Βρίσκεστε εδώ: Sportrikala.gr » ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ » Σαν «Κολοσσαίο» το νέο γήπεδο της Ρόμα

Σαν «Κολοσσαίο» το νέο γήπεδο της Ρόμα

Ενα από τα μεγαλύτερα έργα στην πόλη της Ρώμης θα χτιστεί και θάναι  το νέο γήπεδο της Ρόμα, του οποίου οι μακέτες είναι καθηλωτικές.

romaexo708

 

Ενα από τα μεγαλύτερα έργα στην πόλη της Ρώμης ξεκινά τον ερχόμενο Δεκέμβριο και μέσα στο πανέμορφο πάρκο που θα χτιστεί θα συμπεριλαμβάνεται και το νέο γήπεδο της Ρόμα, του οποίου οι μακέτες είναι καθηλωτικές.

Πρώτος στόχος των Αμερικανών που ανέλαβαν τη Ρόμα πριν μερικά χρόνια, ήταν να αποκτήσει η ομάδα δικό της γήπεδο. Μέχρι σήμερα, η Ρόμα μοιραζόταν το Ολύμπικο μαζί με τη Λάτσιο ωστόσο από τη σεζόν 2017-2018 θα έχει τη δυνατότητα να αγωνίζεται στο δικό της «σπίτι». Σε μια έκταση 300 στρεμμάτων, σε μια από τις πιο υποβαθμισμένες περιοχές της πόλης, οι διοικούντες τη Ρόμα εξασφάλισαν την κυβερνητική άδεια προκειμένου τον Δεκέμβριο να ξεκινήσουν τα έργα, τα οποία εκτός από το γήπεδο θα περιλαμβάνουν το προπονητικό κέντρο της ομάδας, τρεις ουρανοξύστες στους οποίους θα φιλοξενηθούν εταιρείες, πάρκο αναψυχής, κινηματογράφοι και εστιατόρια. Ο Τζέιμς Παλότα, ένας εκ των ιδιοκτητών της Ρόμα, δεν μπορούσε να κρύψει την ικανοποίησή του για το συγκεκριμένο πρότζεκτ, το οποίο χαρακτήρισε ως ένα από τα σημαντικότερα της Ιταλίας τα τελευταία 50 χρόνια.

Το γήπεδο θα βρίσκεται ανάμεσα από το κέντρο της πόλης και το αεροδρόμιο, θα μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι και 60,000 φιλάθλους και θα είναι χτισμένο στο πρότυπο του Κολοσσαίου.

Το κόστος του γηπέδου θα αγγίξει τα 217 εκ. ευρώ ενώ συνολικά για να ολοκληρωθεί το πρότζεκτ θα δαπανηθεί περίπου 1 δις ευρώ.

Συντάκτης

Άρθρα : 18504
Scroll to top