Βρίσκεστε εδώ: Sportrikala.gr » ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΤΟΠΙΚΑ - ΑΓΟΡΑ » Ικανοποίηση Κοντονή για την επιστολή της UEFA

Ικανοποίηση Κοντονή για την επιστολή της UEFA

Την ικανοποίησή του μετά την απάντηση της UEFA σχετικά με το νέο Νομοσχέδιο «Επείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση της βίας στον αθλητισμό και άλλες διατάξεις»

8BA7AA42D0A9FF131D599A69DCDB6589

Την ικανοποίησή του μετά την απάντηση της UEFA σχετικά με το νέο Νομοσχέδιο «Επείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση της βίας στον αθλητισμό και άλλες διατάξεις», που ψηφίστηκε πρόσφατα από τη Βουλή, εξέφρασε με ανακοίνωσή του ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής.

Στην επιστολή της UEFA η οποία φέρει την υπογραφή του γενικού γραμματέα, Τζιάνι Ινφαντίνο, ξεκαθαρίζεται πως δεν υφίσταται θέμα GREXIT για το ελληνικό ποδόσφαιρο και ως εκ τούτου παίρνει οριστικά τέλος όλη η «παραφιλολογία» που είχε αναπτυχθεί το τελευταίο διάστημα γύρω από το θέμα αυτό.

Μάλιστα, τονίζεται με έμφαση πως όταν κατατεθεί και το νέο μεγάλο νομοσχέδιο για όλο τον Αθλητισμό της χώρας μας, «…η UEFA είναι έτοιμη να βοηθήσει με σεβασμό σε οποιαδήποτε περαιτέρω αναθεώρηση της ελληνικής αθλητικής νομοθεσίας».

«Στο πλαίσιο της προσπάθειας που έχουμε αναλάβει για την εξυγίανση του ελληνικού αθλητισμού και, ειδικά, σε ό,τι αφορά το ποδόσφαιρο, είναι γνωστό ότι εξ΄ αρχής επιλέξαμε να έχουμε έναν ειλικρινή διάλογο με τις διεθνείς ομοσπονδίες και, ιδίως, με την UEFA, τόσο με απευθείας συναντήσεις όσο και με τακτική μεταξύ μας αλληλογραφία.

Στο πλαίσιο αυτού του διαλόγου, μετά από την πρόσφατη υπερψήφιση του αθλητικού νομοσχεδίου, είχα αποστείλει στην UEFA και την από 12.5.2015 επιστολή μου, με την οποία αφενός την ενημέρωνα για την ψήφιση του νόμου από τη Βουλή των Ελλήνων και, αφετέρου, της απηύθυνα πρόσκληση για συμμετοχή εκπροσώπου της στις συζητήσεις που πρόκειται να γίνουν ενόψει του νέου Αθλητικού Νομοσχεδίου», αναφέρει η ανακοίνωση του κ Κοντονή.

Και συνεχίζει: «Σήμερα το μεσημέρι λάβαμε απαντητική επιστολή της UEFA, η οποία κοινοποιείται τόσο στη FIFA όσο και στην ΕΠΟ. Στην επιστολή αυτή, αντίθετα με τα κάθε είδους ευφάνταστα σενάρια και προβλέψεις που κυκλοφορούσαν στα ΜΜΕ από την επομένη της ψήφισης του νομοσχεδίου μέχρι σήμερα, όχι μόνο ουδεμία επιφύλαξη, αντίθεση, τελεσίγραφο, προειδοποίηση κλπ δεν διαλαμβάνεται, αλλά, αντίθετα, διατυπώνεται με ευγένεια και καθαρότητα η βούληση της UEFA να συμβάλει, και μάλιστα με εκπρόσωπό της, όπως ακριβώς της ζητήσαμε, στη διαδικασία εκπόνησης του νέου αθλητικού νόμου, εκφράζοντας ταυτόχρονα μόνο την επιθυμία της να προσκαλούνται στις σχετικές συναντήσεις και εκπρόσωποι της FIFA και της ΕΠΟ, κάτι που ασφαλώς πρόκειται να συμβεί.

Κατόπιν της σημερινής αυτής εξέλιξης, παρότι, όπως είναι αυτονόητο, θα υπάρξει απευθείας σχετική επικοινωνία μου με την UEFA, θέλω να την ευχαριστήσω και δημοσίως για τη συνεχιζόμενη ιδιαίτερα εποικοδομητική στάση της και ιδιαίτερα τον Πρόεδρό της και τον Γενικό Γραμματέα της, αλλά και όσα στελέχη συνεργάστηκαν μαζί μας σε εποικοδομητικό πνεύμα».

Συντάκτης

Άρθρα : 18592
Scroll to top