Βρίσκεστε εδώ: Sportrikala.gr » ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ » Αναβλήθηκε η ψηφοφορία για το Μουντιάλ του 2026!

Αναβλήθηκε η ψηφοφορία για το Μουντιάλ του 2026!

H ψηφοφορία για την ανάθεση του Μουντιάλ του 2026 αναβλήθηκε ύστερα από απόφαση της FIFA.

Οι τελευταίες εξελίξεις ανάγκασαν την Παγκόσμια Ομοσπονδία να πάρει την παραπάνω απόφαση καθώς ακόμα διαξάγονται οι έρευνες για το κατά πόσο υπάρχει «θέμα» με τις δύο επόμενες διοργανώσεις σε Ρωσία (2018) και Κατάρ (2022).

Η ψηφοφορία για τη διοργάνωση του 2026, επρόκειτο να γίνει τον Μάιο του 2017 στην Κουάλα Λουμπούρ.

Βάλκε: «Κανονικά το Μουντιάλ 2018 στη Ρωσία»

Πάντως το «δεξί χέρι» του (παραιτηθέντος) προέδρου της FIFA, Σεπ Μπλάτερ, Ζερόμ Βάλκε, αρνήθηκε πως εμπλέκεται σε τραπεζικές συναλλαγές 10 εκατ. δολαρίων, οι οποίες βρίσκονται στο «στόχαστρο» έρευνας από τις αρχές των Ηνωμένων Πολιτειών, για το σκάνδαλο διαφθοράς.

Ο γενικός γραμματέας της FIFA με δηλώσεις του από τη Σαμάρα της Ρωσίας, όπου ταξίδεψε για να επιθεωρήσει τα έργα υποδομής για το Μουντιάλ του 2018 δήλωσε πως δεν έχει ανακριθεί από τη δικαιοσύνη ή την αστυνομία της Ελβετίας για την υπόθεση αυτή, με την οποία δεν έχει καμιά, όπως τόνισε, σχέση.

Επίσης σε ερωτήσεις για σκάνδαλα διαφθοράς, που συγκλονίζουν την παγκόσμια ποδοσφαιρική συνομοσπονδία, έσπευσε να τονίσει πως η ανάθεση της διοργάνωσης του 2018 στη Ρωσία έγινε σύμφωνα με όλους τους κανονισμούς της FIFA και δεν τίθεται κανένα θέμα για τη διεξαγωγή των αγώνων σε κάποια άλλη χώρα. Το ίδιο δήλωσε και ο Υπουργός Αθλητισμού της Ρωσίας, Βιτάλι Μούτκο:

«Το Μουντιάλ του 2018 θα διεξαχθεί κανονικά στη Ρωσία. Δεν υπήρξε καμιά παρατυπία στην υποψηφιότητα μας.»

Συντάκτης

Άρθρα : 18541
Scroll to top