Η Μαρινάκου “έσπασε” το ρεκόρ της Καρακατσάνη

Η Μαρινάκου της ΓΕΑΤ νίκησε την Καρακατσάνη  του ΓΣΤ  στην κούρσα των 3000 μέτρων στο Μιτινγκ των Χανίων

karakatsani4-1

Στο φημισμένο Μίτινγκ της Κρήτης προέκυψαν επίσης τέσσερα όρια για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Πεκίνου, ισάριθμα εισιτήρια   για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016, δύο πανελλήνια ρεκόρ και σπουδαίες επιδόσεις

Αξίζει όμως να ξεκινήσουμε την αναφορά από την κούρσα που είχε έντονο Τρικαλινό ενδιαφέρον στα 3000 μέτρα Νεανίδων όπου η Αναστασία Καρακατσάνη του ΓΣΤ έχασε την πρωτιά και μαζί το πανελλήνιο ρεκόρ από την συνονόματή της Αναστασία Μαρινάκου  της ΓΕΑΤ που προπονείται υπό την καθοδήγηση του Χρήστου Παπαχρήστου.

Η Μαρινάκου μπορεί να μην συνηθίζει να μπαίνει σε κούρσες πάνω από τα 1.500 μ., ωστόσο αυτό δεν την εμπόδισε όχι μόνο να αγωνιστεί στα 3.000 μ., αλλά να βελτιώσει και το πανελλήνιο ρεκόρ στην κατηγορία των Νεανίδων. Η αθλήτρια του Χρήστου Παπαχρήστου τερμάτισε σε 9.19.41 και βελτίωσε το ρεκόρ της Αναστασίας Καρακατσάνη, που ήταν 9.29.82, από τις 7/7/2010. Η Μαρινάκου πήρε την πρώτη θέση στο αγώνισμα, δεύτερη ήταν η Αναστασία Καρακατσάνη με 9.23.67.Οι Κώστας Δουβαλίδης, Μαρία Μπελιμπασάκη, Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου και Κυριάκος Ιωάννου έπιασαν τα όρια για τις κορυφαίες διοργανώσεις, ο Μανώλης Καραλής βελτίωσε το πανελλήνιο ρεκόρ στο επί κοντώ παίδων η Αναστασία Καρακατσάνη το πανελλήνιο ρεκόρ 3.000 μ. Νεανίδων και το όριο για το Ε/Ν, η Γεωργία Στεφανίδη έπιασε το όριο στο επί κοντώ και η Ελένη Γκέλη εξασφάλισε μια θέση για την διοργάνωση της Κολομβίας στον ακοντισμό.

Ο Κώστας Φιλιππίδης ανεπηρέαστος από τα διαδοχικά ταξίδια, έφτασε στα Χανιά από την Ρώμη, όμως, αυτό καθόλου δεν τον εμπόδισε να σημειώσει μια σπουδαία επίδοση στο επί κοντώ. Συγκεκριμένα με 5,77 μ. πέτυχε την έβδομη επίδοση φέτος στον κόσμο.

Ο Μιλτιάδης Ντεντόγλου εντυπωσίασε στα φετινά Χειμωνίδεια, στη διοργάνωση που έγινε στη μνήμη του “δασκάλου” Κώστα Χειμωνίδη, δεν ήταν ο μοναδικός που άφησε το στίγμα του.

Ο Κυριάκος Ζώτος έχοντας ήδη πιάσει το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ε/Ν τόσο στη σφαιροβολία όσο και στη δισκοβολία, αγωνίστηκε σήμερα στη δισκοβολία, όπου είχε καλύτερη βολή στα 57,20 μ., σε έναν αγώνα που βελτίωσε τρεις φορές το ρεκόρ του, καθώς είχε ακόμη προσπάθειες στα 56,88 μ. και 56,92 μέτρα. Καλή εμφάνιση πραγματοποίησε στα 400 μ. ο Γιάννης Σταματελόπουλος, ο οποίος ήταν νικητής με 48.42, μπροστά από τον Κώστα Νάκο, που πέτυχε 48.55. Στα 800 μ., ο Χρήστος Κοτίτσας, για δεύτερο διαδοχικό αγώνα βρέθηκε μια ανάσα από το όριο για τη Σουηδία και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ε/Ν, καθώς τερμάτισε σε 1.50.62 (όριο 1.50.50).

Στην πρώτη ημέρα των αγώνων στην μνήμη του Κώστα Παπαναστασίου στις εγκαταστάσεις της Κυψέλης, ο Μιχάλης Αναστασάκης επικράτησε στη σφυροβολία με βολή στα 72,10 μ., μπροστά από τον Κώστα Κωστογλίδη, ο οποίος πέτυχε 71,16 μέτρα.