Καλτσής: «Σκληρό χτύπημα για μας»

trikala-01-1000-watermark

Οι πρώτες δηλώσεις του προπονητή του Καραϊσκάκη μετά την ήττα

Ο Βασίλης Καλτσής μιλά αποκλειστικά στο Joinsports.gr για το τελευταίο παιχνίδι με τα Τρίκαλα, τη φετινή πορεία της αρτινής ομάδας, τους στόχους και τις επιδιώξεις του, ενώ ολοκλήρωσε την συνομιλία που είχαμε λέγοντάς μας πως η ΑΕ Καραϊσκάκης δημιουργήθηκε για να πρωταγωνιστεί.

Η ΑΕ Καραϊσκάκης έφτασε μια ανάσα από την άνοδο της στη Football League, ωστόσο η εμπειρία των Τρικάλων φάνηκε περισσότερο στον αγωνιστικό χώρο, με την Θεσσαλική ομάδα να παίρνει εν τέλει το εισιτήριο της ανόδου. Μπορεί η επόμενη μέρα να βρίσκει άπαντες απογοητευμένους στο στρατόπεδο της αρτινής ομάδας, ωστόσο η ΑΕ Καραϊσκάκης έδειξε πως το μέλλον της ανήκει, αρκεί και του χρόνου να ακολουθήσει την ίδια πετυχημένη συνταγή.
Η έλευση του Βασίλη Καλτσή έφερε άνεμο αλλαγής στην ομάδα και αυτό φάνηκε ξεκάθαρα με τα φετινά επιτεύγματα που πέτυχε η ομάδα στον αγωνιστικό χώρο. Ο Γιαννιώτης προπονητής έβαλε φαρδιά πλατιά την προπονητική του σφραγίδα με την ομάδα να αποδίδει κατά διαστήματα εξαιρετικό ποδόσφαιρο. Ο κ. Καλτσής μια μέρα μετά την ήττα της ΑΕ Καραϊσκάκης από τον ΑΟΤ μίλησε αποκλειστικά στο Joinsports.gr για τη φετινή πορεία του συλλόγου, για το τι έλειψε από την ομάδα, αλλά και για την πιθανότητα να παραμείνει και του χρόνου στον Αρτινό σύλλογο.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Βασίλης Καλτσής:

Κύριε Καλτσή θα ήθελα αρχικά το σχόλιο σας σχετικά για το χθεσινό αγώνα απέναντι στα Τρίκαλα αλλά και την φετινή χρονιά συνολικά…
«Όπως σε κάθε αγώνα στον οποίο κρίνεται η άνοδος έτσι κι ο χθεσινός ήταν τελικός ανάμεσα σε δύο πολύ καλές ομάδες. Σχετικά με την ομάδα μου νομίζω πως ανταποκριθήκαμε πολύ καλά την φετινή χρονιά με την ομάδα να έχει πολύ καλή φυσική κατάσταση, τρεξίματα και γενικώς να παρουσιάζεται έτοιμη σε κάθε αγώνα. Έπειτα από την περσινή μας επιτυχία όταν τερματίσαμε τέταρτοι -ουσιαστικά μια νέα ομάδα- όπου παίζαμε στον δύσκολο όμιλο της Πελοποννήσου με Καλαμάτα, Παναργειακό κι άλλες έμπειρες ομάδες, αποκομίσαμε την απαιτούμενη εμπειρία, φθάνοντας φέτος μια ανάσα από την άνοδο. Στο παιχνίδι με τα Τρίκαλα ήμασταν καλύτεροι στα πρώτα είκοσι λεπτά όμως δεν ευτυχήσαμε να μετουσιώσουμε σε γκόλ την ευκαιρία του Καβαλάρη, και σε αυτά τα παιχνίδια έχει σημασία το γκόλ. Απο΄ κει και πέρα ο ΑΟ Τρικάλων κατάφερε ως μια πιο έμπειρη ομάδα στην διαχείριση τέτοιων αγώνων και με σαφώς πιο έμπειρους παίκτες από μας να πετύχει δυο τέρματα με πολύ λίγες τελικές προσπάθειες κατακτώντας την νίκη.
Ήταν σκληρό το χτύπημα για μας, παρότι ήμασταν έτοιμοι σε φυσική και αγωνιστική κατάσταση μας έλειψε η απαιτούμενη εμπειρία τέτοιων αγώνων. Από την διοίκηση φέτος δεν έχω κανένα παράπονο μας πρόσφερε ότι καλύτερο μπορούσε ούσα υποστηρικτής και αρωγός της προσπάθειας. Ακόμα θέλω να πώ ότι όλοι βοήθησαν πολύ από το τεχνικό τιμ, τους ποδοσφαιριστές κι όλους όσους συμμετείχαν. Η κατάληξη δυστυχώς δεν ήταν καλή για μας λόγω του ότι δεν σκοράραμε και δεν κερδίσαμε στο τελευταίο ματς, σε μια συνολικά καλή χρονιά. Αυτό που προσπαθήσαμε φέτος ήταν να δικαιώσουμε την προσπάθεια των Αρτινών που είχαν όνειρο την άνοδο και μας στήριξαν . Έπειτα από 40 χρόνια καταφέραμε να διεκδικήσουμε το όνειρο της ανόδου. Υπάρχει ακόμη ένα παραθυράκι για μας μεσω των αγώνων μπαράζ της Γ’ Εθνικής με τις καλύτερες δεύτερες ομάδες των τεσσάρων ομίλων να λαμβάνουν μέρος έχοντας προθεσμία να δηλώσουν συμμετοχή ως τις 6 Ιουνίου, ενώ λαμβανομένης της αλλαγής του αριθμού των ομάδων στην επόμενη Football League,ωπεριμένουμε να δούμε τι θα πράξουν ομάδες που έχουν υποβιβαστεί στην δεύτερη κατηγορία όπως οι ΟΦΗ, Λεβαδειακός, Εργοτέλης Βέροια. Κάποιες εξ’αυτών ίσως πάνε στην Γ΄Εθνική λόγω χρεών.»

