Τρικαλινές συμμετοχές στο Ευρωπαικό πρωτάθλημα

 

Με αθλητές του ΓΣΤ της ΓΕΑΤ και ΖΕΥΣ αλλά και με τον περικλή Ιακωβάκη στην τελευταία παράσταση το Ευρωπαικό πρωτάθλημα ομάδων

SONY DSC

Στη συνέντευξη Τύπου για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων, έγινε σήμερα στο Δημαρχείο Ηρακλείου, με τη συμμετοχή των διοργανωτών και κορυφαίων αθλητών, όπως ο Νέλσον Εβόρα, ο Τόμας Μπαρ η Μαρία Μπελιμπασάκη και φυσικά ο Περικλής Ιακωβάκης, στην τελευταία εμφάνιση της καριέρας του με τα χρώματα της εθνικής ομάδας.

«Είναι η τελευταία μου εμφάνιση με την Ελλάδα, είναι η 16η συμμετοχή μου στη συγκεκριμένη διοργάνωση. Η πρώτη φορά ήταν το 1997 στο Μόναχο, στα 17 μου χρόνια. Η ομάδα αγωνιζόταν στη Σούπερτ Λίγκα στα 400 μέτρα.

Ηθελα να σταματήσω από πέρυσι και η διεξαγωγή της συγκεκριμένης διοργάνωσης στη χώρα μας, με οδήγησε στο να πάρω την απόφαση να συνεχίσω. Δεν είμαι ο Περικλής που ήμουν κάποτε, αλλά το κάνω για να αποχαιρετίσω με τον τρόπο αυτό τα ελληνικά χρώματα», είπε ο Ιακωβάκης και συμπλήρωσε: «Σε αυτούς τους αγώνες μετράει η συνολική βαθμολογία. Στηρίζουμε όλους τους αθλητές σε όλα τα αγωνίσματα για να εχουμε τους βαθμούς που θα μας φέρουν στην 1η τριάδα και θα μας δώσουν την άνοδο».

«Ευχαριστούμε τον ΣΕΓΑΣ, την περιφέρεια και την οργανωτική επιτροπή για τη συνεργασία. Ευχόμαστε το καλύτερο σε όλους όσους θα πάρουν μέρος», είπε ο Δήμαρχος, Βασίλης Λαμπρινός ο οποίος υποδέχθηκε τους καλεσμένους του.

Ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τόρλαφ Νιλσον, είπε: «Η πρώτη έκδοση των αγώνων ήταν το 2009, πρόκειται για μια σημαντική διοργάνωση για την Ευρώπη, που γίνεται σε τέσσερις κατηγορίες. Είναι ένας κοινός αγώνας για ολυμπιονίκες και παγκόσμιους πρωταθλητές, αλλά και αθλητές που δεν θα είχαν την ευκαιρία να το κάνουν», είπε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Νίλσον και συμπλήρωσε: «Είμαστε χαρούμενοι που η διοργάνωση επέστρεψε στην Ελλάδα με τη σημερινή της μορφή. Είμαστε επίσης χαρούμενοι με την συνεργασία, που έχουμε με τους διοργανωτές. Είναι σημαντικό να αναφέρουμε, πως τους αγώνες θα καλύψουν επτά κανάλια».

«Είμαστε χαρούμενοι που βρισκόμαστε στο Ηράκλειο, για μια από τις κορυφαίες συναντήσεις του στίβου, την οποία φιλοξενεί η χώρα σε επαρχιακή πόλη της ελλάδας. Εδώ στο Ηράκλειο οικοδομείται ένα πρότυπο σύστημα σε σχέση με το στάδιο, που πρέπει να το προσέξουμε ιδιαίτερα. Εχουμε ένα μεγάλο στάδιο, το οποίο λειτουγεί και αυτό είναι κάτι πάρα πολύ θετικό. Τα στάδια δεν δημιουργήθηκαν για να τελειώσουν με το πέρας των ολυμπιακώνων αγώνων. Είμαι διατεθειμένοι να δώσουμε χρήματα για να εξοπλιστεί το στάδιο», είπε από την πλευρά του ο Υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής.

