr » ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ » Σε σεμινάριο προπονητικής ο Νίκος Κακούσιος

Σε σεμινάριο προπονητικής ο Νίκος Κακούσιος

Ο Νίκος Κακούσιος επέστρεψε από τον Μαραθώνα με πλούσιες εμπειρίες, πήρε μέρος στο 1ο συνέδριο και σεμινάριο προπονητικής KAKOYSIOS 1

Ο Νίκος Κακούσιος είναι από τους τρικαλινούς προπονητές που του αρέσει να ψάχνεται γύρω από το ποδόσφαιρο, άλλωστε αν δεν υπάρχει το μεράκι δεν μπορείς να πας μπροστά. Έτσι ο νέος προπονητής του ΑΟ Προδρόμου πήρε μέρος στο 1ο συνέδριο και σεμινάριο προπονητικής που διοργάνωσε ο σύνδεσμος προπονητών ποδοσφαίρου Ανατολικής Αττικής.

Ο Νίκος Κακούσιος επέστρεψε από τον Μαραθώνα με πλούσιες εμπειρίες, αφού προπονητές όπως ο Βαγγέλης Βλάχος, Στάθης Σταθόπουλος και Μιχάλης Κατσίμπρας είπαν ενδιαφέροντα πράγματα, όπως και οι υπόλοιποι που δίδαξαν στο σεμινάριο. Και το ερώτημα είναι αν έφτασε η ώρα και οι τρικαλινοί προπονητές θα ενωθούν για να δημιουργήσουν το τοπικό σύνδεσμο προπονητών, κάτι που θα βοηθήσει σημαντικά και το τρικαλινό ποδόσφαιρο.

Όσο αφορά το πρόγραμμα του σεμιναρίου ήταν το παρακάτω:

Με ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Προπονητών Ποδοσφαίρου Ανατολικής Αττικής έκανε γνωστή την διεξαγωγή του 1ου ετήσιου Συνεδρίου και παράλληλα Σεμιναρίου ποδοσφαίρου, στον χώρο της Αφετηρίας του Μαραθωνίου Δρόμου και σε άλλους χώρους του Σταδίου Μαραθώνος, το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 13 και 14 Ιουνίου 2015. Η συμμετοχή των ενδιαφερομένων είναι δωρεάν, ενώ τα μαθήματα θα κάνουν εκλεκτοί προπονητές, επιστήμονες και παράγοντες.
Το πρόγραμμα θ’ ανοίξει στην αίθουσα της Παλαίστρας (στο στάδιο Μαραθώνος), το Σάββατο στις 10 π.μ. με χαιρετισμούς των διοργανωτών και ενημέρωση όσων παρακολουθήσουν το Συνέδριο.
Ακολούθως, έχουν προγραμματισθεί εισηγήσεις λαμπρών επιστημόνων και καθηγητών ποδοσφαίρου, ως εξής:
10:30’ Πρώτες Βοήθειες στο ποδόσφαιρο.
11:00 Σύστημα και σχηματισμοί στο σύγχρονο ποδόσφαιρο 1-4-3-3. Εισηγητής: Βαγγέλης Βλάχος, προπονητής Καλλονής και κάτοχος διπλώματος Uefa-Pro.
11:40’ Ερωτήσεις.
12:00 Life Ergo – Εργομετρικές εξετάσεις. Εισηγητής: Νίκος Δρακογιαννόπουλος, εργοφυσιολόγος, καθηγητής Φυσικής Αγωγής.
12:20’ Διάλειμμα.
12:45’ Αναπτυξιακές ηλικίες. Εισηγητής: Μιχάλης Κατσίμπρας, εκπαιδευτής προπονητών ΕΠΟ, τεχνικός διευθυντής προεθνικών ομάδων ΕΠΣΑΝΑ και κάτοχος διπλώματος Uefa-Pro.
13:30’ Full leg video – Νέα ιατρική μέθοδος αποκατάστασης τραυματιών. Εισηγητής: Μάνος Σάρρας, P.R.P.
14:15’ Διάλειμμα.
Το απόγευμα του Σαββάτου (ώρες 5-8 μ.μ.), στο γήπεδο (Ερυθρού) Νέας Μάκρης, θα πραγματοποιηθεί πρακτική ανάλυση τεχνικών εφαρμογών, ως εξής:
17:15’ Τρόποι ανάπτυξης στον σχηματισμό 1-4-2-3-1. Εισηγητής: Στάθης Σταθόπουλος, προπονητής και κάτοχος διπλώματος Uefa-Pro.
18:30’ Ερωτήσεις.
18:45’ Ζώνη πρέσσινγκ, ατομική και ομαδική τακτική 1-4-3-3. Εισηγητής: Βαγγέλης Βλάχος, προπονητής και κάτοχος διπλώματος Uefa-Pro.
19:45’ Ερωτήσεις.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΥΡΙΑΚΗΣ 14 ΙΟΥΝΙΟΥ 2015
Το πρόγραμμα θ’ ανοίξει στην αίθουσα της Παλαίστρας (στο στάδιο Μαραθώνος), στις 9.30’ π.μ. με καλωσόρισμα των διοργανωτών.
Θ’ ακολουθήσουν οι παρακάτω εισηγήσεις:
10:10’ Διαιτησία – Κανονισμοί ποδοσφαίρου, νέες τροποποιήσεις. Εισηγητής: Ηλίας Ντάφλος, αρχιδιαιτητής ΕΠΣΑΝΑ.
10:40’ Ο ρόλος του διαμεσολαβητή (manager) μετεγγραφών. Εισηγητής: Χρήστος Γατσής, πιστοποιημένος διαμεσολαβητής Fifa.
11:05’ Ψυχολογία – Διαχείριση προαγωνιστικού άγχους, διαχείριση ήττας. Εισηγήτρια: Φρόσω Πατσού, αθλητική ψυχολόγος.
11:35’ Διάλειμμα.
12:00 Βραβεύσεις.
12:30’ Προετοιμασία ομάδας. Εισηγητής: Μιχάλης Μητροτάσιος, εκπαιδευτής προπονητών, τεχνικός διευθυντής τμήματος υποδομών ΑΕΚ.
13:15’ Αποτίμηση Συνεδρίου, ψηφίσματα, συζήτηση.
* Την εκδήλωση θα συντονίσουν οι δημοσιογράφοι Γιάννης Δάρας και Θοδωρής Κοτσώνης.

Συντάκτης

Άρθρα : 18498
Scroll to top