Βρίσκεστε εδώ: Sportrikala.gr » ΟΛΑ ΤΑ ΣΠΟΡ » Αλλαγές και καθυστερήσεις εν όψει του «Ρίο 2016»

Αλλαγές και καθυστερήσεις εν όψει του «Ρίο 2016»

 

Το Ρίο ντε Τζανέιρο ψάχνει για καινούργιο χώρο που θα φιλοξενήσει τους αγώνες πόλο (water polo) στους Ολυμπιακούς Αγώνες τον Αύγουστο του 2016,

910BF563CF9AC99C000D9F9A740FB6F2

Το Ρίο ντε Τζανέιρο ψάχνει για καινούργιο χώρο που θα φιλοξενήσει τους αγώνες πόλο (water polo) στους Ολυμπιακούς Αγώνες τον Αύγουστο του 2016, αφού οι διοργανωτές επιβεβαίωσαν ότι οι αλλαγές στον καθορισμένο χώρο δεν θα τελειώσουν έγκαιρα. Οι αγώνες πόλο θα διεξάγονταν στο υδατικό πάρκο «Χούλιο Ντελαμέρ», αλλά οι εργασίες διαμόρφωσης δεν έχουν καν ξεκινήσει, και το επίσημο άνοιγμα των Ολυμπιακών Αγώνων είναι σε λιγότερο από 15 μήνες.

Η καθυστέρηση οφείλεται σε διαφωνίες μεταξύ της τοπικής κυβέρνησης, στην οποία ανήκει το κτίριο, και της ιδιωτικής εταιρείας που το διαχειρίζεται.

Παρά το γεγονός ότι η αλλαγή χώρου θα δυσκολέψει όσους έχουν κάνει αίτηση για εισιτήρια, οι διοργανωτές είπαν ότι δεν υπάρχει περίπτωση να μη βρεθεί καινούργιος χώρος.

«Αυτό δεν μας ανησυχεί», δήλωσε ο Λέαντρο Εσπιντόλα, της τοπικής κυβέρνησης του Ρίο ντε Τζανέιρο, σε δημοσιογράφους αφού συναντήθηκε με μέλη της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής.

Οι πιθανές αλλαγές σε χώρους διεξαγωγής αγώνων έχουν αυξήσει τις ανησυχίες για τον κατά πόσο το Ρίο θα είναι έτοιμο να φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς το 2016, ενώ μια πρόσφατη αναφορά του Reuters έδειξε ότι οι προετοιμασίες της πόλης βρίσκονται πρακτικά πολύ πίσω από εκείνες του Λονδίνου σε παρόμοιο στάδιο πριν τους Ολυμπιακούς του 2012.

Ενδεικτικό της προχειρότητας με την οποία έχουν αντιμετωπιστεί μέχρι τώρα τουλάχιστον από κατασκευαστικής άποψης οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Ρίο, είναι ότι ακόμα και οι ίδιοι οι Βραζιλιάνοι συχνά – πυκνά «πικάρουν» την εγχώρια διοργανώτρια αρχή με διάφορα βίντεο που αφορούν στα έργα που… δεν γίνονται και πολύ πιθανό να μην είναι έτοιμα εγκαίρως..

Συντάκτης

Άρθρα : 18545
Scroll to top