¨Εφυγε” ο Σωκράτης ΚρΟμύδας, φίλος του ΤΕΦΑΑ

Εφυγε από κοντά μας πριν από μερικές μέρες ο Σωκράτης  Κρομμύδας ένας  ειλικρινής φίλος  μας και  του ΤΕΦΑΑ της πόλης μας.

KHDEIA-KERI

Η είδηση του ξαφνικού θανάτου  του Σωκράτη Κρομμύδα  σκόρπισε θλίψη στην ακαδημαϊκή κοινότητα  του ΤΕΦΑΑ. Διατηρούσε άριστες σχέσεις με τους περισσότερους από εμάς αναγνωρίζοντας  στο πρόσωπό του ένα πραγματικό  φίλο  ο οποίος  κυρίως  με τις πράξεις του στήριξε και στήριζε το  ΤΕΦΑΑ.

Εφυγε  ένας άνθρωπος ο οποίος στα   δύσκολα πρώτα χρόνια της λειτουργίας του ΤΕΦΑΑ, τότε που οι γνωστοί κίνδυνοι καραδοκούσαν ακόμη για την μεταφορά της έδρας του Τμήματός μας  από την πόλη μας προβάλλοντας  αίολα επιχειρήματα, όπως για παράδειγμα ότι στα Τρίκαλα δεν  υπάρχει το υγρό στοιχείο για την διδασκαλία των ναυταθλητικών αγωνισμάτων.

Τότε  θέσαμε το ζήτημα στον αείμνηστο Σωκράτη Κρομμύδα,   Δήμαρχο   της Νευρόπολης,  να γίνει δωρεά μιας  ικανής έκτασης στην παραλίμνια  ζώνη  του  Μέγδοβα.

Οι προσπάθειες  ήταν συνεχείς, επίπονες και των δυο μας  για να αρθούν  οι πάσης φύσεως δυσκολίες που συναντήσαμε  και να καμφθούν οι  όποιες αντιρρήσεις υπήρχαν σχετικά με την δωρεά και όχι παραχώρηση της  έκτασης που ζητούσαμε.

Πράγματι μετά από  τρία χρόνια προσπαθειών  υπεγράφησαν τα συμβόλαια μεταξύ του Δήμου Νευρόπολης  και του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στο γνωστό κέντρο ‘Παυσίλιππο’, στις 5 Δεκεμβρίου 2001, παρουσία του εκλιπόντα Δημάρχου  Σωκράτη Κρομμύδα  και του τότε  Προέδρου του ΤΕΦΑΑ Ιωάννη Θεοδωράκη.

Ο Δήμος Νευρόπολης  έκανε δωρεά στο ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας 10 στρέμματα στη θέση  ΄φτέρη΄,  στην παραλίμνια περιοχή της λίμνης του Μέγδοβα .

Διερμηνεύοντας   τα συναισθήματα όλων των ανθρώπων  του ΤΕΦΑΑ  εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στην οικογένειά του.

Τον  Σωκράτη Κρομμύδα δεν θα τον ξεχάσουμε ποτέ.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει.

Καλό ταξίδι, φίλε Σωκράτη.

 

Δημήτριος Ελ. Σούλας

Καθηγητής ΤΕΦΑΑ – Π.Θ.