Μπήκαν πάλι στην πρώτη γραμμή τα Τρίκαλα

 

Αφιέρωμα στην μεγάλη πορεία των Τρικάλων και στην επάνοδό τους στις επαγγελματικές κατηγορίες έχει σήμερα η εφημερίδα  goal. Διαβάστε το δημοσίευμα

11265460_903382036374244_1078293846283575578_n

Στο θέμα που παρουσιάζει (του Χ Ππαπαθανασίου) γίνεται αναφορά  για… Τέσσερα χρόνια μακριά από τις επαγγελματικές κατηγορίες ήταν αρκετά για τα Τρίκαλα. Οι «κυανέρυθροι», σε μια «περίεργη» σεζόν, έφτασαν τελικά στον στόχο τους, την επιστροφή στη Football League. Αφού επέδειξαν αρκετές φορές «τάσεις αυτοκτονίας» στον «τελικό» με την ΑΕ Καραϊσκάκης στην Αρτα, έδειξαν ότι το βάρος της φανέλας τους ήταν πολύ μεγαλύτερο από κάθε άλλης ομάδας στον 2 όμιλο.

Έτσι , ο θεσσαλικός κάμπος θα έχει έναν ακόμα σημαντικό εκπρόσωπό του, πιθανότατα μαζί με την ΑΕΛ και την Αναγέννηση Καρδίτσας, στη Football League.

Κουτσούρης, ο «μετρ των ανόδων»

Ο Χάρης Κουτσούρης μπορεί να μην έχει αυτήν τη στιγμή θεσμικό ρόλο στον θεσσαλικό σύλλογο, ωστόσο αποτελεί ένα από τα πρόσωπα της εν τέλει φετινής πετυχημένης πορείας του. Ο Τρικαλινός παράγοντας, ο οποίος από τα μέσα της σεζόν ουσιαστικά «τρέχει» την ομάδα, έχει να καυχιέται για τα κατορθώματά του.

Αφού αρχικά κατάφερε να οδηγήσει την Κασσιώπη από το Γ’ τοπικό της ΕΠΣ Κέρκυρας στη Football League και πέρσι, επί προεδρίας του, οι «Φαίακες» επέστρεψαν στη Super League, φέτος πρόσθεσε μια ακόμα άνοδο στο παλμαρέ του. Μάλιστα, θεωρείται πως θα είναι ο ισχυρός άνδρας της νέας ΠΑΕ, κρατώντας βέβαια στο πλευρό του την υπάρχουσα διοίκηση των επιφανών Τρικαλινών.

Νταμπλ με Αμανατίδη στο τιμόνι

Oπως προείπαμε, η σεζόν μόνο στρωμένη με ροδοπέταλα δεν ήταν. Ο Βασίλης Γκούμπλιας, που ξεκίνησε τη σεζόν στον «κυανέρυθρο» πάγκο, αποχαιρέτησε στις αρχές Νοεμβρίου και τη θέση του πήρε ο Αγγελος Διγκόζης. Ούτε αυτός ωστόσο κατάφερε να στεριώσει στα Τρίκαλα και έτσι στα μέσα του Μάρτη στην πόλη της Θεσσαλίας αφίχθη για λογαριασμό του ΑΟΤ ο Αμανατίδης.

Ο έμπειρος κόουτς λίγες μέρες αργότερα οδήγησε την ομάδα στην κατάκτηση του Κυπέλλου Γ’ εθνικής, κόντρα στον Εθνικό. Το τρόπαιο αυτό έφερε ηρεμία στην ομάδα και έτσι ο Αμανατίδης είχε τον χρόνο να διορθώσει κάποια από τα κακώς κείμενα και να την οδηγήσει με ασφάλεια μέχρι το νικηφόρο ματς με την ΑΕ Καραϊσκάκης, την τελευταία αγωνιστική.

Ο «μπομπέρ» Σαχινίδης και ο «non stop» Σκούπρας

Επειδή όμως οι ποδοσφαιριστές είναι οι πρωταγωνιστές, δεν μπορεί να μη γίνει ιδιαίτερη μνεία στην παρουσία του Βασίλη Σαχινίδη. Ο 28χρονος επιθετικός βρήκε 13 φορές δίχτυα και μάλιστα τα περισσότερα από αυτά μεταφράστηκαν σε πολύτιμους βαθμούς.

Αξια αναφορά ήταν και η παρουσία του Κωνσταντίνου Σκούπρα, ο οποίος δεν έχασε ούτε λεπτό, ενώ οι «κυανέρυθροι» είχαν σιγουριά στα μετόπισθεν, με τον Βαγγέλη Κουτσόπουλο στο αριστερό άκρο και τους Τέλλο, Γιώτα στο κέντρο άμυνας.

Τέλος, αποκάλυψη αποτέλεσε ο Βάιος Ντάσκας, που προερχόταν από πορεία αρκετών ετών σε ερασιτεχνικά σωματεία, αλλά παρ’ όλα αυτά κατάφερε να σηκώσει το βάρος της φανέλας με το «1» στην πλάτη.