Στη σημασία της συνεργασίας, στάθηκε και ο περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης. «Συνεργαστηκαμε μαζί με το ΣΕΓΑΣ και τον Δήμο και δείξαμε το δρομο, πως μπορεί η περιφέρεια να διεκδικεί διοργανώσεις. Με τη συνεργασία δυνάμεων μπορούμε να κάνουμε πολλά. μας Μας ενδιαφέρει ο αθλητισμός», είπε.

«Η εξαιρετική συνεργασία οδήγησε αρχικά στην ανάληψη των αγώνων κι έπειτα οδήγησε σε μια συστηματική οργανωτική προσπάθεια.
Το στοίχημα που πρεπει να κερδίσουμε είναι η παρουσία του κόσμου στις εξέδρες. Θέλω να καλεσω τους φίλους του στίβου, των πολιτών του Ηρακελίου και ολόκληρης της Κρήτης να έρθουν στους αγώνες», είπε από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστας Παναγόπουλος.

Τα πρόσωπα των αγώνων δεν είναι άλλα από τους αθλητές. Πρώτη πήρε το λόγο η Μαρία Μπελιμπασάκη. «Είμαι ιδιαίτερα περήφανη που θα διεξαχθεί ο αγώνας στο Ηράκλειο και γι’ αυτό το λόγο θέλω να δώσω τον καλύτερο μου εαυτο. Είναι δύσκολο να αγωνίζεσαι σε τρία αγωνίσματα, όμως είμαι χαρούμενη που θα το κάνω. Ειδικά για τη σκυτάλη έχω νας σας πω, πως έχουμε μία πολύ δεμένη ομάδα, που πιστεύω θα τα πάει πολύ καλα», είπε η Μπελιμπασάκη.

Ο ανερχόμενος πρωταθλητής των χαμηλών εμποδίων Τόμας Μπαρ με φετινό ρεκόρ 48.65, είπε: «Θα είναι σκληρός αγώνας, με τη συμμετοχή σπουδαίων αθλητών. Εγώ αποσκοπώ στη νίκη, που θα δώσει τους 12 βαθμούς στην Ιρλανδία. Εμείς θέλουμε να περάσουμε όμορφα και να ευχαριστηθούμε τους αγώνες». Ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της διοργάνωσης, με μεγάλη διαδρομή στους παγκόσμιους στίβους είναι ο Νέλσον Εβόρα. Ο Πορτογάλος αθλητής του τριπλούν, είπε: «Μετά τους τραυματισμούς και το διάστημα που έμεινα σπίτι επέστρεψα και αυτό μου έδωσε αυτοπεποίθηση. Για την ώρα δεν σκέφτομαι τα 18,00 μ., αυτό που προσπαθώ να κάνω είναι να βελτιώνομαι βήμα, βήμα»

Η σύνθεση της εθνικής ομάδας

Άνδρες
100 μ.: Λυκούργος Τσάκωνας (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος)
200 μ.: Λυκούργος Τσάκωνας (Ελευθέριος Βενιζέλος)
400 μ.: Πέτρος Κυριακίδης (ΟΣΦΠ)
800 μ.: Κώστας Νακόπουλος (ΓΕΑ Τρικάλων), Ανδρέας Δημητράκης (Πανναξιακός)
1.500 μ.: Ανδρέας Δημητράκης (Πανναξιακός)
3.000 μ.: Μάρκος Γκούρλιας (ΓΑΣ Ιλισός)
5.000 μ.: Δήμος Μαγγίνας (Εθνικός Αλ.)
110 μ. εμπ.: Κώστας Δουβαλίδης (ΣΚΑ Δράμας)
400 μ. εμπ.: Περικλής Ιακωβάκης (ΑΕ Λεχαινών)
3.000 μ. στιπλ: Ηλίας Κάσσος (ΟΦΚΑ Οδυσσέας Αγ. Δημητρίου)
Υψος: Κώστας Μπανιώτης (Ολυμπιάδα Κομ.)
Επί κοντώ: Κώστας Φιλιππίδης (ΠΓΣ)
Μήκος: Λούης Τσάτουμας (Μεσσηνιακός ΓΣ)
Τριπλούν: Δημήτρης Τσιάμης (ΟΣΦΠ)
Σφαιροβολία: Νίκος Σκαρβέλης
Δισκοβολία: Γιώργος Τρέμος (ΓΕΑ Τρικάλων)
Σφυροβολία: Μιχάλης Αναστασάκης (Ελευθέριος Βενιζέλος)
Ακοντισμός: Παρασκευάς Μπατζάβαλης (Ζευς Τρικάλων)
4Χ100 μ.: Κώστας Δουβαλίδης (ΣΚΑ Δράμας), Παναγιώτης Ανδρεάδης (ΓΣ Χαϊδαρίου), Βίκτωρ Κρεμμύδας (Πίνδαρος Θ.) , Γιαννης Νυφαντόπουλος (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος), Λυκούργος Τσάκωνας (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος)
4Χ400 μ.: Περικλής Ιακωβάκης (ΑΕ Λεχαινών), Πέτρος Κυριακίδης (ΟΣΦΠ), Δημήτρης Γράβαλος (Ελευθέριος Β.), Μιχάλης Δαρδανελιώτης (ΜΕΑΣ Τρίτων)

