Βρίσκεστε εδώ: Sportrikala.gr » ΟΛΑ ΤΑ ΣΠΟΡ » ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ » Από τον Κόζιακα στο Παρίσι

Από τον Κόζιακα στο Παρίσι

mitronatsios_podilatis1

Διακρίσεων συνέχεια για τον Περικλή Μητρονάτσιο

Το Σάββατο 9/5/2015 πραγματοποιήθηκε το Brevet (ποδηλατικές υπεραποστάσεις) με την επωνυμία «Giro di Grecia Centrale» γύρος Στέρεας Ελλάδας. Μια διαδρομή συνολικού μήκους 612 χιλ και 8080 θετικής υψομετρικής ανόδου, η οποία είναι χαρακτηρισμένη σαν το ποιο δύσκολο 600άρι στο καλεντάρι του 2015. Συγκεκριμένα η εκκίνηση δόθηκε στις 6 π.μ. και οι ποδηλάτες κάλυψαν την διαδρομή Ελευσίνα – Ελικώνας – Δίστομο – Ναύπακτος – Θέρμο – Προύσος – Καρπενήσι – Λαμία – Μπράλος – Γκάζα – Ελευσίνα. Η  θερμοκρασία κατά την διάρκεια της ημέρας άγγιξε τους 37°C ενώ βραδινές ώρες στο Καρπενήσι ο υδράργυρος έπεσε στους 1-3°C. Η πορεία για λόγους ασφαλείας διακόπηκε για τρείς ώρες στο Καρπενήσι, καθώς τα έντονα καιρικά φαινόμενα που επικρατούσαν στον Τυμφηστό (1400 μ.) ήταν απαγορευτικά για την συνέχιση της διαδρομής.

Την Κυριακή  και μετά από 35 ώρες και 17 λεπτά τερμάτισαν μαζί οι ποδηλάτες Κεντέρης  Μιχάλης, Κωνσταντόπουλος Νίκος και o Τρικαλινός Μητρονάτσιος Περικλής. Ο  Μητρονάτσιος απέσπασε τον τίτλο του Super Randonneur για την σεζόν 2015 και θα λάβει μέρος στην κούρσα των 1200 km που θα γίνει στη Γαλλία στις 16/8/2015 στη διαδρομή Παρίσι – Βρέσδη – Παρίσι   εκπροσωπώντας την χώρα μας στο πρώτο γκρουπ αθλητών σύμφωνα με τους χρόνους που κατέγραψε το 2014.

Σημειώνουμε ότι ο κ. Μητρονάτσιος είναι ο διαχειριστής του Ορειβατικού Καταφυγίου Κόζιακα καθώς και ο εμπνευστής του project VO2 max που οραματίζεται την ανάδειξη του αθλητικού τουρισμού στο βουνό του Ασκληπιού.

Το καταφύγιο Κόζιακα θα είναι ενεργό όλο το καλοκαίρι διοργανώνοντας συνεχώς αθλητικά Event. Για φέτος έχουν προγραμματιστεί αγώνες δρόμου ποδηλασίας και ΜΤΒ καθώς και 2 Brevet «Κόζιακας Tour 2015» 200km & «Η Στράτα των Βλάχων» 400km.

 

 

 

 

 

Συντάκτης

Άρθρα : 18583
Scroll to top