Και τυπικά προπονητής του ΠΑΟΚ ο , Ιγκόρ Τούντορ

O  Κροάτης νεαρός τεχνικός που ήταν εισήγηση του νέου αθλητικού διευθυντή, Φρανκ Αρνσεσεν

tudor+anakoinosi

Οι εξελίξεις έτρεξαν από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, ο Ιγκόρ Τούντορ βρέθηκε αρχικά στην Αθήνα με τον μεγαλομέτοχο του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη και την Πέμπτη «πάτησε» Θεσσαλονίκη, όπου το απόγευμα ολοκληρώθηκε και τυπικά η πρόσληψή του. Έτσι, ο Κροάτης νεαρός τεχνικός που ήταν εισήγηση του νέου αθλητικού διευθυντή, Φρανκ Αρνσεσεν, έβαλε την υπογραφή του σε τριετές συμβόλαιο συνεργασίας με τον ΠΑΟΚ.

Η οριστική, συμφωνία περιλαμβάνει την ύπαρξη ενός μόνο βοηθού στο πλευρό του Κροάτη τεχνικού, τον συνεργάτη του στη Χάιντουκ, Γιούριτσα Βρούτσκο, αλλά δεν αποκλείεται να έρθει κι ένας γυμναστής στο τεχνικό τιμ. Ο 37χρονος τεχνικός θα έχει ετήσιο συμβόλαιο με συνολικές καθαρές αποδοχές 200 χιλιάδες ευρώ που προϋποθέτουν και κάποια μπόνους σε περίπτωση επιτυχίας στόχων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει πως ο νέος της προπονητής είναι ο Ίγκορ Τούντορ, ο οποίος υπέγραψε τριετές συμβόλαιο με τον σύλλογο. Το τεχνικό τιμ του ΠΑΟΚ θα στελεχωθεί με τέσσερις συνεργάτες του.

Ο Κροάτης ανήκει στη νέα γενιά των προπονητών του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Γεννημένος στις 16.04.1978 ξεκίνησε νωρίς την τεχνική του σταδιοδρομία, όπως νωρίς τελείωσε την μεγάλη ποδοσφαιρική του καριέρα εξαιτίας των τραυματισμών που τον ταλαιπώρησαν.

Το 2009, σε ηλικία 31 ετών κάθισε για πρώτη φορά στον πάγκο της Χάιντουκ ως άμεσος συνεργάτης του Ιταλού Εντοάρντο Ρέγια και αποχώρησε το 2010 όταν ο Ρέγια ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Λάτσιο, δίχως όμως ν’ απομακρυνθεί από την ομάδα του Σπλιτ.

Το 2011 ανέλαβε προπονητικό ρόλο στα Τμήματα Υποδομής του συλλόγου κι ένα χρόνο μετά πήρε προαγωγή για την Κ17 της Χάιντουκ, ενώ παράλληλα οΙγκόρ Στίματς τον έχρισε βοηθό προπονητή στην Εθνική Κροατίας. Η εμπειρία του στο κομμάτι τον Ακαδημιών σε συνδυασμό με την προσωπικότητά του, έκαναν την Χάιντουκ να του εμπιστευτεί την καθοδήγηση της ομάδας που λόγω οικονομικών προβλημάτων στηριζόταν σε νεαρούς, δικούς της ποδοσφαιριστές.

Στην πρώτη του σεζόν κατάφερε να κατακτήσει το Κύπελλο Κροατίας σε διπλό τελικό κόντρα στη Λοκομοτίβα. Μετά το τέλος της αγωνιστικής περιόδου 2014-15 στην οποία η νεανική Χάιντουκ τερμάτισε στην τρίτη θέση, ο Τούντορ υπέβαλε την παραίτησή του.

Ως ποδοσφαιριστής, ο Ιγκόρ Τούντορ ξεκίνησε την μεγάλη του ποδοσφαιρική καριέρα από την Χάιντουκ Σπλιτ, από που μεταγράφηκε στηνΓιουβέντους το 1999. Στο Τορίνο έμεινε σχεδόν επτά χρόνια κατακτώντας δύο πρωταθλήματα και δύο Σούπερ Καπ Ιταλίας.

Τον Ιανουάριο του 2005 πήγε δανεικός στη Σιένα όπου παρέμεινε μέχρι και το τέλος της σεζόν 2005-06 όταν κι επέστρεψε στη Γιουβέντους δίχως να καταφέρει ν’ αγωνιστεί λόγο τραυματισμού. Το 2007 γύρισε στην Χάιντουκ όπου το 2008 έκλεισε την καριέρα του.

Με την Εθνική Κροατίας αγωνίστηκε σε δύο Μουντιάλ (1998, 2006) κι ένα Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα (2004). Συνολικά είχε 57 συμμετοχές και 3 γκολ».

Το πρωί τον βρήκε στο ξενοδοχείο «Μακεδονία Παλλάς», αλλά σχεδόν άμεσα οδηγήθηκε στα γραφεία της ΠΑΕ, όπου μαζί με τον Δανό τεχνοκράτη, τη Μαρία Γκοντσάρεβα και τον Ιάκωβο Αγγελίδη συζήτησαν επί ώρες. Εκεί ρυθμίστηκαν οι τελευταίες λεπτομέρειες και ο 37άχρονος πρώην κόουτς της Χάιντουκ ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του ΠΑΟΚ. Ο Τούντορ αποτελεί τον προπονητή που θα διαδεχτεί τον Άγγελο Αναστασιάδη, αλλά και τον… μόνιμα προσωρινό τεχνικό, Γιώργο Γεωργιάδη.

Οι συζητήσεις των δυο πλευρών περιλαμβάνουν και τα μεταγραφικά, αφού ο χρόνος μέχρι την έναρξη της προετοιμασίας στις 26 Ιουνίου είναι ελάχιστος.

«Στη Θεσσαλονίκη ο Ραΐκοβιτς»

Στο μεταξύ, δημοσίευμα της κροατικής ιστοσελίδας, «Goal.com», αναφέρει πως ο Σλόμπονταν Ραΐκοβιτς θα αποτελέσει την πρώτη μεταγραφή του Ιγκόρ Τούντορ (επιλογή του Φρανκ Άρνεσεν). Συγκεκριμένα, το ρεπορτάζ αναφέρει ότι ο 26χρονος Σέρβος στόπερ που έμεινε ελεύθερος από το Αμβούργο, βρίσκεται ήδη στη Θεσσαλονίκη για να συμφωνήσει με τον ΠΑΟΚ.

Τέλος σε θετικό δρόμο βρίσκεται η διαπραγμάτευση του ΠΑΟΚ με την Ντεπορτίβο Λα Κορούνια για την πώληση του Λούκας Πέρεθ. Οι Ισπανοί θέλουν να ολοκληρώσουν την συμφωνία με ανταλλάγματα που θα εξοφληθούν σε δόσεις ενώ ο ΠΑΟΚ αντιπροτείνει την εφ΄ άπαξ εξόφληση του ποσού που θα συμφωνηθεί.