Κομμένο το ποδόσφαιρο για Μαρινάκη και 2 φορές στο Τμήμα

Αντιμέτωπος με βαρύ κατηγορητήριο στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης που δρούσε στον χώρο του ποδοσφαίρου ο , Βαγγέλης Μαρινάκης.68A66775EE5660F7DEBAEB10AF898F98

 

Τριπλός είναι ο περιοριστικός όρος που επιβλήθηκε στον Βαγγέλη Μαρινάκη ύστερα από τη μαραθώνια (7 ώρες) απολογία του, στον ανακριτή Διαφθοράς, Γιώργο Ανδρεάδη για την υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης» στο ποδόσφαιρο.

Συγκεκριμένα του απαγορεύτηκε η ενασχόληση με το ποδόσφαιρο, του ζητήθηκε εγγύηση 200.000 ευρώ για να μείνει ελεύθερος αλλά και παρουσία στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του, μία φορά το 15ήμερο.

Αυτό σημαίνει ότι ο κ.Μαρινάκης δεν μπορεί να συμμετέχει ενεργά στα διοικητικά των «ερυθρολεύκων». Eτσι θα κινηθούν άμεσα οι διαδικασίες αντικατάστασής του στην προεδρία της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Σύμφωνα με πληροφορίες επικρατέστερος για να πάρει τη θέση του είναι ο διευθύνων σύμβουλος και επί σειρά ετών δεξί του χέρι, Γιάννης Βρέντζος.

Πάντως δεν πρέπει να συνδέεται η συγκεκριμένη απόφαση με την κατοχή μετοχών του στην ΠΑΕ Ολυμπιακός, καθώς δεν έχει σχέση με περιουσιακά στοιχεία αλλά μόνο με διοικητικά ζητήματα.

Τέλος να αναφερθεί ότι δεν του επιβλήθηκε απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να ταξιδεύει εκτός συνόρων, αν και σε άλλους κατηγορούμενους της ίδιας υπόθεσης έχει επιβληθεί η συγκεκριμένη ποινή.

Λίγο πριν τη 1 μ.μ., εξάλλου, ανέβηκαν οι τόνοι, όταν άνδρας της προσωπικής ασφάλειας του προέδρου του Ολυμπιακου έφυσε μια κοπέλα που βρισκόταν στον χώρο. Αυτή ζήτησε τη συνδρομή των αστυνομικών δυνάμεων, όμως δεν υπήρχε κάποιος άνδρας της ΕΛΑΣ στο σημείο.

«Εδώ δεν είναι πειραιάς για να κάνετε ό,τι θέλετε» φέρεται να είπε η κοπέλα, όμως από το πλήθος ακούστηκε κάποιος να της απαντά «παντού είναι Πειραιάς». Η κατάσταση εκτονώθηκε με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων.

 

Αμέσως μετά την απολογία, και με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα, του επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι-φώτια:

α) απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο
β) ελεύθερος με εγγύηση 200.000 ευρώ
γ) υποχρεωτική παρουσία στο αστυνομικό τμήμα δύο φορές το μήνα.