Roland Garros… Τιτανομαχία Ναδάλ -Τζόκοβιτς

Τιτανομαχία στο Roland Garros. Ο Ράφαελ Ναδάλ και ο Νόβακ Τζόκοβιτς θα διασταυρώσουν τις… ρακέτες τους στον προημιτελικό του Γαλλικού Όπεν

566ABD60E63EAD85AF4DC603C6D24C69

Τιτανομαχία στο Roland Garros. Ο Ράφαελ Ναδάλ και ο Νόβακ Τζόκοβιτς θα διασταυρώσουν τις… ρακέτες τους στον προημιτελικό του Γαλλικού Όπεν μετά τις προκρίσεις που πήραν τη Δευτέρα απέναντι στον Σοκ και στον Γκασκέ αντίστοιχα.

Ο Ισπανός τενίστας, ο οποίος θεωρείται ο κορυφαίος σε χωμάτινη επιφάνεια επικράτησε με 3-1 σετ (6-3, 6-1, 5-7, 6-2) του 22χρονου Αμερικανού, ενώ ο Σέρβος, Νο1 στην παγκόσμια κατάταξη, επιβλήθηκε εύκολα με 3-0 σετ (6-1, 6-2, 6-3) του Γάλλου αντιπάλου του.

«Θα είναι ο δυσκολότερος προημιτελικός της ζωής μου. Ο νικητής του αγώνα όμως δε σημαίνει ότι θα είναι και ο νικητής του τουρνουά» δήλωσε ο Ναδάλ μετά το τέλος του αγώνα του με τον Σοκ.

Ο Τζόκοβιτς από την πλευρά του βρίσκεται μπροστά στην μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας του αφού το Roland Garros είναι το μοναδικό τουρνουά που δεν έχει κατακτήσει για να γίνει μόλις ο όγδοος που φτάνει στο Career Slam και για να το κάνει θα πρέπει να αποκλείσει τον «Βασιλιά της σκόνης».

Το πρωί της Δευτέρας, ο Ρότζερ Φέντερερ επικράτησε με 3-1 (6-3, 4-6, 6-4, 6-1) του Γάλλου Γκαέλ Μονφίς και πήρε την πρόκριση για τα προημιτελικά όπου θα αντιμετωπίσει τον συμπατριώτη του Βαβρίνκα. Τα άλλα δύο ζευγάρια των προημιτελικών είναι τα εξής: Νισικόρι – Τσονγκά και Μάρεϊ – Φερέρ.