Oι φοιτητές του ΤΕΦΑΑ έτρεξαν Ανώμαλο Δρόμο

Και φέτος η ειδικότητα του Κλασικού Αθλητισμού του ΤΕΦΑΑ  του Π.Θ. διοργάνωσε με εξαιρετική επιτυχία το 2ο εσωτερικό πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου

tefaa

Και φέτος η ειδικότητα του Κλασικού Αθλητισμού του ΤΕΦΑΑ  του Π.Θ. διοργάνωσε με εξαιρετική επιτυχία το 2ο εσωτερικό πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου που έγινε στις εγκαταστάσεις της Σχολής το πρωινό της Πέμπτης, 23 Απριλίου του 2015.

Οι αγώνες αυτοί  ήταν αφιερωμένοι στα 20 χρόνια λειτουργίας του ΤΕΦΑΑ.

Όπως και πέρυσι έτσι και φέτος κατά τη διάρκεια των αγώνων επικράτησε πολύ ωραία ατμόσφαιρα με άφθονο κέφι, χαρά και ανεμελιά  δίνοντας την ευκαιρία στους  συμμετέχοντες να ξεχάσουν τα καθημερινά προβλήματα και  να ζήσουν μερικές αξέχαστες στιγμές.  

  Ηταν μια γιορτή του Τμήματος   στην οποία μετείχε το σύνολο της ακαδημαϊκής κοινότητας οι φοιτητές, το διδακτικό καθώς και το υπαλληλικό προσωπικό.

Οι περισσότεροι που παρακολουθούσαν  τα τεκταινόμενα  ως θεατές βλέποντας τα διαδραματιζόμενα  από τους  κύριους πρωταγωνιστές το μετάνιωσαν που δεν μετείχαν και αυτοί περισσότερο ενεργά και  έδωσαν υπόσχεση  πως την επόμενη χρονιά θα πάρουν μέρος σ’ αυτό το πολύχρωμο και ιδιότυπο πανηγύρι της χαράς και της ανεμελιάς.

Το αγωνιστικό πρόγραμμα  περιελάμβανε  τον αγώνα των 2000μ  για τις γυναίκες και τα 3000μ για τους άνδρες.

Οι αγώνες έγιναν  εντός των εγκαταστάσεων της Σχολής σε μια πολύ όμορφη διαδρομή των 1000μ που σχεδίασαν  και χάραξαν οι φοιτητές της ειδικότητας  του Κλασικού Αθλητισμού  με την βοήθεια του μέλους Ε.Ε.ΔΙ.Π.,  Βασίλη Βουτσελά. Ο ορισμός της με τα πολύχρωμα σημαιάκια, και τις πολύχρωμες πλαστικές ποδιές, η καταπράσινη χορτάρινη διαδρομή και ο τερματισμός ανάμεσα στα δένδρα ήταν κάτι που συναντάς χωρίς υπερβολή σε διοργανώσεις μεγάλων διεθνών αγώνων ανωμάλου δρόμου. Θα ήταν παράλειψη αν δεν αναφερόταν το όνομα του   Νίκου Κερασιώτη, ο οποίος επιμελήθηκε το χόρτο που αφορούσε την διαδρομή των 1000μ και όχι μόνο .  

Σε ότι αφορά του συμμετέχοντες στους αγώνες θα πρέπει να υπογραμμιστεί με έμφαση  η συμμετοχή πολλών διδασκόντων, όπως του   Κοσμήτορα της Σχολής Γιάννη Κουτεντάκη, του Χάρη Κουθούρη, της Χριστίνας Καρατζαφέρη, της  Ελιζάνου Πολάτου, του Γιάννη Δήμα, της Νάντιας Καραδήμου (με τα συμπαθητικά σκυλάκια της), της Λίλας Ζαφειρούδη, του Νίκου Τσιακάρα, του Νίκου Ζουρμπάνου, του και των   διοικητικών υπαλλήλων, όπως της Γραμματέως της Σχολής Κατερίνας Θωμά, του  Στέφανου Μαυρομμάτη, του Παναγιώτη Σακελλαρίου της Αγγελικής   Χλήνου, του Νίκου Τζάλα, της Μάγδας Καραδήμα, του μεταπτυχιακού φοιτητή Γιώργου Θεοφιλίδη  και πολλών  άλλων. Ζητάμε συγνώμη προκαταβολικά αν κάποια ονόματα δεν μνημονεύονται. Είναι όσα θυμόμαστε.

Όμως εκείνο που πρέπει να υπογραμμιστεί με έμφαση είναι ότι οι μετέχοντες  ένοιωσαν την  μοναδική χαρά  που δίνει  ο τερματισμός  μετά από μια τέτοια προσπάθεια. Διασκέδασαν με την ψυχή τους απολαμβάνοντας την προσπάθειά τους τρέχοντας σε μια πολύ  όμορφη διαδρομή.

