Βρίσκεστε εδώ: Sportrikala.gr » ΜΠΑΣΚΕΤ » BASKET LEAGUE » Ανοιξε βεντέτα για τα υβριστικά κατά Γκάλη

Ανοιξε βεντέτα για τα υβριστικά κατά Γκάλη

 

Πριν από λίγο βγήκε η απόφαση του αθλητικού δικαστή για τα όσα έγιναν στον πρώτο μικρό τελικό του πρωταθλήματος, μεταξύ ΠΑΟΚ και Άρη. 

3CE84E94FF08EBDEC3962BA86F59A085

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η ανακοίνωση του ΕΣΑΚΕ, ο ΠΑΟΚ θα πληρώσει χίλια ευρώ για υβριστικά συνθήματα γενικού περιοεχομένου, ενώ για αυτό που αφορούσε τον βετεράνο του Άρη και του Παναθηναϊκού Νίκο Γκάλη, θα πληρώσει άλλα 800 ευρώ. Αναλυτικά η ανακοίνωση.

«Επιβάλλεται στην ΠΑΟΚ ΚΑΕ: α) για υβριστικά συνθήματα με αποδέκτες μη φυσικά πρόσωπα, που δεν συνιστούν προσβολή εθνικών συμβόλων, πρόστιμο 1.000,00 ευρώ, β) για παράπτωμα που δεν χαρακτηρίζεται ιδιαίτερης βαρύτητας (υβριστικά συνθήματα με αποδέκτες φυσικά πρόσωπα) πρόστιμο 800,00 ευρώ και γ) για παράπτωμα που δεν χαρακτηρίζεται ιδιαίτερης βαρύτητας (ρίψη ρολών χαρτοταινίας) πρόστιμο 900,00 ευρώ, κατά τον αγώνα πρωταθλήματος με τον Άρη της 07/06/2015».

Σύμφωνα μάλιστα με τα όσα αναφέρει επισήμως ο ΕΣΑΚΕ, το σύνθημα κατά του Γκάλη δεν είναι ιδιαίτερης βαρύτητας, κάτι που έρχεται σε αντίθεση με τα όσα αναφέρει η ανακοίνωση του Άρεως,σύμφωνα με την οποία συντελέστηκε σκάνδαλο πρώτου βαθμού,

 

 

Οι «κίτρινοι» τονίζουν πως «βεβηλώθηκε η νεώτερη ιστορία του ελληνικού μπάσκετ» ζητώντας την παραδειγματική τιμωρία όσων προσβάλλουν το άθλημα.

Αναλυτικά:

«Στις 07/06/2015, κατά τη διάρκεια του αγώνα μπάσκετ της ΚΑΕ ΠΑΟΚ με την ομάδας μας, στo γήπεδο της πρώτης, βεβηλώθηκε η νεώτερη ιστορία του ελληνικού μπάσκετ που εκπροσωπεί ο Νίκος Γκάλης, με συνθήματα κατά του ιδίου και της οικογένειάς του, μέσα από ένα οπαδικό υβριστικό παραλήρημα, ενώπιον εκπροσώπων του ελληνικού αθλητισμού και πολιτισμού. Ευελπιστούμε, ότι οι αρμόδιες αθλητικές αρχές και ο ΕΣΑΚΕ θα λάβουν άμεσα όλες τις αναγκαίες πρωτοβουλίες για τη διαφύλαξη του θρυλικού αθλητή μας στο μέλλον και την παραδειγματική τιμωρία όσων επιμένουν να προσβάλλουν το ίδιο το άθλημα και τους παγκοσμίως αναγνωρισμένους εκπροσώπους του, που αποτελούν την μόνη γνήσια παρακαταθήκη για τη επιβίωσή του»

 

Συντάκτης

Άρθρα : 18583
Scroll to top