Και τώρα οι δυο τους για την Κούπα

Στο άντρο της Ρεαλ Μαδρίτης θα παιχθεί ο φετινός τελικός  ακι ο Ουμπιακός έχει ραντεβού με ένα ακόμα τρόπαιο. θα το πάρει όμως;

2c04b87c58c650ceda85e64cde0678d4_L

 

Ο τεχνικός ηγέτης των «ερυθρόλευκων», κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου του Σαββάτου (16/5) ενόψει του τελικού της Κυριακής (17/5) εξέφρασε την πίστη του στην ομάδα του, ενώ ξεκαθάρισε πως οι Μαδριλένοι διαθέτουν πολλή ποιότητα και δεν γίνεται να εστιάσει σ’ ένα μόνο παίκτη.

Αρχικά, ο Έλληνας κόουτς, ανέφερε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που θα δώσουμε τον τρίτο μας τελικό την τελευταία τετραετία. Είμαστε περήφανοι που φτάνουμε πέντε φορές στην τελευταία επταετία στο Final Four. Αυτό αποτελεί μεγάλη επιτυχία για το σύλλογο. Αντιμετωπίζουμε το υπέρτατο φαβορί για τον τίτλο, τη Ρεάλ, την οποία σεβόμαστε πολύ. Είναι μια μεγάλη ομάδα ιστορικά και το έχει αποδείξει σε όλες τις διοργανώσεις. Ξέρουμε ότι αυτή η ομάδα χτίστηκε για να πάρει τον τίτλο, παίζει στην έδρα της και στην πόλη της. Όμως εμείς ξέρουμε να αντιμετωπίζουμε ομάδες φαβορί, όπως αποδείχτηκε όχι μόνο στον χθεσινό ημιτελικό, αλλά και σε άλλες περιπτώσεις. Έχουμε την ποιότητα και την εμπειρία, πιστεύουμε στην ομάδα μας».

Μάλιστα, στην συνέχεια, όταν ο Πάμπλο Λάσο ρωτήθηκε για την αντιμετώπιση του Βασίλη Σπανούλη, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος έκανε… παρέμβαση: «Κάποτε κάποιος είχε πει για τον Γκάλη πως είναι καλύτερο να τον κλειδώσεις στα αποδυτήρια».

Στην συνέχεια, απάντησε σε ερωτήσεις για:

Το ρόστερ της Ρεάλ και την αντιμετώπισή του: «Η Ρεάλ έχει πολλή ποιότητα, με 2-3 παίκτες σε κάθε θέση. Δεν μπορείς να εστιάσεις σε έναν παίκτη, αλλά πρέπει να είσαι έτοιμος να αντιμετωπίσεις όλη την ομάδα. Η Ρεάλ παίζει καλά για χρόνια, με τον ίδιο κορμό, τον ίδιο προπονητή και φέτος έχει κάποιες προσθήκες που την κάνουν πιο σκληρή».

Την άμυνα του Ολυμπιακού: «Είναι πολύ σημαντικό να μείνουμε προσηλωμένοι στο πλάνο μας, ό,τι κι αν γίνει στο παιχνίδι, για να ελέγξουμε το ματς. Έτσι μόνο θα έχουμε ελπίδες για τη νίκη. Στον ημιτελικό ήταν πολύ σημαντικό ότι παρότι δεν είχαμε τόσο καλό ματς επιθετικά, η άμυνά μας ήταν καλή στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα. Η ΤΣΣΚΑ ξέφυγε 3-4 φορές, αλλά στο τέλος βρήκαμε ρυθμό στην επίθεση και η ψυχολογία ήρθε στο μέρος μας. Πρέπει να εστιάσουμε στο σχέδιό μας, λοιπόν, όπως κάναμε μέχρι τώρα. Δεν περιμέναμε μέχρι τον τελικό για να αλλάξουμε τρόπο».

Τι έχει αλλάξει στον Ολυμπιακό: «Εμείς έχουμε αρκετά διαφορετική ομάδα, έχουμε έναν κορμό παικτών μεν, αλλά προσπαθούμε να παίξουμε διαφορετικό μπάσκετ. Σίγουρα ο ρυθμός του αγώνα είναι πολύ σημαντικός. Τα μεγάλα ματς κρίνονται από μικρές λεπτομέρειες κι αν θέλουμε να νικήσουμε πρέπει να εστιάσουμε σε κάθε πτυχή του ματς».