Ένα είναι  σίγουρο ότι όσοι μετείχαν  για πρώτη φορά σε μια τέτοια προσπάθεια θα τους μείνει αξέχαστη και ίσως να είναι  η  αφορμή  για  συμμετοχή σε άλλες  ανάλογες εκδηλώσεις.

 

 

 

Την εκδήλωση αυτή τίμησαν μεταξύ των  άλλων ο Θανάσης Κουστέλιος, ο Βασίλης Γεροδήμος, ο Γιώργος Σακκάς,  ο Γιάννης Κοντονάσιος, ο επί πολλά χρόνια διδάσκων στην ειδικότητα του Κλασικού Αθλητισμού (ρίψεις), ο Παναγιώτης Τσιμέας, οι πρώην Γραμματείς του ΤΕΦΑΑ  Γιώργος Κουτσιανίτης και Θωμάς Δημητρακόπουλος.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία της και η αντιδήρχος  Βασιλένα Μητσιάδη, η οποία πήρε μέρος στον αγώνα.

 Ιδιαίτερη εντύπωση προξένησε  αυτή η μοναδική εκδήλωση στους εκπροσώπους των Μ.Μ.Ε. των Τρικάλων τόσο του έντυπου όσου και του ηλεκτρονικού τύπου που παρευρέθησαν. Εκαναν ιδιαίτερη αναφορά στο κέφι και στην ομοψυχία που παρατηρήθηκε μεταξύ των μελών της Σχολής μας κάτι που σχολιάσθηκε θετικότατα.

Η κατάταξη των τριών πρώτων   κατά κατηγορία  έχει ως εξής:

 

Κατηγορία Φοιτητών Π.Θ.

1ος  Φλόκας Χρήστος
2ος  Κακαράντζας Κωνσταντίνος (ανεξάτρητος)
3ος Γιαννούλας Αντώνης

 

Κατηγορία Αντρών (Προσωπικού Π.Θ.)

1ος Θεοφιλίδης Φεώργιος
2ος Τσιακάρας Νίκος
3ος Δήμας Ιωάννης

 

Κατηγορία Φοιτητριών Π.Θ.

1η Ζιώγου Ελένη
2η Χατζάκου Γεωργία
3η Κοσμάνου Μαρία-Ξάνθη

 

Κατηγορία Γυναικών (Προσωπικού Π.Θ.)

1η Ζαφειρούδη Αγλαία
2η Πολλάτου Ελιζάνα
3η Καραδήμου Κωνσταντίνα

 

 Κλείνοντας αυτή την αναφορά  η ειδικότητα του Κλασικού Αθλητισμού αισθάνεται την υποχρέωση να ευχαριστήσει όλη την Ακαδημαϊκή Κοινότητα της Σχολής μας για την συμμετοχή της στην εκδήλωση αυτή.

Να ευχαριστήσει τον Δήμο Τρικκαίων για την  παραχώρηση των μηχανημάτων του προκειμένου να χαραχθεί η διαδρομή, το  κατάστημα αθλητικών ειδών  Δημητρίου Κωτούλα  WERUN και το ιχθυοπωλείο ΄Ο ΞΙΦΙΑΣ΄.

 Θα ήταν σοβαρή παράλειψη αν δεν γινόταν ονομαστική αναφορά στους κύριους συντελεστές αυτής της εκδήλωσης, στα παιδιά της ειδικότητας του Κλασικού Αθλητισμού όπου με την εμπνευσμένη καθοδήγηση του  Βασίλη Βουτσελά οργάνωσαν  αυτή την όμορφη εκδήλωση. Τα παιδιά της ειδικότητας ήταν οι : Η Σοφία Αποστολοπούλου, ο Ανδρέας Αυξεντίου,  Αναστασία Γεωργοπούλου,  ο Κυριάκος Γκόγκος, ο Στυλιανός Ζακυνθινάκης, η Μαρία Κουτσιόγκουλου, η Λούκου Ελένη, ο Θωμάς Μαλλιαρός, ο Χρίστος Μπατατόλης, η Αθηνά Μπεκιάρη, ο Χρίστος Νάκου, η Σοφία Πιτσούνη, ο Χρήστος Αλμπάνης, η Κατερίνα Βαμβουκάκη, ο Χρήστος Βερύκιος, ο Χρήστος Βυλλιώτης, η Μαρία Ζωγραφάκη, ο Πέτρος Κακοκέφαλος, η Χριστίνα Κατσούλα, η Κατερίνη Σκρέτα, ο Κυριάκος Τουμανίδης και ο Χρίστος Τσιαβές.

 

 

ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ, ΤΟ 2016  ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΧΩΡΟ!!!

                                                                           

 

 

Από  την Οργανωτική Επιτροπή της

Ειδικότητας Κλασικού Αθλητισμού