Αναπληρωματικοί αθλητές (σε περίπτωση που χρειαστεί να ταξιδέψουν στην Κρήτη):
Κώστας Γκελαούζος (3.000 μ.- ΑΕΚ)
Αναστάσιος Γαλαζούλας (Μήκος- ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος)
Παναγιώτης Μπουζιάνης (Σφαιροβολία – Λύκαια Μεγαλόπολης)
Παναγιώτης Τριβυζάς (100 μ. – ΠΑΟ Θέρσιπος Π.)

Γυναίκες

100 μ.: Μαρία Μπελιμπασάκη (Σητειακός ΑΟ)
200 μ.: Μαρία Μπελιμπασάκη (Σητειακός ΑΟ)
400 μ.: Ειρήνη Βασιλείου (ΓΕΗ)
800 μ.: Ελένη Φιλάνδρα (ΓΕΑ Τρικάλων)
1.500 μ.: Αναστασία Μαρινάκου (ΓΕΑ Τρικάλων)
3.000 μ.: Αναστασία Καρακατσάνη (ΓΣ Τρικάλων)
5.000 μ.: Ουρανία Ρεμπούλη (ΓΣ Ν. Λέρου)
100 μ. εμπ.: Ελισάβετ Πεσιρίδου (ΓΣ Κηφισιάς)
400 μ. εμπ.: Ευφροσύνη Θεοδώρου (ΓΣ Πίνδαρος Θηβών)
3.000 μ. στιπλ: Μαρία Παρδαλού (ΑΟ Μυκόνου)
Υψος: Τατιάνα Γκούσιν (ΓΣ Κηφισιάς)
Επί κοντώ: Νικόλ Κυριακοπούλου (ΑΓΕ Κάμειρος 2009)
Μήκος: Χάιδω Αλεξούλη (Πελασγός Λ.)
Τριπλούν: Παρασκευή Παπαχρήστου (ΑΕΚ)
Σφαιροβολία: Σταματία Σκαρβέλη
Δισκοβολία: Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου (ΑΕΚ)
Σφυροβολία: Ηλιάνα Κοροσίδου (Αίολος Μακεδονίας)
Ακοντισμός: Σοφία Υφαντίδου (Φίλιππος Β.)
4Χ100 μ.: Μαρία Μπελιμπασάκη (Σητειακός ΑΟ), Μαρία Γάτου (ΑΓΕ Κάμειρος 2009), Ανδριάνα Φέρρα (ΟΣΦΠ), Ελισάβετ Πεσιρίδου (ΓΣ Κηφισίας), Γεωργία Κοκλώνη (ΑΕΚ)
4Χ400 μ.: Ειρήνη Βασιλείου (ΓΕΗ), Αννα Βασιλείου (ΓΕΗ), Ευαγγελία Ζυγόρη (ΓΣ Γλυφάδας), Ηρώ Πιντή (ΠΑΟΚ), Εφη Θεοδώρου (ΓΣ Πίνδαρος Θηβών)

Αναπληρωματικές αθλήτριες (σε περίπτωση που χρειαστεί να ταξιδέψουν στην Κρήτη):

Κατερίνα Δαλάκα (400 μ. εμπ.- ΓΣ Ηρακλής)
Ευαγγελία Σοφάνη (Σφαιροβολία- Πανελλήνιος)
Παναγιώτα Βενιέρη (4Χ100 μ.- Πανιώνιος)