Το στοιχείο που θα ξεχώριζε ως πιο σημαντικό για τον τελικό: «Δεν μπορείς να εστιάσεις σε ένα πράγμα σε έναν τελικό. Πρέπει να είσαι έτοιμος τακτικά και πνευματικά. Η πνευματική προετοιμασία έχει σημασία, αλλά πρέπει να ακολουθήσουμε και το πλάνο μας όσο καλύτερα μπορούμε».

 

Λάσο: «Μπορώ να σταματήσω τον Σπανούλη»

 

Περήφανος για την παρουσία στον τρίτο συνεχόμενο τελικό της Ευρωλίγκας, εμφανίστηκε ο Πάμπλο Λάσο, ο οποίος έσπευσε να… διώξει το άγχος του φαβορί από την ομάδα του. Τι είπε για την εξουδετέρωση του Βασίλη Σπανούλη…

Ο τεχνικός ηγέτης της Ρεάλ Μαδρίτης, στην συνέντευξη Τύπου του Σαββάτου (16/5) μία μέρα πριν το μεγάλο τελικό, στάθηκε στην ομαδικότητα των «ερυθρόλευκων», μια και σε απάντηση αν μπορεί να σταματήσει τον αρχηγό του Ολυμπιακού, σχολίασε: «Μπορώ να βάλω πέντε άτομα πάνω στον Σπανούλη, αλλά θα με… σκοτώσει ο Πρίντεζης».

Αρχικά, ο Ισπανός ανέφερε: «Είναι ένας ακόμη τελικός για μας, ο τρίτος την τελευταία τριετία κι αυτό λέει πολλά για την ομάδα μας. Είμαστε περήφανοι γι’ αυτό. Είχαμε ένα άσχημο ξεκίνημα, με παίκτες που άργησαν να έρθουν από το Μουντομπάσκετ, αλλά δέσαμε και φτάσαμε μέχρι το τέλος. Σέβομαι απόλυτα τον Ολυμπιακό. Είναι ένα σχεδόν κλασικό ντέρμπι στην Ευρώπη, ανάμεσα σε δύο ομάδες με μεγάλο πρεστίζ. Θέλουμε να είμαστε έτοιμοι για τον τελικό αύριο».

Στην συνέχεια απάντησε στις ερωτήσεις για:

Τον περιορισμό του Σπανούλη: «Καλή ερώτηση. Ο Σπανούλης είναι ο ηγέτης του Ολυμπιακού. Έχει το ταλέντο και την ποιότητα να πετυχαίνει τα μεγάλα καλάθια στο τέλος. Μπορώ να σταματήσω τον Σπανούλη, να βάλω πέντε παίκτες πάνω του, αλλά τότε αυτός ο τύπος (σ.σ. δείχνοντας τον Πρίντεζη) θα με σκοτώσει. Το μπάσκετ είναι ομαδικό παιχνίδι».

Την ιστορία μεταξύ των δύο αντιπάλων: «Κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό. Πέρσι ήταν προημιτελικός, τώρα τελικός».

Το αν είναι μεγάλη ευκαιρία για τη Ρεάλ, ελέω φόρμας και έδρας: «Δεν ξέρω, πραγματικά. Η Ρεάλ δεν μπορεί να εξαρτηθεί από το να έχει μια καλή στιγμή. Ένας τόσο μεγάλος σύλλογος πρέπει να στηρίζεται στη σκληρή δουλειά. Πέρσι φτάνοντας στο Final Four είχαμε κάποιους τραυματισμούς, αλλά φέτος πιστεύω πως είμαστε σε καλύτερη κατάσταση. Δεν είναι δικαιολογία για πέρσι, ούτε κάποια εγγύηση για τον τελικό της Κυριακής».

Τις απαιτήσεις της ομάδας για τίτλο: «Από την πρώτη μέρα που ήρθα στην ομάδα, κατάλαβα πως είναι μεγάλη η ευθύνη. Όταν είχαμε κατακτήσει το Κύπελλο μετά από 19 χρόνια, ο πρόεδρος μού είπε να πάρουμε το πρωτάθλημα. Οι απαιτήσεις είναι μεγάλες σε αυτό το σύλλογο. Είμαι περήφανος για τη δουλειά των παικτών μου».

Το αν η αποτυχία της ποδοσφαιρικής Ρεάλ μπορεί να επηρεάσει την ομάδα του: «Δεν σκεφτόμαστε τόσο τι κάνει το ποδοσφαιρικό τμήμα. Δεν συμφωνώ ότι δεν έκανε καλή σεζόν. Όπως και να’ χει, σκέφτομαι τη δική μου ομάδα».