Εκδικάστηκε στο Ειρηνοδικείο η προσφυγή της ΕΠΣ Θεσσαλίας

Εκδικάστηκε σήμερα το μεσημέρι στο Ειρηνοδικείο Αθηνών η προσφυγή της ΕΠΣ Θεσσαλίας εναντίον της ΕΠΟ

diki_676462876

Εκδικάστηκε σήμερα το μεσημέρι στο Ειρηνοδικείο Αθηνών η προσφυγή της ΕΠΣ Θεσσαλίας εναντίον της ΕΠΟ, με την οποία ζητεί την έκπτωση του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας και τον ορισμό προσωρινής διοίκησης, επικαλούμενη 16 λόγους. Η απόφαση αναμένεται εντός των προσεχών 24 ωρών.

Υπέρ της ΕΠΟ παρενέβησαν 41 Ποδοσφαιρικές Ενώσεις και οι ΠΑΕ Ολυμπιακός, Αστέρας Τρίπολης, Ατρόμητος, με το νομικό εκπρόσωπο του πρωταθλητή Ελλάδας, Θεόδωρο Γιαννίκο, να υποστηρίζει ότι το διακύβευμα είναι πολύ μεγάλο αν γίνουν δεκτά τα ασφαλιστικά μέτρα και πως η ζημία για το ελληνικό ποδόσφαιρο υπολογίζεται ότι θα ανέλθει σε περίπου 50 εκατομμύρια ευρώ.

Για κίνδυνο αποβολής του ελληνικού ποδοσφαίρου από τις διεθνείς διοργανώσεις έκαναν λόγο και οι δικηγόροι της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, ενώ ο κ. Γιαννίκος κάλεσε την προσφεύγουσα να υποστηρίξει με διαφορετικό τρόπο το αίτημά της, λέγοντας ότι «υπάρχουν αρμόδια όργανα στην ομοσπονδία».

Ο αντιπρόεδρος της ΕΠΟ, Βαγγέλης Μαζαράκης, κατηγόρησε την ΕΠΣ Θεσσαλίας ότι υλοποιεί σχέδιο ανατροπής του Γιώργου Γκιρτζίκη. «Η Ένωσή σας υποστήριζε μονίμως τις αποφάσεις της ΕΠΟ μέχρι τώρα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μαζαράκης.

Από την πλευρά του, ο νομικός εκπρόσωπος της ΕΠΣ Θεσσαλίας, Γιώργος Παναγόπουλος, υποστήριξε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για το ελληνικό ποδόσφαιρο από την προσφυγή, αλλά από την εμπλοκή παραγόντων της ΕΠΟ σε ποινικές διαδικασίες και πως το CAS είναι αυτό που δίνει το δικαίωμα για την προσφυγή.