Τι πιστεύετε ότι έλειψε από την ΑΕ Καραϊσκάκης και δεν κατάφερε να κατακτήσει την άνοδο;
Δεν νομίζω ότι μας έλειψε κάτι ιδιαίτερο είτε σε αγωνιστικό επίπεδο είτε σε τεχνογνωσία, προπόνηση με την διοίκηση όπως ξαναείπα να στέκεται συμπαραστάτης και αρωγός ώστε να μην λέιψει τίποτα από την ομάδα η οποία δεν είχε οικονομικά προβλήματα. Αυτό που μας έλειψε όπως προανέφερα ήταν το γκόλ στο τελευταίο παιχνίδι και η καλύτερη διαχείριση ενός αγώνα «τελικού» που έκρινε την άνοδο εξαιτίας του ότι οι περισσότεροι παίκτες μας είναι νεαρής ηλικίας.»

Θα παραμείνετε και του χρόνου στον πάγκο της ομάδας;
«Είναι πολύ νωρίς για να το πω,θα κάνουμε πρώτα τον απολογισμό της φετινής χρονιάς που μόλις τελείωσε, να δούμε και το ζήτημα των μπαράζ που αποτελεί ένα «παραθυράκι» για μας, να αποφορτιστούμε διότι μόλις χθές δώσαμε το τελευταίο παιχνίδι μας και θα αποφασίσουμε. Εγώ είμαι ήδη δυο χρόνια στην ΑΕ Καραϊσκάκης, έχω δεθεί με την ομάδα αλλά η παραμονή μου εξαρτάται κι από την διοίκηση.»

Πιστεύετε πως η ΑΕ Καραϊσκάκης μπορεί του χρόνου να κατακτήσει την άνοδο;
«Η ΑΕ Καραϊσκάκης από τότε που δημιουργήθηκε έχει στόχο να πρωταγωνιστεί και ως εκ τούτου δεν μπορεί να στοχεύει παρά μόνο στην άνοδο στην Football League.Αυτό έκανε άλλωστε από την ερασιτεχνική κατηγορία στην οποία αγωνιζόταν, όπως και την πρώτη μας χρονιά στην Γ’ Εθνική όταν αντιμετωπίσαμε στον όμιλο της Πελοποννήσου ομάδες όπως η Καλαμάτα, ο Παναργειακός κι η Ερμιόνη καταφέρνοντας να τερματίσουμε στην 4η θέση. Θεωρώ ότι έχουμε βάλει τις σωστές βάσεις από την φετινή χρονιά με μια διοίκηση η οποία φροντίζει για τα πάντα και πιστεύω πως μπορούμε να κατακτήσουμε την άνοδο.»

Ευχαριστώ από την πλευρά μου γι’αυτή την συνομιλία και σας εύχομαι να παραμείνετε την νέα χρονιά στην ομάδα ολοκληρώνοντας το έργο σας, με την ΑΕ Καραϊσκάκης να παίρνει την άνοδο.
«Ευχαριστώ κι εγώ, αυτό που χρειάζομαι κι εγώ και η ομάδα αυτή την στιγμή είναι να αποφορτιστούμε από μια δύσκολη χρονιά, να συζητήσουμε με την διοίκηση και με καθαρό μυαλό να πάρουμε τις όποιες αποφάσεις για το μέλλον.»